Şimdi Ara

Harddisk - Bi süre sonra kayboluyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung hdjj 160 sanırım 160GB lık dahili hardiskimi pcye bağladığımda ilk bi kaç dakika gözüküyor.2 bölüm G: ve I: iki bölümdede sorun olmadan işlem yapıyorum ama bi süre sonra kendiğinden kayboluyor.Bilgisayarımda,aygıt yöneticisinde,everest ultimate ve harddisk düzeltme programlarında gözükmüyor.Harddisk yok olduğun "tırrrtt tı tı" diye bi ses sürekli tekrarlıyor.Hasar falan almadı biraz araştırdım aynı sorun birisinde varmış CHKDSK komutu ile düzeltmiş ben tam komutu giriyorum yine kayboluyor.

Sorun kablolardan değil,harddiskte sanırım Bad Sectorlük bi durumda yok sanırım PSUdan düşündüm özellikleride şöyle geçeyim;

E7500 overclocklu - 3.4
    Dual Channel 2 x 1Gb DDR2 667 Mhz
    Zotac 9500 gt 1Gb 128bit

Ayrıca : 160gb - 80gb lık sabit olarak kullandığım 2 harddiskim var bağlamaya çalıştığım 3ncü oluyor.

Sorun nedir ne yapmam gerekir ?

Edit: Ekran kartıda overclockludur ve hiçbir türlü PSUdan sorun çıkartmadı pc.Bu 3ncü harddiske güç mü yetmiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HakkiAlkan -- 8 Temmuz 2012; 4:14:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HakkiAlkan

Samsung hdjj 160 sanırım 160GB lık dahili hardiskimi pcye bağladığımda ilk bi kaç dakika gözüküyor.2 bölüm G: ve I: iki bölümdede sorun olmadan işlem yapıyorum ama bi süre sonra kendiğinden kayboluyor.Bilgisayarımda,aygıt yöneticisinde,everest ultimate ve harddisk düzeltme programlarında gözükmüyor.Harddisk yok olduğun "tırrrtt tı tı" diye bi ses sürekli tekrarlıyor.Hasar falan almadı biraz araştırdım aynı sorun birisinde varmış CHKDSK komutu ile düzeltmiş ben tam komutu giriyorum yine kayboluyor.

Sorun kablolardan değil,harddiskte sanırım Bad Sectorlük bi durumda yok sanırım PSUdan düşündüm özellikleride şöyle geçeyim;

E7500 overclocklu - 3.4
    Zotac 9500 gt 1Gb 128bit

Ayrıca : 160gb - 80gb lık sabit olarak kullandığım 2 harddiskim var bağlamaya çalıştığım 3ncü oluyor.

Edit: Ekran kartıda overclockludur ve hiçbir türlü PSUdan sorun çıkartmadı pc.Bu 3ncü harddiske güç mü yetmiyor?

Güç yetersiz geliyor olabilir ama o ses kafa vurması sonucu oluşur genelde. HDD'lerden birini çıkarın, 2 taneyi birlikte deneyin. Yine sorun devam ederse demek ki güç yeterli. HDD sorunlu olabilir.

BIOS'ta gözüküyor mu acaba windowsta kaybolduktan sonra?

• quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

quote:

Samsung hdjj 160 sanırım 160GB lık dahili hardiskimi pcye bağladığımda ilk bi kaç dakika gözüküyor.2 bölüm G: ve I: iki bölümdede sorun olmadan işlem yapıyorum ama bi süre sonra kendiğinden kayboluyor.Bilgisayarımda,aygıt yöneticisinde,everest ultimate ve harddisk düzeltme programlarında gözükmüyor.Harddisk yok olduğun "tırrrtt tı tı" diye bi ses sürekli tekrarlıyor.Hasar falan almadı biraz araştırdım aynı sorun birisinde varmış CHKDSK komutu ile düzeltmiş ben tam komutu giriyorum yine kayboluyor.

E7500 overclocklu - 3.4
    Zotac 9500 gt 1Gb 128bit

Güç yetersiz geliyor olabilir ama o ses kafa vurması sonucu oluşur genelde. HDD'lerden birini çıkarın, 2 taneyi birlikte deneyin. Yine sorun devam ederse demek ki güç yeterli. HDD sorunlu olabilir.

BIOS'ta gözüküyor mu acaba windowsta kaybolduktan sonra?

2 Harddisk olayını şimdi deniyorum bu arada durup duruken bad sector olcağını pek sanmıyorum.Ayrıca o sesi çıkartmadan kaybolduğunda reset attıktan sonra yine gözüküyor.Kaybolduğunda o sesi çıkarttığı zaman reset atıncada gözükmüyor BIOS ta dahil.

