Şimdi Ara

ALKOLSÜZ BİRA NEREDEN TEMİN EDEBİLİRİM? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
35.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben Carrefour'dan almıştım , bi daha da almam zaten..
    Hoşuma gitmedi hiç , bitiremedim bile..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BanDirmaLee

0,05 alkol coğu içecekte var onları içiyonuz ama toplumumuz her seye at gözlüğü ile bakıyo çıkarın böyle şeyleri kafanızdan araştırın ondan sonra yorum yapın alkol haramdır bira haram değildir bunuda kafanıza sokun

sanane arkadaşım, sen müftü müsün fetva veriyorsun.

ona bakarsanportakalda bile alkol var ama keyif benim değil mi, sıfır alkollüyse içerim birayı.

İlla böyle saçmalayacaksanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veggier -- 6 Haziran 2011; 17:37:16 >
  • Alkolsüzde olsa bira haramdır diyen arkadaş vişne suyuna alkol döküp içsin o zaman öyle helal mi oluyor?Bu arada her içecekte ve birçok ilaçta alkol vardır ancak çok çok az.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

quote:

Orijinalden alıntı: D3XTER

alkolsüz bira vücuda yararlıdır lan, ne coolluğu ne içkiye alışması? cahillik fena.

Alkolsüz diye onu alıp da efes e para mı kazandırayım? Sanki içilmesi şart da müslümanlar içsin diye alkolsüz çıkarıyolarmş falan

İçmek isteyene çıakrıyorlar zaten. İçmezsen alma, alana da mani olma.
  • Maltana bildiğimiz asitli meyve suyu gibi düşün. ancak tadı çok çok güzel. bira nın b si denilmez normal armut,şeftali li falan var.
  • Yorumlar ibretlik
  • *bu mesaj silindi*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |erdem| -- 18 Aralık 2020; 5:17:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zouzuni

quote:

Orijinalden alıntı: cellathkn

quote:

Orijinalden alıntı: Zouzuni

quote:

Orijinalden alıntı: cellathkn

Bizim burdaki markete gel burada vardır. Olmadı bak işte marketlere ama carrefour vermez diye düşünüyorum. Ayrıca maltana da öyle çok güzel bir şey değil.

fayrouz (arkadasın yazdıgı gibi ) maltana yada efes hangisini alayım ?

Maltanaya bulaşma derim, efes al. Bizim buradakine geliyorsan bana da al.

beraber iceriz o zaman , kac kurustur acaba ?

İçeriz yahu ayıp ettin. En fazla 2-2,5 TL falandır.

• Şu yorumlara bak ya insan mı bunlar? Bunlar insansa biz neyiz?

quote:

Orijinalden alıntı: Comodo Ejderi

Alkolsüz de olsa bira haramdır

Selam dünyalı biz dostuz alkolsüz biranın içinde haram madde yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sistemin Kurbanlarıyız -- 6 Haziran 2011; 20:09:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Comodo Ejderi

Alkolsüz de olsa bira haramdır

işte millet bunlardan müslümanlığı öğreniyor.
  • alkolsüz bira diye bir olay yok, hepsinde eser miktarda alkol mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suffiyun

alkolsüz bira diye bir olay yok, hepsinde eser miktarda alkol mevcut.

İçinde alkol olmayan bişey söylesene bana biraz yaşadığınız dünyadan haberiniz olsun alkol doğal olarak her içeceğinde vardır evladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erbaa82

Dini şuraya karıştırmasanız olmaz değil mi ? Burada herkes zaten içkinin haram olduğu bilincindedir, o yaş aralığındadır, içen kendine içmiş olur kim ne yapıyorsa yapsın burada haramlığı, helalliği tartışmanın manası ne ?

Düzeltelim; islam dinine mensup olanlar bilincindedir. Diğer dinler ne söyler bu konuda bilmem.

