< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
270binde peugeot 406 var 2000 model 2000 motor manuel
yani tam tutulmayan araba tipi her şeyi yenilenip fiyatı şişirilen arabalarla ilgilenmedim. kenara ağır bakım parası ayırıp motoru, direkleri ve kaportası sağlam olup bakım isteyen daha ucuz arabalara baktım. arabayı alınca yağlarını, keçelerini, filtrelerini, hortumlarını, bujilerini, triger setini, balataları, debriyaj telini değiştirdim. sensörlerini ve boğaz kelebeğini temizlettim. bunların maliyeti 2500 lira kadar tuttu. bu ağır bakımdan sonra 3 senede 50bin km yaptım sadece yağ ve filtre değiştirdim. yaşlı araba kullanıyorsanız her parçanın kondisyonuna hakim olmak, ne zaman değişmesi gerektiğini iyi takip etmek gerekiyor. taksilerin milyon km görmesinin sebebi budur. sen trigeri ne zaman değiştireceğini bilmezsen her usta söylemez kopunca motor yapmak ister. parça sıkıntısı eski nesilin sorunu. artık internet var her yerden her parça ama orjinal ama çıkma bulunuyor. |
Bende Daihatsu Sirion 2008 model düz vites araç var, 8 yıldır bende ve aldığımdan bu yana 75000km kullandım. LPG vs. taktırmadım. Şu ana dek hiç bir arıza veya sorun yaşamadım, yolda bırakmadı beni. Tek yaptığım her sene düzenli olarak yağcıya gidip yağını, hava filtresini ve yağ filtresini değiştirmek. Birkaç defa da fren balatalarını değiştirmiştim. Otomobil biraz küçük ve bagaj sorunu olduğu için problem olabiliyor ama ben aracımı seviyorum, çevremden sat ve büyük araba al baskısı olsa da bu araçla devam edeceğim inşallah.
Daihatsu Türkiye'den çekildi, artık araç satmıyor, sanırım aynı şekilde Avrupa pazarından da çekildi. Bir kaza veya sorun yaşarsanız, sorunlu parçaların gelmesi zaman alabilir. Mesela bana arkadan bir motor çarpmıştı, tamponda biraz hasar vardı, yeni tampon ellerinde olmadığı için 1 aydan fazla beklemem istendi, ben de tamponu tamir ettirdim, yenisini istemedim. Ayrıca bu otomobillerin parçası Suzuki Swift, Toyota Yaris gibi bir çok otomobille uyumlu olduğu için parça sıkıntısı olabileceğini sanmıyorum. Zaten bu araç bazı ülkelerde Toyota Passo diye satılıyor. Bu arada aracım düşük fiyatlı bir araç olduğu için de biraz rahatım, satsam edeceği para beni ne kurtarır, ne batırır. Arabam yatırımlık değil, beni A'dan B'ye götürme işini sorunsuz yerine getiren bir araç. Cebinizdeki tüm parayı yüksek fiyatlı bir araca gömüp de para sıkıntısı yaşadığınızda ilk satacağınız varlık arabanız olduğu için insanlar ellerinden çabuk çıkarabilecekleri araçlara yöneliyorlar. Nice sorunsuz, tıkır tıkır çalışan araçlar bu yüzden tercih edilmiyor. |
79 model Renault 12. Parça bol, ustası bol - basit bir motoru olduğundan kolayca halledilir, hatta bazı işleri siz kenidiniz de yapabilirsiniz. Bu aracı tanıyan bir usta bulursanız her yeri dört dörtlük kalır uzun süre.
Karşılaşılan sorunlar aslında sizin aracı kullanım tarzınıza ve bakım-tamirde kullandıpınız parçanın kalitesine göre değişir. Çok fazla dağ bayır yaparsam, ön düzende ayarsızlık başlıyor; cam açma mekanizması yan sanayi olduğundan onun ayarı çabuk bozuluyor. Olağan şehir içi-dışı kullanım koşullarında kolay kolay arıza vermiyor. |
1996 model infiniti i30 (3000cc v6) yeterli mi?
|
2000 Model Jeep Grand Cheerokee aracım var , parçalar Amerikadan ingiltereden alınıyor, ülkemiz sağolsun hem dolar kuru hem vergilerimiz sonucu 21 dolara satın aldığım ürünü evime 132 dolara getirebiliyorum, pahalı... Ayrıca ülkemizde sök takcılar çoğunlukta isimlerine usta deniliyor, youtube videolarında yabancıların garajlarında yaptıkları tamiratları becerebilirlerse ne ala, biraz ustalık gerektiren durumlarda "parçası yok" "bu düzen almaz" yada "bırak bana müsait bir ara yaparız ama zaman veremem" tipi cevaplarla kişkişleme olayları yaşlı araç sahiplerinin makus kaderi.... (Yazdıklarım kuş türü ile üçüncü dünya ülkeleri savanalarında kullanılan renault marka araçları kapsamıyor.)
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wehrmacht -- 2 Ekim 2019; 3:46:25 > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vamos Bien -- 3 Ekim 2019; 9:17:14 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrelll -- 2 Ekim 2019; 8:23:51 > |
|
|
|
|
|