Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

ALLAH BELASINI VERSİN BU İNGİLİZCENİN 1 AY ÇALIŞTIM KALDIM :@

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BUGÜN SÖZLÜYE GİRDİM BÜTÜN DERSLERDEN GEÇTİM BU NALET DERSTEN KURTULAMADIM GİTTİ.ÖNCEKİ GÜN SINAV TAMAMEN HÜSRANLA BİTTİ.EVE GELDİM AĞLADIM AĞLADIM..AĞLAMAM BİTTİ AĞLAMAM BİRŞEYİ DEĞİŞTİRMEDİ YİNE KALDIM DAHA LİSENİN İLK YILINDAN YAZ TATİLİ YAPAMADIM.SORUMLUYUM ARTIK İNGİLİZCEDEN VE SENEYEDE YAPAMIYACAGIM BELLİ.SENEYEDE TEMMUZA KADAR YİNE OKUL KIYAFETİYLE İNGİLİZCE SAĞOLSUN GEZİYO OLUCAM.HOCALARIMIZI GÖRSENİZ İNGİLİZ GİBİ İNGİLİZCE BİRŞEY SÖYLÜYORLAR.ANLAMIYORUM DİYORUM İNGİLİZCE FARKLI BİR ŞEKİLDE SÖYLÜYORLAR ARALARINDA İNGİLİZCE ESPRİ YAPIYORLAR.KAHRETSİN BEN İNGİLİZCE TİYATRO YAPMIŞ ADAMIM 5. SINIFTA ŞİMDİ NE OLDUDA İNGİLİZCEM BERBAT.BİLDİĞİM TEK ŞEY SADECE TENSELER

• Dayligh genel ingilizce setine çalış.
  • maddi durumun varsa 2-3 aylığına İngiltere yap, dönünce hocalarının İngilizce konuşamadıklarını farkedersin..
  • 9 senedir çalışıyorum hala tam olduğunu hissetmiyorum... bence 1 ay çalışınca olabilicek şeyler değil bunlar...
  • tamamiyle yurtdışı şart bence öyle illa ingiltereye gitmenede gerek yok ki ingilizce evrensel bir dil gittiğin heryerde ingilizce konuşan kişilerle tanışacaksın birşey düşünürken bile kelimelerin türkçeleri yerine ingilizcelerini söylemek daha rahat ve kolay gelecek konuşmanın karşındaki kişiler kadar iyi seviyede olmayabilir normal birşey ama sen konuşunca karşından cevap gelmesi türkçe söylesende anlatamayacağını bildiğin için bir taraflarını zorlayıp ingilizce konuşma isteğin artacak bana sorarsan önce ingilizce kurslarına gidip enazından kelime hazneni geliştirmek sonrada ufak bir yurtdışı gezisi yapman
  • Türkiye'de dil okuluna git çok faydasını görürsün. Lise dersi için İngiltere, ABD gibi yerlere gitmene gerek yok.
  • 1 ay kursa gitsen rahat geçersin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • NNN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alev1234 -- 12 Aralık 2011; 16:19:20 >
  • Lisede ingilizce hocamın devamlı söylediği bir söz vardı: "dil öğrenimi kümülatiftir".Ancak basamak basamak ilerleyerek dil öğrenebilirsin.Dil bir ayda üç ayda öğrenilip köşeye atılacak bir şey değildir.Çok süper ingilizcen de olsa bir yıl uzak kalırsan bildiklerinin yarısını unutursun.İngilizceyle ne kadar uzun süre iç içe olursan o kadar çok öğrenirsin.
  • Özel ders almayı da düşünün arkadaşlar, ben yıllardır tek işim olarak İngilizce özel ders veren bir hocayım. Pre-Int veya yukarısı seviyede iseniz (örneğin bir hazırlık bitirdiyseniz ya da bir dil okuluna birkaç kur gittiyseniz) 10-15 saat ders alarak "şakır şakır olmasa da (bu "zamanla", "birikim" ile olacak bir şeydir) kabul edilir bir derecede (örneğin yabancı misafir karşılama, yurtdışında sıkıntı çekmeme...) konuşmanız çok büyük bir ihtimal (kendi derslerim için söylüyorum). Hatta ve hatta 3-5 saatte bile konuşturduğum çok öğrencim oldu. Bundan sonra ister yurtdışına gidin; ister Türkiye'de yabancı birileri ile konuşun (mesela orta düzey ya da üzeri büyüklükte bir firmada çalışıyorsanız kendi işinizle ilgili birileri büyük ihtimalle bulunur ya da interneti kullanın ya da yabancı bir arkadaş bulun). Böylesi hem çok daha hesaplıdır hem de çok daha mantıklı bir başlangıç olur; riske girmemiş olursunuz, zira 1-2 yıl yurtdışında eğitim aldığı halde bu işi çözemeyen öğrenciler de var (tabiki hazırlıksız giden öğrenciler). Zaten 2; en fazla 3 saat özel ders aldıktan sonra önceki İngilizcenizle o anki İngilizceniz arasında çok büyük bir farkı kendiniz göreceksiniz ("sıfır"dan başlayan öğrenciler için aynı şeyi söyleyebilmem mümkün değil). Seviyem "sıfır"a yakın diyor iseniz uygun fiyata ders veren ama tecrübeli bir hoca bulun. En azından başlangıç noktanız iyi bir hoca olsun, yıllarınızı kaybetmeyin...

Bu arkadaşımızın (lisede olan) durumuna gelince, benden haftada 1 veya 2 saat ders alsın, birkaç ay içinde çok büyük ihtimalle sınıfında (1'den fazla sınıf varsa hepsi dahil) İngilizce konusunda ilk 5'e girme olasılığı çok yüksektir. Girmese bile (çünkü hocalar bazen "unpredictable" sınavlar yapabiliyorlar (ama test yaparlarsa, az önce söylediğim ilk 5 kesinlikle geçerlidir) İngilizcesinde çok büyük farklar olacağı (şu an ve ileride) kesindir. Başarılar diliyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.