Şimdi Ara

ALLAHTAN ACİL DEDİK 1 KİŞİ FİKİR VERDİ BUİŞLERDEN ANLAYAN YOKMU?????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SELAMLAR herşeyden önce şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim...
    babam öncülüğünde yeni bir tv almaya karar verdik fakat inanın ne kadar zor bir mesele haline geldi anlatamam! önce normal 100hz ve pip li bir tv alalım dedik sonra plazmaya döndü iş sonra LCD felan derken iyice koptuk evde savaş rüzgarları esiyor sanki bir tv yüzünden 3.dünya savaşı çıkacak...........evin hallerini geçerek sizlere danışalım dedim.........
    1.) vestel zeta slim 100 hz pip v.s. = 1.160 ytl
    2.) beko F772 vdnx 100hz. pip v.s. = 1.040 ytl
    3.) Philips 29PT9521/12 HDMİ var = 1.350 ytl
    4.) sony KDL-26U2000K 65cm lcd = 1.900 ytl
    5.) sony KDL-32U2000 81cm lcd = 2.450 ytl
    6.) philips 26PF5321/12 65cm lcd = 2.000 ytl
    7.) philips 32PF5321/12 81cm lcd = 2.750 ytl
    8.) philips 42PF5321/12 106cm plazma =3.450 ytl
    9.) Samsung PS42V6S 106cm plazma = 3.700ytl (dubai'den gelirse 2.200)
    10.) arçelik TV 9137 VD (5-6 AY KULLANILMIŞ) 2.500 ytl
    İŞTE BU KADAR DİYECEĞİM AMA DAHA NE DİYECEKSİNKİ DEDİĞİNİZİ DUYAR GİBİYİM LÜTFEN YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM...
    MAİL'de gönderebilirsiniz fitnat06@mynet.com

Ekteki dosya (1)

fitnat06

fitnat06

• Miami'de adam yolda giderken eski bir lamba bulmuş. Eline alıp kurcalayınca içinden bir cin çıkmış. "Dile bende ne dilersen" demiş. Adam da "buradan KeyWest'e kadar bir otoban istiyorum" demiş. Cin, "ama bu istediğin çok zor, denizden geçecek bir yol oldukça sorunlu olur, gel vazgeç başka birşey iste". "Peki" demiş adam. "Eve bir televizyon alacağım, hangi modeli alayım?" Cin düşünmüş taşınmış kaşınmış ve şunu sormuş: "Otoban kaç şeritli olsun?"

Sorduğunuz soru zaten zor bir de herhangi bir veri yok ortada. Birbiri ile ilişkisi televizyon olmaktan ibaret aletleri listelemişsiniz. Sonra da yanıt yok diye sitem ediyorsunuz. Acaba nasıl bir yardım bekliyorsunuz? Bu konuyu tartışan onlarca ilmek var. Onları okudunuz mu?

Peki ben sorayım:
    Ne boyutta bir odada izleyeceksiniz?
    Hangi tür kaynaklardan görüntü alacaksınız?
    Ne kadarlık bir bütçeniz var?
    Evde savaş çıkma sebebi nedir???

• Kendi fikirlerimi paylaşayım belki ateşkes için faydası olur.
    1.) vestel zeta slim 100 hz pip v.s. = 1.160 ytl Vestel hiç burda olmaması gereken bir seçenek
    2.) beko F772 vdnx 100hz. pip v.s. = 1.040 ytl crt isteseydim yerli malı olarak belki ama fiyat iyi mi bilmem
    3.) Philips 29PT9521/12 HDMİ var = 1.350 ytl bu da crt, hdmi olacaksa neden 4:3 TV
    4.) sony KDL-26U2000K 65cm lcd = 1.900 ytl fiyat pahalı sıfır özellikli boş bir model ekran küçük
    5.) sony KDL-32U2000 81cm lcd = 2.450 ytl hdmi yok kasa kötü
    6.) philips 26PF5321/12 65cm lcd = 2.000 ytl ekran küçük
    7.) philips 32PF5321/12 81cm lcd = 2.750 ytl olabilir
    8.) philips 42PF5321/12 106cm plazma =3.450 ytl eski model
    9.) Samsung PS42V6S 106cm plazma = 3.700ytl (dubai'den gelirse 2.200) bakmadım ama dubaiden nasıl koca TV gelir ki? gümrükte problem çıkar
    10.) arçelik TV 9137 VD (5-6 AY KULLANILMIŞ) 2.500 ytl kullanılmış TV ye para vermem

