Şimdi Ara

Tutulmayan yada yaşlı araba kullanan var mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
7.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    güzel araçtır . daha önce kullandım 250 bin km de sattım. geçen ay 190 bin kmde 406 HDİ almaya niyetlendim. ekspere soktum aracı motorunda 10 bine yakın masraf çıktı.
  • 2013 yılında bende 2011 model 16 124 hp hb sunroof lu modelini almıştım ben aldığımda 11.000 de idi askere giderken sattım 66.000 bine gelmişti internette yazılanlara rağmen aldım aracı o zamanlar fiesta istiyordum piyasada temiz fiesta yoktu sonra bi gün dedim ki bu arabada herşey var çelik jant sunroof abs vs vs honda bile güvenlik testlerinden 4 küsür puan alırken bu araba 5 puan alıyor konfor desen konforlu yol tutuşu desen şuan bi çok arabadan iyi yakıtı deseniz o zamanın benzini ile 40 45 kurus arası bişeydi güven veren donanımlı bir araçtı şahsen bende 30 bine almıştım şuan bu paraya o donanımda bir araç almam imkansız tabi hasar veya pert değilse yedek parçaya gelince bende bi sorun yaşamadım tek sıkıntısı her LPG ustası bu araca lpg takamıyor :)
  • Eski aracımız sanayiden çıkmazsın dedikleri 90 model broadway'di, şimdiki aracımız 99 elantra. 90 model broadway'le 2 senede yağ filtre bakımları birde birkaç elektrik problemi için gitmiştim(elektrik problemi dediğimde sigortalardan birkaçı yanmış, tabi arabayı yeni aldığımızda bilmiyordum yoksa kolayca çözülecek şeylermiş). Elantra'ya da rot başı, direksiyon körüğü, filtre'ler falan rütin bakımlar yaptırdık, broadway'de ödediğimizin belki 50 lira fazlasını ödemişizdir. Mekanik parçalarda çoğunlukla problem olmaz, kaporta parçalarında sıkıntı olabilir tabi sıkıntı dediğimde parçacılara biraz daha fazla ödersiniz. Motoru temiz bir araba olduktan sonra parçaydı vs. bunlar bulunuyor bir şekilde, önemli olan temiz araba bulmak, bakımlarını aksatmadan yüksek devirde zorlamadan kullanmak.Bırakın eski arabaları Çin malı motosikletlerle bile 50 bin 60 bin km'leri yapanlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelkeriş -- 2 Ekim 2019; 15:17:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kingccr00

Bu mesaj silindi.
    burda da var 600.000km yapmış motor tamir görmemiş accord. D sınıfı araçlarda 1 milyon km motor değişmeden giden çoktur. Türkiyede de yapan vardır. Avrupada mondeo ile 1.5 milyon km yapan vardı aynı motorla.
  • Hocam o araçlar efsane ya :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lego95 kullanıcısına yanıt
    Hocam 1.6 mı ? Kaç model

• 2009-2013 arası 2004 Fiat Stilo 1.6 Dynamic kullandım.

Motor tempra motoru parçası bulunur diye gaza gelmiştir. Motorun iç parçaları uyumlu hakkını yemeyelim. LPG uyumlu sağlamca bir motordu.

Lakin şanzıman takozu kırdık babamın arabasını çekelim derken , parça özel siparişle geldi. Dayanamadım kullandım arabayı öyle bir ay , egzos spirali çatladı.

Satarken öldüm , 3 kişi aradı 6 ay boyunca , 3. sü aldı.

Ha eşdeğer donanımda Golf Astra nın yarısı üçte biri fiyatına aldım , bayağı tepe tepe kullandım .Yine olsa yine alırım.Anısı da çok bende.
  • 93 temprada çıkmacı çıkmacı gezerek beyin aramıştık. Ama adamlar malına garanti veriyor eğer çalışmazsa iade alıyor. 2-3 beyin değişiminden sonra doğru beyni bulmuştuk. 😂

