Şimdi Ara

Arabayı yatirim aracı olarak görenler halen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam ,bahsettiğim süre minimum 3 4 senedir .

Alıp 1 hafta da, 1 ayda , 6 ayda vs.. satanlar için değil argümanlarım.

Ama orta ve uzun vadede kesinlikle zarar edersiniz.

Yatırım amaçlı, gösteriş amaçlı araç almak saçmalıktır.

Yine dediğim daha ziyade 40+ ve aile sahibi insanlar için geçerli.

Yoksa ortam piyasa peşinde koşan 25 30 yaş gençler için muhtemelen saçma gelecek yazacaklarım.

2020 temmuz ayında ford kuga titanium paket için 310 bin gibi bir rakam almıştım lansman fiyatı.

O devirde yakalasa 150 bin birikimim vardı.

Kendi aracim + 150 bin ile yine sanırım 20 30 bin açığım kalıyor ve bu aracı alamıyordum.

Varsayalım ki almış olsaydım, bugün o kuga nin değeri yaklaşık 1.6 milyon TL olacakti ,kaza hasar yaşamamış olduğumu varsayalım.

Kaza hasar olsa belki 1.3 1.4 e düşerdi.

Ben gittim 2020 kasim da Kredi çekerek 290 bine daire aldım. Daire bugün yaklaşık 2.5 milyon.

Kredi ödemesi bitti. + ek olarak aynı aracim halen bende duruyor, yaklaşık 700 bin TL piyasası var.

+ yaklaşık 4 yıl kira gelırım oldu.

Şimdi mantıklı,ayakları yere basan her orta sınıf ailesinin bence yapması gereken ,birikmişini 0 km. Araçlar için heba etmesin.

Geleceği için ,ailesi için gayrimenkul alsın.

Ne alırsa alsın, arsa ,daire ,tarla ,yazlık, dükkan hepsi günün sonunda arabaların, gösterişli suvlarin içinden geçecek.

Kesin bilgi  

Lütfen 20 30 yaş aralığı kaile almayın.hayat bi kere.yads paranız çok, istediğiniz alın, gezip tozun.sizde haklısınız.

• Gayet mantikli bir dusunce.orta halli is gören bir aracim varken (2008 fiat bravo)araci yenilemek yerine,ev ya da arsaya yatirim yapmak en dogru harekettir.arsa uzun vadede,ev ise (kiraya verilmesi durumunda) aylik olarak rahatlatici miktarda gelir kazandiracaktir.(Yas 49 yazdiklarim tecrubeyle sabit 🙂)
  • Sene 2010, komşu gitti 0km f10 5.20d aldi tam 70.000eur bayilarak. O zaman icin neredeyse 2 daire parasiydi...

Sene 1994, rahmetli amcam gitti 0km e34 5.20i aldi tam 90.000mark bayilarak. Yine o zamanlar icin 2 daire parasiydi.

Yoruma gerek var mi.
  • Aracı yatırım aracı görme mantığı sıkıntılı özellikle bu devirde. Ancak yok 2 milyon veya 3 milyon bir arabaya bağlanır mı, onun yerine arsa ev al mantığı da doğru değil. Vatandaş ev vs sahibiyse ne yapsın, binmeyecek mi istediği arabaya? Burada ihtiyaçlar ve zevkler devreye giriyor. O nedenle gerekirse 100 bin avro verilir mb vs alınır (bu arada tabi 2 tane devletimize almış oluyoruz, orası ayrı).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 10 Ağustos 2024; 12:22:4 >
  • Konu biraz bakış açısı ile alakalı. Arabayı sadece ulaşım aracı, ihtiyaç olarak görüyorsanız 2008 fiat bravo da, 1999 model renault da işinizi görecektir. Yemediğiniz paranızla da oturmadiginiz, kullanamadığınız ev-arsa alır, gelecekte baba parasi yiyip belki yüzünüze bakmayacak evlatlarinizin refah içerisinde yaşamasını sağlayabilirsiniz.