TAVSİYEM : LG32LC2R LCD, 2470YTL

• 32" crea
  • bana biraz kızmış gibisiniz fakat yinede şimdiden tşk.ederim.......
    size sadece tek kelime ile birşey söyleyeyim inanın bu işten hiç bir şey anlamıyoruz..
    sadece piyasa analizi yaparak sizler sayesinde yardım almaya çalışıyoruz...
    tv yi koyacagımız oda (salon) 9.80*4,20 ebatında ,++ kaynak olarak (tam anlamasamda) sadece goldmaster9400 cı dijital var birde vestelin normal bir dvd'si++bütçemiz en fazla 2000..2500 ytl++
    savaş çıkmasının sebebi ise babama kalsa haberleri, anneme oktay ustayı göstersin yeter......
    abim ve ben ise almışken iyi birşey olsun düşündesindeyiz (ne bileyim netliği,sesi,ileriye dönük yeniliklere açık olması v.s.)
    DURUM BUNDAN İBARET eski tv miz bozuldu (sesi çıkmıyor artık baya eski emektar) 1haftadır philips 37 ekranla tv seyrediyoruz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    bilmiyorum anlata bildim mi durumumuzu
    TEKRARDAN TEŞEKKÜRLER SAYGILARIMLA
  • sana diğer topic de demişim ki :

artık bu günden sonra tüplü tv almak pek iyi bir iş olmaz. siz öncelikle plazma ve lcd arasında bir tercih yapın. aradaki farkları iyice araştırın. ondan sonra da boyutu konusunda bir karara varın. sehpayla mı kullanılacak, duvara mı sabitlenecek...
    böyle adım adım gidince iş çok kolaylaşacaktır. ondan sonra en fazla 2 ürün arasından birini rahatlıkla tercih edersiniz. bu durumda ne söylense pek fayda vermez diye düşünüyorum.
    kolay gelsin...

sen hala farklı bir topic açarak yardım bekliyorsun. yukarda sıraladığın markaları neye göre sıraladın? ben mi anlatamadım dillerimiz mi farklı. böyle bir tercih imkansız. şimdi biri çıkıp diyecek 106 ekran al, sen diyeceksin koyacak yerim yok misal... bütçe ne kadar o bile belli değil. şimdi ben sana bir tv öneririm fiyatını görünce naparsın bilemem...
    yukarda yazdıklarımı lütfen bir kez daha gözden geçir. bu şekilde ne yardım alabilirsin ne aldığın yardım sana fayda sağlar. onun yerine git birini seç kafana göre daha makbul yani. anlatabilmişimdir umarım...

• verdiginiz ornekler o kadar tutarsızki

ne icin kullanılacagı belli degil.
    yer musait mi degil mi belli degil.
    kac ekran isteniyor belli degil.

en onemlisi butce belli degil, 1050 dan 3750 ye kadar genis bir aralıktan bahsediyorsunuz. durumu benzetirsek burada megane mi alayım 3.20 mi alayım diyorsunuz. sonrada sitem dolu msjlar.

ikinci msjınız biraz daha acıklayıcı olmus.. 3750 ye cıkabiliyorsanız bir 500 daha koyun panasonic pv60 alın olsun bitsin. su ana kadar en cok memnun kalınan plazma olarak takip etmekteyim.

onun dısında plazma almak icin plazma almayın, buyuk ekran derdiniz yoksa alın 82 ekran crt, seneye yaza kadar idare edin; o zaman duzgun bir plazma alırsınız hem hd biraz daha somutlasmıs olur...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam merhaba,
    dediğin konuda çok araştırma yaptım ve toplamda5 tane lcd aldım farklı markalardan ailemize ve beni tek mutlu eden 7.) philips 32PF5321/12 81cm lcd = 2.750 ytl oldu bunun yenisi çıktı teknosada satışta ve fiatı çok iyi 2850ytl galiba pixel plus diye bir özellikte var süper tavsiye ederim.birde samsungun yenisi çıktı oda 2850 ytl dni özellikli birde onu sor oda fena değil....
    arçek ve beko dan dön dön kaç arkana bile bakma.sony konusunda wega engine olmayanları para etmez.
    Eğer paran varsa pionner al derim pahalı ama dünyanın en iyisi...
    saygılar.
    quote:

