S.A ARKADAŞLAR Benim pc ye format attım. driverları yukledim ama modem çalışmıodu. ethernet driveri yuklemeyi unutmuşum. kasayı açtım, ethernet kartının markasına bakmak için. sonra yerine takıp kasayı kapattım. dün laptoptan internette aradım buldum, masaüstü pc ye yukledim.daha sonra bi şey daha yaptım. yeniden başlatmak istermisin dedi. evet dedim. pc yeniden başlamadı. yani reset attı daha sonra (pc yi kapattıktan sonra gelen yazı var ya işte o, monitoru kapatabilirsin gibi bişey) yazı geldi. o andan itibaren pc açılmıyo. ekranda hep aynı yazı. kasa çalışıo ama ekran hep aynı. cd rom açılıo ama hepsi o kadar.
lütfennn yardım şimdiden teşekkkürler
modemin markasına bakmak için açtığında muhtemelen elin ön panel konnektörlerin kablolarına değmiş ve temazsızlık olmuştur onları bir çıkarıp takayı dene(bana öyle olmuştu)şu power ledleri falan
quote:
Orjinalden alıntı: gktgys
modemin markasına bakmak için açtığında muhtemelen elin ön panel konnektörlerin kablolarına değmiş ve temazsızlık olmuştur onları bir çıkarıp takayı dene(bana öyle olmuştu)şu power ledleri falan
Doğrudur. Aynı şey bendede sık sık oluyordu. Kasayı açtım. Herşeyi söktüm taktım. Düzeldi.
saolun beyler fakat hangi kablolarda temazsızlık oldu anlamadım:(
Power- reser sw- led ...
Kasadan gelen ince kablolar küçük küçük karışık kablolar onları bi bastır yerine ...
Aslında çıkartıp taksan daha iyi olur ama yerlerini iyi belle anakartın kitapçığı varsa fazla sorun yok ama yinede sen kendince not al zaten hem kabloların hem anakartın üstünde yazar ama dikkat et.
bakarım saolasın
ethernet kartı çakışmış olabilir.kartı yeniden tak çıkar.kablo işi olmazsa