Şimdi Ara

Alman mı Fransız mı ve Passat Ne Kadar Yakar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, şuan 1995 Broadway sahibiyim. Yeni bir araba almayı düşünüyorum ve dizel almayı planlıyorum.Bütçem maksimum 30 bin. Daha çok şehir içi kullanıyorum. Yakıt konusunda da ekonomik olması gerekiyor bu yüzden.
    Ben 2000 model 1.9Tdi Passat'ı tercih ettim. 200.000 Km civarında. Bazı yakınların km'nin çok olduğunu,masraf çıkaracağını ve bu fiyata temiz dizel zor bulunacağını söylüyor ve benzin-lpg'li Fiat veya Renault öneriyor. Şahsen Fransız arabalarına güvenemiyorum. Ayrıca 200 bin km'nin çok olmadığını söyleyen de var. Sizce ne yapmalıyım? 1.9Tdi çok yakar ve masraf çıkarır mı? Renault ve Fiat daha mı iyi seçim? Yardım ederseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler... Not: Haziran civarı alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucuklu.sumurta -- 12 Nisan 2017; 22:57:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Düşük tüketim=yeni nesil Fransız araçları

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Passat'ın yakıt tüketimi hakkında pek bir şey bulamadım. Nasıllar? Ayrıca dediğiniz dizellerde ve bu fiyat da geçerli mi?

• hocam 200 bin km hicbir sey degil. amerika'dayim, arabam 350 bin km'de. yeri geliyor 400-450 bin km'de araclara sorunsuzca biniyoruz. bu bahsettiginiz passat tdi'den turkiye'de bir arkadasimda vardi, 400 bin km'deydi ve cok ama cok memnundu.
  • Reno meno bilmemde senin ilacın ya C3 yada C4 aldığında çok dua edeceksin.
  • muteferrika M kullanıcısına yanıt
    Peki yakıtı hakkında ne diyordu arkadaşınız?

• yucuklu.sumurta kullanıcısına yanıt
    hocam sehir ici 7-8 litre, sehir disi 5-5.5 litre civari diyordu. fakat arabadaki konforu ve gucu goz onunde bulundurunca degdigini soyluyordu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Cevabınız için çok teşekkürler. Kronik sorunu vs oluyor muydu?

• Peki bunların yakıt konfor güvenliği nasıl?

• simdi sordum arkadasa, yag degisimi, balata vs genel bakim gerektiren seyler disinda bir kere otomatik cam dugmesi bozulmus, baska da sorun yasamamis.
    Verdiğiniz bilgiler için çok sağolun. 2000 model mi kullanıyodu arkadaşınız?

• ha bu arada fiat ve c4 hakkinda da ben nacizane bilgi vereyim. bende 2006 fiat albea 1.3 multijet vardi. 80 kusur binde aldim, 150 kusurde sattim. yag degisimi vs disinda hicbir masraf olmadi. yakiti iyi, parcasi cok ucuz. fakat normal bir araba, luks yani yok.

albea'yi satip 2007 citroen c4 aldim. citroende 1.6 hdi motor vardi. her ne kadar motor hacmi daha fazla olsa da, ozellikle uzun yolda albeadan cok daha az yakiyordu. arabanin ic hacmi, kullanim rahatligi mukemmel. fakat arabanin tavan ve kaput uzerindeki boyasi kendiliginden soyulmaya basladi (gunes yanigi denilen olay). bu soyulma kirmizi ve yesil renkli olanlarda cok fazla gorulmus. kaput ve tavan bizim memleket sartlarinda boyanmamasi gereken iki parca oldugu icin boyatamadim. o sekilde de kullanmak istemedim, icim kacti ve sattim.
    evet, 2000 model kullaniyordu.
  • Üçünü de bildiğinize göre seçimim hangisi olmalı sizce?

• 205bin km Passat kazasız, değişensiz, hasar kayıtsız. Sadece kapılarda boya var(hangileri emin değilim yarın net bilgi almaya çalışacağım). 26 bin tl iyi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucuklu.sumurta -- 10 Nisan 2017; 20:50:13 >
    soyle ki, albea ile c4 arasinda secim yaparsak kesinlikle ama kesinlikle c4 derim. passat ile c4 arasinda secim yapmam zor, cunku birbirlerine gore avantaj dezavantajlari var.

Passat: daha konforlu, daha saglam. icerisinde kullanilan parcalardan resmen kalite akiyor. motorunun cok uzun omurlu oldugu biliniyor.

c4: yasi daha dusuk. ic hacmi cok genis. yakiti cok iyi. parcalari passat'a nazaran uygun. ic isitmasi sahane. ozellikle cam tavanli ve beyaz olanlari hem cok klas duruyor, hem de satmak cok kolay. digital klimalilari cok iyi.

bence oto galerileri bir gezip ikisini de kullanin, ondan sonra kararinizi verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muteferrika -- 10 Nisan 2017; 20:53:23 >
  • Fransız araçlarını sürmek bana daha çok zevk veriyor renault citroen vs.. 200 bin km az ve ideal. her düşük kmliye aldanma neler duyduk neler.. piyasada km sıfırlayan çok araç var .. yağını ve suyunu rutin düzenli değiştirirsen motoru devirli kullanırsan 3000 devirin altında rahat 500 bin km gider araç..
  • fiyat konusunda bilgi sahibi degilim, birkac yildir Turkiye'de yasamiyorum ve fiyatlar hakkinda hicbir bilgim yok. fakat 2015'te benim 140 kusur bindeki c4'u 30 bine satmistim (tabi 2015'ten sonra vergi vs muhabbetine fiyatlar cok degisti)
    30 binden aşağı C4'ün temizini bulamadım sahibinden'de. Dediğiniz gibi galeriye bakmak gerek. Ya Passat ya Fransız olacak galiba. Bu arada Golf vs nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucuklu.sumurta -- 10 Nisan 2017; 20:58:18 >
  • Bugün bindiğim crafter minibüs 700bin kmdeydi biz 200bin kmye çok diyoruz aynı teknoloji değilmi bu motorlar

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.