Orjinalden alıntı: yeknet

Kendi fikirlerimi paylaşayım belki ateşkes için faydası olur.
    1.) vestel zeta slim 100 hz pip v.s. = 1.160 ytl Vestel hiç burda olmaması gereken bir seçenek
    2.) beko F772 vdnx 100hz. pip v.s. = 1.040 ytl crt isteseydim yerli malı olarak belki ama fiyat iyi mi bilmem
    3.) Philips 29PT9521/12 HDMİ var = 1.350 ytl bu da crt, hdmi olacaksa neden 4:3 TV
    4.) sony KDL-26U2000K 65cm lcd = 1.900 ytl fiyat pahalı sıfır özellikli boş bir model ekran küçük
    5.) sony KDL-32U2000 81cm lcd = 2.450 ytl hdmi yok kasa kötü
    6.) philips 26PF5321/12 65cm lcd = 2.000 ytl ekran küçük
    7.) philips 32PF5321/12 81cm lcd = 2.750 ytl olabilir
    8.) philips 42PF5321/12 106cm plazma =3.450 ytl eski model
    9.) Samsung PS42V6S 106cm plazma = 3.700ytl (dubai'den gelirse 2.200) bakmadım ama dubaiden nasıl koca TV gelir ki? gümrükte problem çıkar
    10.) arçelik TV 9137 VD (5-6 AY KULLANILMIŞ) 2.500 ytl kullanılmış TV ye para vermem

TAVSİYEM : LG32LC2R LCD, 2470YTL

• Beko,Arçelik ve Beko'yu direkt ele bence.Şu dubai işi mantıklı gibi geldi
    Arkadaşlar bir de Profilo wireless tv çıkarmış.Verici kutusunu evin bir yerine koyup verici kutuya istediğiniz cihazları(uydu,dvd vs.)bağlıyorsunuz.Tv yi priz olan heryerden izleyebiliyorsunuz.Mesela ben Tv'yi salondan tekerlekli kiosk sehpasıyla alıp mutfakta fişe takıp seyredebiliyorum.Hem de kod aktarma özelliği varmış,mesela uydu TV üzerinden kumanda edilebiliyormuş.Sadece HD özelliği yok,82 ekran LCD.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 15 Ekim 2006; 11:14:58 >
  • dubai samsungun başkenti gibi zaten ordanda alabilirsin ama işin garanti ve gümrük boyutu var ayrıca sanıyorum orayada gitmek gerekecek onun yerine dün samsung mağazalarında 1000 euroya varan indrimler başladı tvlerde ve hepsi 12 ay taksitle bence bir değerlendir 32r72b ler 2900e kadar düştü ayrıca plazmaların cogu hediyeli bilgin olsun
  • bende sizin gibi çok kararsız kaldım her şeyden önce bunu söylemeliyim.ilk etapta philips 29pt9521-12 modelini düşünüyordum sonra kafama aynı seri 29pt 9551 modeli takıldı birde sizinde bahsettiğiniz samsung ps42v6s modeli (yanlız unutmadan söyleyeyim ps42v6s modelini benimde bir arkadaşım dubai'den getirebileceğini söyledi hemde fiyatı sizin bahsettiğiniz fiyattan çok daha ucuza 1200 dolara....) ben asıl bu konuda sizi uyarmak için yazıyorum diğer konulara gelince benimden sizden farkım yok araştırma içierisindeyim (bu konulardan anlayan arkadaşlardan yardım istedim sizin gibi bekliyorum bende) inşallah bilgili arkadaşlar yardımcı olurlarsa tekrar görüşürüz umarım... en iyi kararı almanız dileğiyle saygılar... 06
  • Samsung indirim başlatmışsa çok ii çünkü samsung lcd tv ve mon. alanında bir numaralı bir marka ama ben hala trinitron 15sf II kullanıyorum. bi zaman ben de alıcam.
  • o nasıl bir salondur ki, 10mx4m ilginç geldi bana. Kullanım amaçlarınız gözönüne alındığında plazma ve LCD TV bence sizi aşar. Alabildiğiniz en büyük boyutlu tüplü TV u alın ve rahat edin. Anne ve babanızın arkanızdan söylenmemesi için en iyisi bu, sen ve abin nasıl olsa bu evden çıkacak ve kendi istediğiniz TV u alacaksınız.
  • dostum pm ne gerekenleri yazdım.
    iyi seyirler...
  • Öncelikle Arçelik ve Vestel gibi markaları kafandan çıkarman lazım. Onlar çıkınca seçenekler yarıya iniyor işin kolaylaşıyor.

TV için şu an en iyi marka Philips ve Samsung'dur. Artık SOny bile bunların gerisinde kaldı plazma panellerini Samsung'a sipariş ediyordu. Baktı olmayacak havlu attı tamamen Plazma işinden. Neyse... Bu Samsung ve Philips arasından ise yaygın teknik servis ve yedek parça stokları ile ithalatçı Türk Philips AŞ'nin bizzat arkada durması ile Philips öne çıkar. Teknoloji olarak şu an çekişme Philips ve Samsung arasında yaşanmaktadır. Diğer Pioneer , Panasonic vs. hem servis-yedek parça hem de fiyat/performans olarak elimine edilmelidir bence.

