mrb arkadaşlar benim renault cilo autehentic modeli 1.5 dcı vardı 2004 model aracı 2006 almıştım
arabayı internetten gördüğümde beni büyülemişti çok hoşuma gitmişti arabayı ustaya götürdük usta ıh mıh dedi istersen alma dedi ama araba sanki bana büyü yapmıştı o günde cumartesi olduğundan reno yetkiliye götüremedim ve kaporayı verdik ayrıldık pazartesi günü arabanın parasının tamamını ayarladım tam 17.000 tl 1.000tl devir için 18.000 lira götürüp verdik satıcıya
ama daha sonradan arabayı reno yetkiliye götürdüm araç 193 binde en son renoya uğramış aldığımda km 53.000 di üzerine bir 60.000 de ben yaptım oldu size 111.000 araba ile giderken birden tıkır tıkır ses gelmeye başladı sonra yarın götürürüm servise dedim devam ettim ama bir kaç km sonra araba durdu çekici ile servise götürdüm motor bloğunun 2 taraftan patlatmış olduğunu söylediler en az masrafı 4-5 bin tl dediler bende öylece sattım arabyı 5,750 tl yani 12.000 lira zarar ettim
fazla uzunmu yazdım ama yaşadıklarım bu
şimdi gelelim konumuza 1994 model 92000 de honda civic ex var otomotik vites arkadaş 9,900 istiyor ama ben onu 7500 - 8000 liraya alırım diye düşünüyorum sizce uygunmudur geçenki gibi bir kazık yemeyelim
birde bu arabaların yakıtından korkuyorum bir arkadaşımda focus ghia otomotik vardı 35 krş yakıyordu benzinde o zamanlar 2,5 lira idi
bu arabada çok yakarmı sizce
lütfen yardım edin
Hocam ilk önce yanınıza bu işlerden anlayan birini alın ve yetkili servisten teyit almadan sakın araba almaya kalkmayın..Yazık günah ya 12-13 bin liranıza..Üstelik keşke hemen satmayıp başka birilerine sorsaydınız o durumda zararınız daha az olur..
Neyse boş yere meşgul etmeyeyim ben sizi de yanınıza muhakkak bu işlerden anlayan birişni alın..
dostum yogurdu fleyerek ye... yanına anlayan bı kac kısı al..ve servisine muhakkka gotur...adamlada anlas arıza falan neyse konus..eger dedıklerınden farklı bısey olursa servıs parasınıda adama odetırsın...ama tek gitme...
16 yaşına gelmiş bir araba nasıl 90 bin km oluyor anlamıyorum..Standart bir kullanıcının yılda 10-15 bin km yaptığı düşünülürse,olayın inandırıcılığı azalıyor..Km yi sürekli siliyorlar..Km kriterinden ziyade mutlaka ustaya gösterip araç almalı..2000 li yıllardan sonra üretilen en basit araç bile,düzenli bakım,özenli kullanımla 300 bin,400 bin km yapabiliyor.. Aracınızın km si gerçek değildir demek istemiyorum ama piyasada o kadar emsali var ki,beni kıllandırıyor..
bu mesaj bana biraz kolpa geldi çunku sandık motor taş çatlasın 3bin lira dır ki sıfır motor takarlar.
zaten mesajın yeride burası degil.
hondayı tartımam ama o model hondaların arkda körük bulunuyor çok ağır ise kasiste patlar bozarsın ayrıca yeni hondalrın parçaları eskilerden bence daha pahalı buna dikkat et valla 8000 tl verin 94-95-96 corolla bul 1.6 bnece daha iyi en azından parça sorunu yaşamazsın