Edit: Psu değiştirdim 2 Harddisk olarak taktım hala aynı sorun.Ayrıca bu HDD ninde içinde win7 kuruluydu.Tek olarak bozuk HDD ile açtım bi süre sonra mavi ekran verdi.
    Anlamadığım dosya aktarabiliyorum tek bölümü fulledim hatta bi sorun vermedi neden durup dururken böyle oldu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HakkiAlkan -- 9 Temmuz 2012; 6:51:43 >

• Selam
    Sorununuz için 3 şeyde aramalısınız ve bunlar:
    1. @Bios
    2. Anakartın stabil çalışmaması
    3. Regedit dosyasındaki HDD ve USB'lerin mount ettiği bölüm.

@Bios ve anakart için bir şey yapamam ama regeditten aşağıdaki yolu izleyerek sağda ve en üstteki (Varsayılan) dışında olan DWORD değerlerinin tümünü silerek deneyebilirsiniz.
    Bunu yaptıktan sonra bilgisayarınızı TAM kapatın ve kısa bir süre sonra yeniden çalıştırın. Bu arada HDD'lerin hepsinin takılı olduğundan emin olun!

Regedit yolu: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices
    Kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam
    Sorununuz için 3 şeyde aramalısınız ve bunlar:
    1. @Bios
    2. Anakartın stabil çalışmaması
    3. Regedit dosyasındaki HDD ve USB'lerin mount ettiği bölüm.

@Bios ve anakart için bir şey yapamam ama regeditten aşağıdaki yolu izleyerek sağda ve en üstteki (Varsayılan) dışında olan DWORD değerlerinin tümünü silerek deneyebilirsiniz.
    Bunu yaptıktan sonra bilgisayarınızı TAM kapatın ve kısa bir süre sonra yeniden çalıştırın. Bu arada HDD'lerin hepsinin takılı olduğundan emin olun!

Regedit yolu: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices
    Kolay gelsin..

Biosla yada regeditle bir alakası yok diğer pclerdede aynısını yapıyor.Bad Sector olayına inanmaya başlıcam ama anlamadığım ilk 10 dakika içinden oyun oynuyorum vs.falan durup dururken gidiyor.

1.Bad Sector varsa hızlı bi şekilde nasıl halledebilirim.HDD regenerator mu ne o programla Bad Sector taraması yapıyodum 2.30 saat geçti %47de kendini yine yok etti yarım kaldı hızlı bi prog. lazım.
    2.HDD ısınma sorunuyla kendini disable edermi elimi koyduğumda yanıyor sıcaklığına baktığımda 55-60 derece arası.
    3.Low Level formatı usb flash disk ile atabilir miyim atılırsa açıklarsanız sevinirim.
    4. Cevapları numaralandırarak verirseniz daha güzel olur

• quote:

Biosla yada regeditle bir alakası yok diğer pclerdede aynısını yapıyor.Bad Sector olayına inanmaya başlıcam ama anlamadığım ilk 10 dakika içinden oyun oynuyorum vs.falan durup dururken gidiyor.

1.Bad Sector varsa hızlı bi şekilde nasıl halledebilirim.HDD regenerator mu ne o programla Bad Sector taraması yapıyodum 2.30 saat geçti %47de kendini yine yok etti yarım kaldı hızlı bi prog. lazım.
    2.HDD ısınma sorunuyla kendini disable edermi elimi koyduğumda yanıyor sıcaklığına baktığımda 55-60 derece arası.
    3.Low Level formatı usb flash disk ile atabilir miyim atılırsa açıklarsanız sevinirim.

Selam
    Baştan şunu belirtmem lâzım kardeş.
    HDD 55-60 derece arası ısınıyorsa bundan çok fazla bir şey beklememek lâzım. Sorunun da şunların olası nedenidir.
    1. HDD motor yatağının sıkışmış ve motoru zorlaması ile gövdeye ısı yayması.
    2. Yüksek elektrik beslenmesi ile çalışan elektronik plaka. Yani elektronik parçalardan birinin görevini tam anlamı ile yapmaması.

Bunu geçici olarak HDD soğutucusu veya bir vantilatör ile soğutarak, ısıyı düşürmek lâzım. Isı nedeniyle HDD kendini korumaya alarak kapatıyor.

Size tavsiye edebileceğim en hızlı Low Level Format programıdır. Programı indirip Windows üzerinde kurarak çalıştırın.
    DOS üzerinden formatlamak için ise, Hiren's Boot CD yazılımında olması lâzım. Ben bir zamanlar kullanmıştım bunu.
    Kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Selam
    Baştan şunu belirtmem lâzım kardeş.
    HDD 55-60 derece arası ısınıyorsa bundan çok fazla bir şey beklememek lâzım. Sorunun da şunların olası nedenidir.
    1. HDD motor yatağının sıkışmış ve motoru zorlaması ile gövdeye ısı yayması.
    2. Yüksek elektrik beslenmesi ile çalışan elektronik plaka. Yani elektronik parçalardan birinin görevini tam anlamı ile yapmaması.