Şimdi LCD-Plazma-Tüplü derken şöyle bakmak lazım. Bunlar arasında LCD'ler tepkime süreleri yüzünden hareketli görüntüleri (mesela maç yayınları) dağıttıkları için iyi değildir. Onun için LCd'yi de geçelim lütfen.(En alasını pixel plus bilmem kaçı da getirseniz beş para etmez) Şimdi biraz daha elemişsinizdir.
    Geriye tüplü tv'ler ile plazmalar kalıyor. Plazmaların tüplüye üstün tarafları boyutları, tablo gibi duvara asılmaları ve nisbeten daha büyük olmalarıdır.

ANCAAAK Plazmalar da çözünürlük en az 1024x768 ve HD uyumlu olmalıdır. 852x480 olanlar da görüntüyü dağıtır. Diğer taraftan Plazmalarda kontrast oranı ve parlaklık ucuz fiyatlı modellerde sorundur. Bu yüzden görüntüler flu olabilir ve siz de bu kadar para verdikten sonra "Hey gidi tüplü tv'im" diye iç geçirebilirsiniz. Ya da 2 katı fiyat verip yüksek kontrast, çözürlük ve parlaklık özelliklerini beraber sunanlara yönelmelisiniz.

YA tüplü TV'ler ?! Evvela "Efendim , tüplü tvnin modası geçti , devir LCD-Plazma devri, modaya uymak lazım ! " tarzı yaklaşımlara konuyu bilen birisi olarak temelden karşıyım. En azından mevcut LCD-Plazma teknolojileri tüplü tv'lere pek çok açıdan yetişememiş iken ve de yetişecek olanlar da aynı kalite için 5 misli pahalı olacak iken.

Tüplü Tv'nin LCD ve Plazma'ya karşı üstünlükleri görüntüyü LCD gibi dağıtmaması, Maç yayınlarında ve hızlı sahnelerde berrak olması, plazma ve LCD gibi flu olmaması, renklerinin daha canlı, kontrast ve ışık gücü sorunlarından bağışık olmasıdır. (Tabii ki fiyatları ile de cazip olmaları) Tek dezavantajları ekran camındaki yansımadır ki ona da çok önem vermezsiniz. Ha, diyeceksiniz ki ya boyuları o kocaman 1 metre derinliği olan cüsseli aletlerle mi uğraşacağız vs. ! Hiç sorun değil ! Artık SLIM yani ince kasa tüplü tvler var. AYRICA HDTV ÖZELLİĞİ DE ARTIK SORUN DEĞİL Gerçek HD Tv destekli TÜPLÜ TV LER HEM DE PLAZMAYI ANDIRAN İNCELİKTE(tam o kadar olmasa da) ÇIKTI. ŞU AN TÜRKİYE'DE 2 MARKADA (PHILIPS VE SAMSUNG) VAR. BEN SİZİN YERİNİZDE OLSAM BU PHİLİPS VE SAMSUNG'UN YÜKSEK DİJİTAL GÖRÜNTÜ KALİTESİ işleme yeteneğine sahip ve İNCE KASA olan TÜPLÜ TV'lerine yönelirdim. Fiyatları 1500-2000 YTL arasında. Model numaraları aklımda değil. Forumda Samsung olanı tartışıldı. Bakıp bulabilirsiniz. Philips ve Samsung'un TR sitelerine de bakınız.

• İnce kasalı, HD özellikli tüplü tv' ler benim de dikkatimi çekti. Bir ara Samsung' un slim fit tv' sine yönelmiştim ama bahsedilen problemleri duyunca vaz geçtim. Bu tür tv' lerin ürün yelpazesi genişlerse iyi olur.
  • vallahi bacım bende çok karasız kalmış olduğumdan bahsetmiştim.... taki saolsun Mr_Thunder arkadaşın açıklamasına kadar.... bende (hala az buçuk kafamda kalsada) mr-tuhunder arkadaşın tavsiyelerini dikkate alacağım...
    şuan kendisine philips29pt9521-12 hakkındaki fikirlerini sordum zahmet vermez isek inşallah bu foruma yada benim açtığım foruma mesaj bırakacaktır (bunun içinde kendisine şimdiden tşk.ederim)... ondan sonra tekrar bakacağım ve umarım sizde en iyi kararı verirsiniz......... sayğılarımla 06
  • arkadaş lar haklı konusmuslar ama bence lg derim sende öyle demelisin bence...
  • arkadaşlar ben yalnız yaşıyorum ve evimde tv yok. size de bu konuları bu kadar kafaya takmamanızı tavsiye ediyorum.
  • tavsiye için biraz geç kalmamışsın sence

ben de bi tavsiye veriyim bari arkadaşa belki daha karar vermemiştir.bence sed tvyi bekle.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.