Merhaba arkadaşlar, sakaryada yaşıyan kuzenim dün gece alkollü araç kullanmaktan ehliyetini kaptırmış. İşin ilginç tarafı kendisi 2 bira içtiğini söylüyor (Yalan söylemez) herneyse polis çevirdiğinde limitin
üstünde çıkıyor, fakat hemen koşup hastaneye gitmiş orda da limitin altında.........
Nedir bu olay ?
araba sürecekse içmesin allah allah ya. 2 biraymış. 1 tane bile içmesin. ölecek mi içmezse
quote:
Orijinalden alıntı: aonr
Merhaba arkadaşlar, sakaryada yaşıyan kuzenim dün gece alkollü araç kullanmaktan ehliyetini kaptırmış. İşin ilginç tarafı kendisi 2 bira içtiğini söylüyor (Yalan söylemez) herneyse polis çevirdiğinde limitin
üstünde çıkıyor, fakat hemen koşup hastaneye gitmiş orda da limitin altında.........
Nedir bu olay ?
Hastahaneye polis eşliğinde gittiyse hastahaneden alınan rapor geçerli olabilir en azından itiraz edebilir. Tutupta kendi gittiyse orda şaibe karışır en azından karşı taraf açısından. Ne kadar sürede gitti o hesaplandımı edildimi bilemiyorum alkol konusunda deneyimim yok ama şunu şöylim alkolmetrelerin hatalı sonuç çıkarması pek rastlanan bir olay değil. Tabi çevrenize sorarsanız yalan o aletler der büyük ihtimalle :)
Bu risk edilcek bir şey değil kendi canınız veya karşıdakinin canının yanı sıra ehliyetten olmak var. Ben şahsen bu riske girmem.
Alkolmetre yanlış gösterebilir. İsterseniz kabul etmeyip kan testi isteyebilirsiniz ve polis eşliğinde hastaneye gidersiniz. Çıkan sonuca arada geçen süreden dolayı +0.18 promil eklenir. Doğru hesaplamasını bir türlü net olarak bulamadım ama internetteki hesaplara göre 2 bira zaten 0.50'nin üstünde çıkabilir.
Tek başına gittiyse hastaneye sonuç birşeyi değiştirmez. 6 ay otobüse devam ve işin güzel yanı 2 taneyle sınırlamasına gerek kalmadı.
Polis ile birlikte gitmesi gerekir.
Hocam,kuzenin Adapazarın da yaşıyor ve alkollü araç kullanıyor.Vallahi bravo.Adapazarinda alkollü araç mi kullanılır her allahın günü çevirirme olur. Neyse olan olmuş geçmiş olsun.Kuzene soylede ehliyetsiz araç sürmesin en geç 15 güne yine yalarlar
Bu aletlerin ölçümleri her zaman kesin değerleri vermeyebilir, ortalama bir değer veriyordur, en doğru değeri kan testi verir. Ayrıca kalibrasyon değerleri devreye giriyor, her aletin kalibrasyon değeri bulunulan rakıma göre ayarlanmaktadır. Bunun gibi bir çok neden sayılabilir.
Trafikte Alkole Hayır!!!
quote:
Orijinalden alıntı: baltalı illah
ehliyetim her zaman cüzdanımda ,torpidomda da herzaman efes vardır
vayy goççum benim.helal olsun
Kesin olmamakla birlikte; 2 adet 50cl bira yaklaşık 64 promil yapıyor.
Kaynak: Alkolmetre ios uygulaması.
Alkollü araç kullanmayın. Alkolsüz araç kullanın. Benim araba alkolsüz çalışır. Dizeldir.
iki bira içip dağılanı herkes çok defa görmüştür
Gidenler bilir BENZİN cafelerde alkolmetre cihazı var 3 tl atıyosun üflüyosun ve kaç promil çıkıyor. Ben 1 tane Efes içtikten sonra üflemiştim 0.28 promil çıkmıştı. Tabi kalibrasyonu doğrumudur yanlışmıdır bilemem. Ama 2 bira geçmiştir 0.50 yi içip hemen çıktıysa.