Şimdi Ara

Alıştan bikaç sn sonra Mavi Ekran Hatası!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PC gayet normal ve hızlı bir şekilde açılıyor yanlız ilk programlar başlatılıyor en son Güvenlik duvarı devreye girip Kaspersky Internet Security başlatılmadan önce Çat Mavi Ekran veriyor ardırdan otomatik res. veya Mavi ekran vermese bile Güvenlik Duvarı ve KIS başlatılmadan donuyo hiçbir işlem yapmıyor.

Sistem şu şekilde:

Kasa: THERMALTAKE ELEMENT G BLACK
    Anakart: SAPPHIRE PI-AM2RS780G - HYBRID CROSSFIRE 780G
    İşlemci: AMD Phenom II X4 810 AM2+ 2,60 GHZ ~~ (OC ile 3,00 Ghz)
    Ekran Kartı: ZOTAC 9600GT SYNERGY 512 MB 256 BIT
    Bellek: OCZ 2GB (2X1) D/C KIT PN - OCZ2VU8002GK DDR2 800 MHZ
    Güç Kaynağı: COOLER MASTER 600W PSU
    Sabit Diskler: 1 TB WD Caviar Black SATAII + 2 tane Samsung 80 GB SATA + 1 tanede Samsung 80 GB IDE
    İşlemci Fanı: AKASA NERO
    İşletim Sistemi: WINDOWS XP PRO SP3 X86

1TB lik HDD 500 + 250 + 250 şekilde bölümledim. 500 GB lık disk'e Sistem kurulu.
    3 tanede 80 GB lik HDD var onlarda yedeklerim müziklerim vs. datalarım var.

Mavi Ekran hata kodu ise şu olsa gerek olay görüntüleyicisinden baktım:

Olay Türü: Bilgi
    Olay Kaynağı: Save Dump
    Olay Kategorisi: Yok
    Olay Kimliği: 1001
    Tarih: 11.10.2010
    Saat: 09:52:41
    Kullanıcı: Yok
    Bilgisayar: INFLAMES
    Açıklama:
    Bu bilgisayar bir hata denetiminden başlatıldı. Yapılan hata denetimi: 0x1000000a (0x00000063, 0x0000001c, 0x00000000, 0x80535c9a). Tam bir döküm kaydedildi: C:\WINDOWS\Minidump\Mini101110-02.dmp.

Ek bilgi içinhttp://go.microsoft.com/fwlink/events.asp adresindeki Yardım ve Destek Merkezi'ne bakın.

Teşekkürler.

• Donanımsal bir hata ile karşı karşıya olduğunuzu sanmıyorum. Yaptığım araştırmaya göre sorununuz grafik kartı driverinden kaynaklanıyor olabilir. Driverini güncelleyin.
    Ancak güncelleme işlemini windows açılırken F8 tuşuna basarak açtıktan sonra gelen menüden güvenli kip'i seçerek yapın. Anladığım kadarıyla normal windowsunuzda bunu yapamazsınız.
  • büyük ihtimal ekran kartı sorunu, ekran k. sıcaklığı ne durumda?, doğru driver yüklümü?, Ram'leriniz sağlammı? (ram'lerin slotlarını değişin.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihantopuz

Donanımsal bir hata ile karşı karşıya olduğunuzu sanmıyorum. Yaptığım araştırmaya göre sorununuz grafik kartı driverinden kaynaklanıyor olabilir. Driverini güncelleyin.
    Ancak güncelleme işlemini windows açılırken F8 tuşuna basarak açtıktan sonra gelen menüden güvenli kip'i seçerek yapın. Anladığım kadarıyla normal windowsunuzda bunu yapamazsınız.

Şuan Ekran kartının en güncel driver ı yüklü doğruluğundan da şüphem yok. Ama dediğini deniyeceğim denedikten sonra bulda bildiririm sorun düzeldi düzelmedi diye. Teşekkürler.

quote:

büyük ihtimal ekran kartı sorunu, ekran k. sıcaklığı ne durumda?, doğru driver yüklümü?, Ram'leriniz sağlammı? (ram'lerin slotlarını değişin.)

Ekran kartı sıcaklığı normal günde 7-8 saat oyun oynayan biriyim ısı problemi yaşamıyorum driver ın doğruluğundan da şüphem yok. Ramleri ben 3 senedir kımıldatmadım bile dediğim gibi 3 sene oldu sağlamlığı tartışılabilir ama sorunum yeni hdd aldıktan sonra oldu yeni hdd yi takıp sistemi ona kurdum. Bu kurulumdan 4 gün sonra başladı bu durum bir defa oluyodu yeniden başlıyodu sorun çıkmıyodu ama bugün beni delirtti diyebilirim. En az 20 defa yeniden başlattım sürekli aynı problem.

Nasıl açtım kasa yan kapağını açıp 80 GB lik HDD lerin SATA fişlerini çektim öyle açtım sistem açıldı ve kullanıyorum. Açıldıktan sonra fişleri geri taktım sorun çıkmadı sorun sadece açılışta oluyor. Kaspersky Internet Security başladıktan itibaren en ufak bi sorun yok. sırasıyla başlangıçta sol at köşede ilk nvidia denetimi ardında hızlıca ses ayarı ve Realtek HD Audio Yöneticisi ve Donanım güvenle kaldır. bunlar açıldıktan sonra geriye tek KIS ın başlaması kalıyo o başlamadan ya mavi ekran yada donma gerçekleşiyor sistem hiç bir şekilde işlem yapmıyor mouse imlecinin oynaması dışında.

• Yani düşük ihtimal ama eğer sorun kaspersky'den kaynaklanıyorsa, kaspersky'i kaldırın bir de öyle deneyin diyeceğim. Ya da
    başlat>çalıştır>msconfig
    açılan ekranda başlangıç sekmesine geçin ve oradan avp.exe dosyasının yanındaki çentiği kaldırıp tamam dedikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatıp deneyin. (Kaspersky başlangıçta çalışmayacaktır.) Sonrasında düzeltmek için işlemin tersini yapınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halepce -- 11 Ekim 2010; 17:05:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.