Bunu geçici olarak HDD soğutucusu veya bir vantilatör ile soğutarak, ısıyı düşürmek lâzım. Isı nedeniyle HDD kendini korumaya alarak kapatıyor.

Size tavsiye edebileceğim en hızlı Low Level Format programıdır. Programı indirip Windows üzerinde kurarak çalıştırın.
    DOS üzerinden formatlamak için ise, Hiren's Boot CD yazılımında olması lâzım. Ben bir zamanlar kullanmıştım bunu.
    Kolay gelsin..

Sıcaklık düşürdüm hala aynı programı bi deniyeyim ama kendini yine kapatıcak diye korkuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HakkiAlkan -- 11 Temmuz 2012; 6:25:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sıcaklık düşürdüm hala aynı programı bi deniyeyim ama kendini yine kapatıcak diye korkuyorum.

Selam
    HDD'yi mümkün oldukça soğuk tutmaya çalışırsanız, kendini kilitleyeceğini(dervre dışı bırakacağını) sanmıyorum. Eğer yine kilitlerse, bunda yapacak bir şey yok kardeş..
    Temennim HDD işini böylelikle halletmiş olursunuz.
    Kolay gelsin..
  • Eminim low level format'da atsan yine bu sorunu yaşicaksın. Tüm Post'ları okudum ilk başda ısıdan dolayı yaptığını düşünüyordum ama şuanda hdd kafasında veya motor yatağında bir sıkıntı olabilir diye düşünüyorum. Sadece bu hdd ile de denemişsin.
  • Birşey fark ettim "Güvenli Modda" açtım sabah 3 saate yakın hiç kaybolmadı normal olarak açtım kayboldu yine.. Lan derdi ne bu HDD nin kablo değiştirdim,sıcaklık 30 falan,HDD nin üzerinde ki 2x4 sınırlama pinini hepsine tek tek takıp denedim,biçimlendirdim FAT32 olarak denedim,birleştirdim,chkdsk komutlarının hepsini girdim,bad sector taraması yaptım,Psu değiştirdim...Tıkır tıkır çalışıyo hızında sorun yok sesinde yok pat diye gidiyo okuma sesi veriyo durmadan HDD zorlanıyomuş gibi...
  • o zaman onu bi servise gönder dostum, belliki donanımsal bir sorunu var
  • quote:

E7500 overclocklu - 3.4
    Zotac 9500 gt 1Gb 128bit

ya güç yetersizdir hocam yada kablolarda sorunvardır..

• HDD nin saçmalıklarını anlatayım.Güvenli modda kaybolmuyor,anakarta giren sata kablosunu 1 den çıkartıp sata 2 ye taktığımda pcyi kapatıp açana kadar kaybolmuyor,evdeki diğer pcmdede aynı sorunları var,komşuma taktığımda tıkır tıkır çalışıyo...

Not: 2 kasadaki anakartımda aynı model anakartta bi ayar varmıdır ?

Denediklerim;
    1. Psu değiştirdim
    2. 2 pc denedim birinde aynı sorun diğerinde yok
    3. Kablo değiştirdim
    4. Bad Sector taraması yaptım
    5. Chkdsk komutlarının hepsini girdim
    6. Soğutucu fan takıp stabil sıcaklığına düşürdüm
    7. Jumper ayarını tek tek denedim pimi yer değiştirdim denedim
    8. Güvenli modda low level formatta attım

Not: Anakartım - Asus P5KPL-AM/PS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HakkiAlkan -- 12 Temmuz 2012; 19:18:40 >
  • UPdullah
  • Benzer sorunları ben de yaşıyorum.Hem de 2 ayrı pc de.Mesela pc normal çalışıyorken bir anda kilitleniyor.Fişi söküp takınca
    pc yi açınca harddiski görmüyor.Sata yuvasını değiştirince herşey normale dönüyor.
    Diğer pc dede bir video dosyası izlerken pc kapandı.Yeniden açtığımda hdd yi biostan görmüyordu.Sata yuvasını değiştirince normale döndü.
    Yazılımsal sorun olduğunu sanmıyorum.Farklı kablolarla denedim.Ama aynı sorun devam ediyor.
    Bilgisayar bilgi ve tecrübem iyi diyebilirim ama ilk kez çözemediğim bir sorunla karşı karşıyayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.