• 94 favorit lx. Kendisi ucuz parçası ucuz. Piyasa zaten aşırı saçma. Doğan hakkettiği fiyattan 10.000 pahalıysa corolla gli 15.000 pahalıysa favorit hakettiğinden 3000 pahalı en azından. Maksimum 5000 lira edecek araba ama 8-10 bin arasına satılıyor. Daha az kazıklanmış hissi oluşuyor. Her yere de gidiyor çok şükür. Sonradan büyük fan takılmış hararet problemi de yok. Sıfırdan bin rakıma çıkıp iniyorum hemen her hafta. Bu düzene isyan eden, elalemin anasını ağlattığı hurdalara servet vermek istemiyorum ama arabasız da kalmak istemiyorum diyenler için tavsiye ederim. Sonra hurda teşviğine verip sıfır alırsınız en kötü. 2. elcilere para kaptırmazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2001 model Suzuki swift sedan 1.3 parça konusunda pek sıkıntı yok ama bazı parçalar bulunmuyor belki servise bakmak lazım o da biraz tuzlu olabilir. Ama daha büyük ve aslında en büyük sıkıntı düzgün işi bilen vicdan ve ahlak sahibi usta bulmakta. Abi bunun parçası bulunmaz, bulunan da düzen tutmaz, ama sen yine de bırak bir bakayım, hatta vakitte ve nakitte sıkıntı yoksa sorun her türlü çözülür diyen kasaplar bile ustayım diye geziyor ortalıkta.

Yoksa arabadan yana sıkıntı yok, hiç yolda kaldığımı da hatırlamıyorum, bakımlarını düzenli yaparım ustalar yüzünden kendim de az buçuk usta oldum zaten.

• p503 P kullanıcısına yanıt
    Tüm yazdıklarınıza katılıyorum. Bende de 2005 model 1.nesil sirion var Mart ayında 4 yıl olucak alalı çok şükür herhangi bir sorun yaşamadım 🙂 Yakıtı düşük, vergisi düşük, konfor orta segment arabalardan daha iyi bence 🙂

• Bende 2005 2. nesil 1.0 daihatsu sirion vardı. 70 binde aldım 110 binde sattım. sanayiye hiç gitmedim sadece yagını filtrelerini düzenli değiştirdim. Sol aynam kırıldı orjinalini trde bulamadım siparişle japonyadan gelecek dediler. BU arabalar zaten japon malı toyota passo diye geçer.
  • Şu an bindiğim aracım 2003 model bakım ve arızalarını kendim yapıyorum. Yağ, rulman, ön takim elektrik aksamı gibi. Bu zamana kadar yapamadigım tek ariza enjektör tikanmasi oldu. Onun haricinde herşeyini yapabiliyorum. Bundan önceki aracım da 93 modeldi. Bakım teknisyeniyim, pek sorun olmuyor.

• Allah tutulmayan arabaları tutmayan kullarından razı olsun onlar olmasa ben ne yapardım 2020 model Yen’i piyasaya çıkan arabalarda lütuf gibi reklamlarda göze sokulmaya çalışan özellikleri kullanamazdım Laguna 3

• mert107 kullanıcısına yanıt
    Şerit takibi, elektronik el freni, adaptif hız sabitleyici, anahtarsız giriş ve çalıştırma, çarpışma önleyici, safety sense, lastik basınç sistemi, yorgunluk tespit sistemi.. başka ne vardı lagunada unuttuğum varsa hatırlatın?

• Var var hepside var.

• 2011 model Seat Exeo SW 2.0 TDI Düz Vites 170 Beygir

1.5 senedir bende. Fazla kullanmadigimiz icin simdilik problem yok. Audi A4 B7 tabanli oldugu icin mekanik parca sorunlu degil. Sedani satildigindan arkasini carpmamaya calisiyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: forcsf

2011 model Seat Exeo SW 2.0 TDI Düz Vites 170 Beygir

1.5 senedir bende. Fazla kullanmadigimiz icin simdilik problem yok. Audi A4 B7 tabanli oldugu icin mekanik parca sorunlu degil. Sedani satildigindan arkasini carpmamaya calisiyoruz.
    gri olan ve sahibindende senelerdir satılıkta olan araç sizin mi
  • zibidi gonzales kullanıcısına yanıt
    Hayır. O aracın sahibi ben değilim. Benimki füme renkli. Manüel fakat çift turbolu versiyon :)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.