Şimdi Ara

ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM EDİN.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben askerliğim tecil olması için 2020 eylül ayında 2 yıllık bi önlisans bölümüne kayıt oldum. fakat ders kaydı yapmadım dondurdum.

şimdi o bölümü bitirmek istiyorum. 2024-2025 öğrenim yılında başlayacağım Allah nasip ederse fakat azami öğrenim süresine göre 2 yıllık bölümler için 8 dönem hakkı tanınıyor. şimdi ben eylülde üniversiteye başlayıp bölüme devam edebilir miyim?

• Transkriptinde süreye sayılmadan dondurmanın ne kadar yapıldığına bağlı. Eğer süreye sayılmayan dönem varsa o miktarı 8 döneme (4 yıl) saymadan hesapla ne kadar sürenin kaldığını. Mesela 2020-2021 dönemi süreye sayılmadan dondurulduysa (bunlara genelde senato karar verir) 2 senen boşa gitmiş demektir. 4 sene hakkın olduğu için de 2 sene yani ucu ucuna bitirme hakkın kalmış olur. Eğer süre yetmiyorsa yani şu anki durumda okuldan atılıyorsan bitmeden, başka bir bölüme (isimler farklı olmalı) merkezi yatay geçiş yapıp bir ihtimal öğrenim süreni sıfırlatabilirsin bu sene yks'ye girmediysen. Yatay geçiş başvuruları bu aralar devam ediyor diye biliyorum çoğu üniversitenin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • L. Kilmister kullanıcısına yanıt

öğrenci bilgi sisteminde 6 yarıyıl diyor hocam.

• ertugdur E kullanıcısına yanıt
    Eğer 6 yarıyılın tamamı süreye sayıldıysa mezun olamazsın yani okuldan atılırsın süreyi geçeceği için (2 sene okuman lazım ama 1 senelik hakkın kalmış). Yine de bir okula sor çünkü dediğim gibi 1 sene dondurduğunu anladım eğer o donmuş sene süreden sayıldıysa yani 8 dönemlik hakkından sayıldıysa zaten 3 sene kaybetmişsin ve birinci sınıftan başlayacaksın doğal olarak 2 senelik bölüm 1 senede bitmeyeceğine göre muhtemelen süreyi aşma durumu oluşur. Bunu çözmenin yolu dediğim gibi kurumlararası merkezi yatay geçiş (ek madde 1) yapmak olabilir, ama bunda da şart bildiğim kadarıyla alakasız bölümler arası geçiş yapmak çünkü a bölümünden a bölümüne geçersen yine sürene sayılmış olacak ve sadece 1 sene kalma durumuyla karşılaşabilirsin. Şu an 2 yıllık bölümde okumak istiyorsan en mantıklı seçim myp ile yatay geçiş yapmak dediğim gibi. A bölümünden B bölümüne geçersen farklı bir okulda muhtemelen süreni sıfırlayacaklardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L. Kilmister -- 21 Temmuz 2024; 0:4:51 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• o dondurduğum sene süreden sayılmamış hocam fakat ona rağmen 6 yarıyıl yazıyor. yani.

2020-2021 dondurdum

2021-2022 gitmedim (2 yarıyıl)

2022-2023 gitmedim (2 yarıyıl)

2023-2024 gitmedim (2 yarıyıl)

bu şekilde toplam 6 yarıyıl ediyor hocam.

peki ben şimdi 2 yıllık bölümü 1 yılda bitirmek için bu 1 yıl sonunda alamadığım dersler için ek sınavlara girebilir miyim? yoksa her halükarda okuldan atılır mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertugdur -- 21 Temmuz 2024; 4:35:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.