Otomobil benim için bir ulaşım/yatırım aracı olmaktan öte, bir tutkudur keyiftir. Otomobil anlık olarak refahınızı yükseltir. Ev-arsa (kendiniz oturup kullanmayacaksaniz)anlık olarak refahınızı düşürür, yıllar sonra belki değerlenir. En güzel yatırım, kendinize yaptığınız yatırımdır. Şimdi ev-arsa alayım 10 yıl sonra güzel bir araba binerim mantığı bana doğru gelmiyor. Zaten bu mantıktaki büyüklerle de konuştuğumda, en iyisine biniyorum ama eskisi gibi keyif vermiyor sözünü çokça duyuyorum. Yani herşey zamanında yaşanmalı.

• 18 yasimda aileme kredi cektirip sifir scirocco aldirmistim. 5 yil gecti artik buyudum diyip arabayi satip kredi cekip kendim sifir 320 aldim simdi 28e geldim arabaya gram hevesim yok bi tane rx8 aldim 600e 200 de masraf yaptim ona biniyorum bir yildir istesem 5milyonluk araba da alirim su an ama o parayi faize borsaya gayrimenkule yatirmak daha tatli gelir bazi seyleri genc yasta tatmanin faydasi doymusluk hissi yaratiyor

• deezylilpump kullanıcısına yanıt

28 yaş çok değil . Yerinde olsam altıma bir Porche çeker keyfime bakarim . Sağlık gittikten sonra malın mülkün hiç bir önemi yok .

• Moueson kullanıcısına yanıt

Porsche ile nasıl bir keyif olacak? Ayda 500 600 bin kazanan adam olsak hadi tamam ,zaten ona akıl verme lüksümüz de haddimizde yok.

Ama ayda 50 100 skalasi için ve aile babası için bu ülkede ve dünyada lüks segment, premium segment musrifliktir.

Kendini değerli göstermek çabası, etrafa caka satma nedenidir.

Sadece keyif icinse ,tutku içinse de illa 0 km. Almak şart mı? Misal 20 senelik W 211 kasa mercedes pek çok c segmenti 0 km. Aracı tokatlar.

• senneanlarsindumbelek kullanıcısına yanıt

Şimdi çoluk çocuk varsa ,maliyetlerin hakkında biraz fikriniz varsa ,bugünden yatırım yapmanın önemini kavrardiniz.

Misal etüt merkezi senelik min. 150 bin TL. ,servisi , belki özel dersi,ingilizce kursu vs..vs.. ile hesaplayın bakalım, çocuk okumanın maliyetini. Bende 2 çocuk var.

Biri 8. Sinifta iken diğeri 12. Sınıf olacak .hepsi X2 olacak.

Ben simdi geleceği yönelik adımları doğru atmazsam, ileride çocuklar mağdur olabilir.

Yoksa istesem yarın 0 km. Sportage çekerim kapıya. Ama onunla da yine çocukları okula götürürum, haftasonu alışverişe giderim , senede 2 3 defa da şehir dışına İstanbula veya izmir e kaçarım.

• Fikir guzel ama anlatilar biraz abes. Ben 2020 de yaklasik 20 bin euro ihtiyac kredisi çekip sifir leon aldim. Enflasyon sayesinde odedigim para max 10 bin euro falandir. Arabayi aldiktan sonra otv zammi da geldi, cebime kafadan 12-13 bin euro kaldi.

O zaman param eve yetmiyordu, araba almistim, iyi ki de almisim. Bugun ise cok baska bir piyasa var. Bugun ev alanlarin yarin dolar bazında zarar etmeyeceginin garantisi yok. Piyasada şu sacmadir, bu mantiklidir diye bir kuralda yok. O gunun sarti ne ise o yapilir.
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt

Üstad bende de bir enişte vardı Allah rahmet eylesin, bmw 3.25 coupe den giriş yaptı, e 30 kasa , sonra e 46 kasa 3 20 bej krem döşeme, mavi renk.ordan e 39 kasa 5.20 bmw.,çeşit çeşit bmwler geldi geçti elinden.

