Şimdi Ara

Alman mı Fransız mı ve Passat Ne Kadar Yakar? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: muteferrika

hocam bu dediğiniz, marka sayısının az olduğu günlerde kaldı. örneğin lexus (japon) kalite olarak mercedes'ten daha iyi. Infiniti, audi ve bmw'den kat kat iyi. yine aynı audi, mitsubishi'den iyi. ferrari ve maserati italyan, hepsinden iyi :)

amerika'da lüx sınıf altı arabalar (lexus, mercedes, bmv, infiniti vs hariç) için genel sıralama şöyle:

toyota>honda>subaru>nissan (renault ortak yapımı olmayan modelleri)> geri kalanların hepsi. 2012-2013 passat cc'leri 6 bin dolara zor satıyorsunuz. fakat 2011 toyota camry 8000'e aynı gün satılıyor. bunun en büyük sebebi, avrupa arabalarda triger kayışı olması (japonlarda zincir var) ve triger değişiminin yaklaşık 90 bin km olması. her bir triger kayışı değişimi yaklaşık 600-700 dolar. 90 bin km yol da 2 senede rahat yapılıyor. bu da 2 yılda bir 600-700 dolar masraf demek. zincirde ise motor ölene kadar bakım vs istemiyor. almanlarda her şeyin sensörü var, ama her şeyin. en ufak arızada dahi arabanın arıza lambası yanıyor ve lamba yanıkken yıllık muayeneden geçemiyorsunuz (ekstra masraf).bir araba programında izlemiştim, sunucu mercedes'i tanıtırken şöyle bir şey diyordu: "alman araçlarında şu kadar sayıda sensör var. peki bunlara ihtiyaç olduğu için mi konuluyor? tabi ki de hayır, sadece teknolojide nereye geldiklerini göstermeye çalışıyorlar"

tabii ki herşey bütçe meselesi. bende bir golf-corolla karşılaştırması var amerika'da yapılmış. adamlar golf her bakımdan corolla'yı ezer diyor ancak golf bütçeyi daha fazla zorluyor, corolla'nın onda biri kadar satmasının sebebi bu diyor. en sonunda kendi kendine "peki buna değer mi?" diyor. cevabını da "son kuruşuna kadar değer, kalite farkı çok" diye veriyor. japon ve korelerin abd'de çok tutulmasının sebebi hem ilk alım hem de kullanım maliyetlerinin düşük olması. yoksa mercedes'e almanlar da hayran.

bu arada maserati mercedes'den kaliteli falan da değil. baktığın an muhteşem etkiliyor o ceylan derisiyle falan. motoru harika ancak onno usta'nın bir yazısını okumuştum: "maserati'nin parça fiyatları inanılmaz yüksek ve aracın yüksek fiyatı + elle üretilmesine rağmen mercedes s serisinde rastlanmayacak şaşırtıcı işçilik hatalarına da rastlıyorum" gibi bişeyler demişti.

• 1.9 dizel passat zaten şehir içi 9-10 lt yakar.30bin tl ye dizel araç bide passat alırsanız çok üzülürsünüz renault kötü diyenlere de itibar etmeyin alman aracı fanboyluğu gibi salakca bir hastalık var bu forumda.temiz bir renonun-hyundai-fiat-pejo farketmez motoruna baktırın temizse alın.alabileceğiniz en yeni ve düşük km aracı alın
  • Rus.Sadık oluyorlar.
  • Bütün yorumları göz önünde bulunduracağım. Haftasonu servislerden bilgi alıp buraya yazarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9-10 lt yaktığından emin misiniz? Bana biraz fazla geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: yucuklu.sumurta

9-10 lt yaktığından emin misiniz? Bana biraz fazla geldi.

şehir içinde çok rahat 9-10 yakar kocaman kasa kocaman motor 136bg dizel motor ısınana kadar yakar. dizelin mantığı düşük devir, uzun yol gidersen az yakar.
  • Yakıtları dediğiniz gibi ise bütçemi aşar.

• Alman mı Fransız mı ve Passat Ne Kadar Yakar?Alman mı Fransız mı ve Passat Ne Kadar Yakar?
    101-125Hp olan benim baktığım araba. Fakat dediğiniz 130Hp yukarı 1.9Tdi bir motor 2000 yılında üretilmemiş. Arabanın satıcısından bilgi alacağım ama yine de soruyorum: Baktığım araba hangisi olabilir?
    @yucuklu.sumurta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucuklu.sumurta -- 19 Nisan 2017; 18:27:36 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.