Ayrıca konuyu okurken hiç ama hiç şaşırmadım. Çünkü forumun geçmişinde cumhuriyet sucuğu olayı var. Yok artık şaşırmam ben bir şeye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fuckir boy

quote:

İçinde alkol olmayan bişey söylesene bana biraz yaşadığınız dünyadan haberiniz olsun alkol doğal olarak her içeceğinde vardır evladım.

sevgili einstein,

meyvelerin, sebzelerin etil alkol içermesi çok başka bir mevzu. etil alkol hidrofob ve hidrofil assosiasyon yaparak yağların suda çözünmesini sağlar, buna solvatasyon denir ki bunun için alkol harici bir çözücü de kullanılabilir. mayalanan içecekler, içinde doğal alkol bulunan meyveler sebzeler ile bu alkolsüz bira konusundaki "alkol" bambaşka şeylerdir. çözelti olarak alkol "katılan" içeceklerde maddenin mahiyeti "alkollü"dür. yani burda patatesteki fermantasyon sonucu ortaya alkol çıkmasının konuyla hiçbir alakası yok.

şimdi, kaybol.

• quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

quote:

Orijinalden alıntı: Erbaa82

Dini şuraya karıştırmasanız olmaz değil mi ? Burada herkes zaten içkinin haram olduğu bilincindedir, o yaş aralığındadır, içen kendine içmiş olur kim ne yapıyorsa yapsın burada haramlığı, helalliği tartışmanın manası ne ?

Düzeltelim; islam dinine mensup olanlar bilincindedir. Diğer dinler ne söyler bu konuda bilmem.

Ayrıca konuyu okurken hiç ama hiç şaşırmadım. Çünkü forumun geçmişinde cumhuriyet sucuğu olayı var. Yok artık şaşırmam ben bir şeye.

orda cumhuriyet sucuğu tamamen masumdu
    ortalığı karıştıran şeriat sucuğuydu bikere

• Maltana tadı meyveli soda gibi ama ben denedim fena değil.

Bu arada;

quote:

Orijinalden alıntı: Beholder

Fayrouz, Maltana filan malt içeceği. Konu bira.

Efes alkolsüz ben içmem,

Birincisi: yüzde 0.5 alkol var
    İkincisi: fruktoz şurubu var içinde.

BİRANIN HAMMADDESİ MALTTIR. BİRA DA ARPA MALTI KULLANILIR.

Ayrıca islami açıdan bakıldığında; bazı meyvelerde, ekmekte, yoğurtta, sirkede az miktarda dahi olsa alkol vardır ancak bunlar haram değildir. Kur’an’da açık bir şekilde haram kılınan, içildiğinde kişiyi sarhoş eden içkidir.
  • arkadaşım efes genel müdürlükte çalışıyor efes bayilerinde var dedi ben amerikada içtim root beer hayatımda bu kadar kötü bişe tatmamıştım bunun da farkı yoktur tahminen
  • Fayrouz içiyordum ben küçükken.Alkolsüz bira yerine geçermi bilmem ama , tadı fena değildi.Hep ananaslısını alırdım , hoş bir tadı vardı. Ben kutuda içerdim ancak şişede olanınıda var.
     ALKOLSÜZ BİRA NEREDEN TEMİN EDEBİLİRİM?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fuckir boy

quote:

sevgili einstein,

meyvelerin, sebzelerin etil alkol içermesi çok başka bir mevzu. etil alkol hidrofob ve hidrofil assosiasyon yaparak yağların suda çözünmesini sağlar, buna solvatasyon denir ki bunun için alkol harici bir çözücü de kullanılabilir. mayalanan içecekler, içinde doğal alkol bulunan meyveler sebzeler ile bu alkolsüz bira konusundaki "alkol" bambaşka şeylerdir. çözelti olarak alkol "katılan" içeceklerde maddenin mahiyeti "alkollü"dür. yani burda patatesteki fermantasyon sonucu ortaya alkol çıkmasının konuyla hiçbir alakası yok.

şimdi, kaybol.

Adam wikipedi terk sen biraya alkolü sonradan mı kattıklarını sanıyosun,hadi git abilerine laf yetiştirme

•  ALKOLSÜZ BİRA NEREDEN TEMİN EDEBİLİRİM?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.