Gençken içimiz giderdi, 1 tur gezelim diye ,havasını kendince de güzel atardı, ama villa da kiralık otururdu. Sonu hiç iyi bitmedi hikayenin ne yazık ki.

• -FoundeR- kullanıcısına yanıt

O zaman o kredi oranları ile ev almamak, kirada oturmaya devam edip ,araba almak başlı başına hata.

Bugün leonu satıp daire alabilir misin?

O gün 2020 de 1 + 1 de olsa daire alma şansın var mıydı? Sorulacak sorular bunlar aslında.

• Halen bir yatırım aracı ama ölü yatırım aracı. 

• ghostiki kullanıcısına yanıt
    Ya sunu demek istiyorum aslinda, siz bu post'ta 2020'de araba almak da sacmaymis gibi konusmussunuz. Bugun bence ne ev ne de araba almak mantikli. Araba en mantiksizi. Ev ise tabi yine yuz guldurebilir yatirim olarak ama su an 2020'deki gibi parlak bir resim yok.
  • -FoundeR- kullanıcısına yanıt

Ben ihtiyaç için alanlara bisey demiyorum tabiki, ama yatırım amaçlı alanlar 2020 den itibaren zararda .

ve tabi bu KDV ve otv ile de yüksek meblağli araç , 1.5 - 2.5 milyon civarında almanın ve devlete haraç vermenin pek mantıklı olmadığını düşünüyorum ama şahsi fikrim.

Sonuçta zevkler ve renkler tartışılmaz demişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 10 Ağustos 2024; 17:5:43 >
  • arabaların yatırım amacı olduğu dönem 2020 ocak coronayla başladı ve 2023 temmuz-ağustos civarlarında mehmet şimşek döneminde faizlerin artması ve bilhassa bayilere fabrikalardan araç yığılması sayesinde sonra erdi. çok kötü bir karaborsa düzeni vardı. fabrikadan araçlar yığılmasaydı eğer (arz), talep hala yüksek kalırdı ve araç fiyatları pek ucuzlamazdı.

geçen sene o tarihe kadar araçlarını satanlar kar etti. aracını satmayanlar ve araç alımında acele edenler de okkalı zarar etti.

konuyu açan er kişisi ford kugayı ağustos 2023 e kadar satsaydı daha da kar ederdi. ama bugüne göre hesapladığı için aracın zararı büyük.

ayriyeten, araba corona dönemde bile tehlikeli bir yatırım aracıydı. araban güzel güzel her geçen ay kar ediyordu ama trafikte birisi gelip çarpsa bütün yatırımına kara leke gibi hasar kaydı işliyordu. değer kaybediyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 10 Ağustos 2024; 20:40:48 >
  • Arabaları satmak için doğrulama sistemi vs gelecek deniyor ileride piyasa düşer veya çıkar diyemem fakat araba hiç bir zaman yatırım olamaz. Risk alıp kar edersiniz fakat bugün veya yarın devlet %30 ötv düşürüyorum derse direk içerdesin.
  • Her zaman derim gayrimenkul en doğru yatırımdır. Şuan için 400 bin TL değerinde araç kullanıyorum ancak 20' den fazla gayrimenkul yatırımım var.
  • zaqwear Z kullanıcısına yanıt

20 den fazla geyrimenkul yatirımin var demek güzeel

peki kac yıl ömrün kaldı😃 ?

20 tane de evin olsa sadece birinde oturabilirsin.

Bu dünyada ömrün kadar zenginsin dünya senin olsa neye yarar.

• "Şuan için" yazmışım sizce ne anlama geliyor? Kriz döneminde yatırım yapmayıp ne yapmalıydım? Ya yatırım yapacaktım ya da kkm de tutacaktım ben yatırım yapmayı seçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaqwear -- 10 Ağustos 2024; 22:32:42 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.