Şimdi Ara

ALMAN MI, JAPON OTOMOBİL Mİ TERCİH EDİLMELİ? (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
892
Cevap
12
Favori
107.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Integrale

quote:

Orijinalden alıntı: kaydı yeni üye

peki şunu sormak istiyorum neden italyan arabaları italyan arabalarını sana karşı özel kılan nedir hocam neden mercedes,bmw,audi,volvo,ford,opel,vw,skoda,seat,toyota,honda,chevrolet,hyundai vs değilde fiat,alfa,lancia ?

Benzer durumda olan biri olarak soruyu özel değil de genel alıp ben de cevap yazmak istiyorum..

1. İtalya tasarımın, modanın merkezidir. En başarılı modacılar, tasarımcılar, tasarım ofisleri (Pininfarina, Guigiaro) İtalya'dadır. Mesela dönemin en popüler grubu VAG'ın tasarım ekibinin başında bile bir İtalyan yer alır (Walter de Silva).

Bu tasarım kültürü FGA otomobillerini diğer markaların tamamından ayrıştırıyor. Diğer firmalar birbirlerinin kopyası otomobiller üretirken, Fiat'ın, Alfa'nın, Lancia'nın araçları her zaman farklı, orijinal olmuştur. İçlerinde Multipla gibi araçlar da olabiliyor ama çoğunlukla her araç başlı başına bir tasarım abidesidir. Kolay kolay eskimez.

2. FGA'nın sahip olduğu görece düşük imajdan dolayı, özellikle Alfa/Lancia kısmında, rakiplerinin ciddi anlamda altında fiyatlandırma yapılmaktadır. Paranın karşılığını fazlasıyla alıyorsun.

3. Her ne kadar piyasadaki 1.4 77 beygirlik Linea'lar gibi tersi durumlar da olsa, Fiat'ın GTI gibi özel seri olmayan stok araçlarında bile tatmin edici performans ve sürüş keyfi vardır. (Son 20 yılda, Brava'dan başlayıp bugüne kadar onlarca araç yazabilirim..). Fiat motorları her zaman uzun ömürlüdür, güvenilirdir..

4. Mesleğim gereği nerdeyse kullanmadığım araç kalmadı, FGA araçlarının sürücü ergonomisini (direksiyonun, vitesin, pedalların konumu) hep diğer marka modellerden bir çıt önde bulmuşumdur. Belki de nesnel bir tespit değil ama hissiyatım böyle.

5. Herkesin giydiği gömleği giymektense, kendime yakıştırdığım tarz gömleği giymeyi tercih ederim. (Gömleği çıkarın, araba yazın)

6. Marka imajı denen olgu, kalitesinden değil imajından dolayı markalara ödenen ekstra paralar (sadece otomotivde değil, tekstilden elektroniğe kadar her sektörde) dünya görüşüme ters. Kapitalizme o kadar kaptırmadım kendimi.

vs. vs.

Merhaba hocam, dusuncelerime tercuman oldunuz resmen. Ayni sekilde dusunuyoruz.Italyan araclari diger araclardan cok farklidir.Supercar lardan tutunda A segmentli araclara kadar o ruhu size yasatir.

Su zamana kadar her marka efsanesini bozdu herkes mantik yolunca ilerledi kar marjlari gudtu.Ama dunyada 1 firma efsanesinden cikmadi,oda Alfa Romeo dur.Alfa Romeo bilerek uretimi sinirlayan satis ideolojisine sahip.

Tasarim denince zaten teknik goz sahibi biri direk Italyan araclarini secer.Tempraya-Lancia Delta (eski) bakinca kimileri sahinden hallice bi arac gorurken teknik goz sahibi C sinifindan tasipta D ye yaklasan o efsaneyi gorur.500L gibi bir projeyi bu kadar iyi yapan baska tasarimci yoktur herhalde. Eskilere dokunus yaparak cizgilerden sasmadan ayni zamanda modern arac olan 500-500C.Lamborghini de mukemmel tasarimlariyla hep kendi cizgisini koruyarak ilerledi.Bunlari gordukce insanin bagliligi artiyor.Daha bircok nedeni var Italyan araclarini sevmemizin..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Japon otomobilleri kötü değil çok süper araba üretiyorl fakat şimdi Germany dedinmi orda duracaksın Otomobil dünyasının lider ülkesi Almanlardır kimse kendini kandırmasın Japon arabalarından her konuda üstündür bu bir gerçek
  • Japon araçları alman araçlarına kıyasla daha basitler mekanik ağırlıklılar sorunsuzlukları bir bakıma buna bağlı alman araçlarında elektronik aksam çok küçük bir kablo soketinden çıksa dahi araç kendini kitliyor alman araçlarının ruhu farklıdır kendinizi güvende hissediyorsunuz japon araçları bana hep itici gelmiştir birde o civiclere abart egzoz takıyorlar sinek vızıltısı gibi kuru gürültü çıkartıyor birde E36'ya bakıyorum egzoz olmasa bile motor kükrüyor araç ben buradayım diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Z1mBaBwE

Japon araçları alman araçlarına kıyasla daha basitler mekanik ağırlıklılar sorunsuzlukları bir bakıma buna bağlı alman araçlarında elektronik aksam çok küçük bir kablo soketinden çıksa dahi araç kendini kitliyor alman araçlarının ruhu farklıdır kendinizi güvende hissediyorsunuz japon araçları bana hep itici gelmiştir birde o civiclere abart egzoz takıyorlar sinek vızıltısı gibi kuru gürültü çıkartıyor birde E36'ya bakıyorum egzoz olmasa bile motor kükrüyor araç ben buradayım diyor.

Civicle bmwyi kıyaslarsanız tabii öyle olur.

Hondanın da almanlar gibi teknolojik ve güçlü araçları var ama ülkemizde satılmıyor o yüzden hondanın toyotanın marka algısı 1.6 civic, corolladan ibaret oluyor.

Japonlar almanlara göre daha basit değil, corolla civic modelleri amaca yönelik olarak basit üretiliyor. Çünkü geniş bir pazarda satılıyor, sağlamlık, ucuzluk ön planda tutuluyor.

Bir civic hb ile golfü kıyaslarsanız basitlik anlamında yine çok fark bulamazsınız.

• Kesinlikle Alman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalite ALMAN Sağlamlık JAPON
  • Ulke bazinda degerlendirirsek:

Japon: gelistirdikleri teknolojinin sorunsuz olduguna inandiklari zaman piyasaya suruyorlar. Uzun omurlu olmayan hicbir seyi araclarinda bulundurmak istemiyorlar. Bu yuzden surekli yenilik cikartmiyorlar.

Halk dilinde uzun sure ayni kara duzen uzerinde ilerliyorlar.

Alman: Avrupa pazarina yatirimlari buyuk bu yuzden ulke sartlarimiza gore arabalari mevcut ( mtv icin 1.2 tsi gibi ) donanimsal anlamda daha uretkenler. Yuruyen acisindan yenilikciler. Ama urettikleri seyler omurluk degil. Daha cok belli zaman kullan at mantiginda araba uretiyorlar.

• Servis köşelerinde dsg tamiri için sıra beklemek istemiyorsan japon.
  • kalite, oturaklılık, konfor Almalarda. Jopanların motorları güzel ve sağlam, ama bu, Almanların yaptıkları motorların kötü olduğu anlamına gelmiyor :) hele 1.4 tsi diye bi motor yapmışlar ki, resmen mucize.
    paran çoksa zaten tartışılacak bişey yok, audi mercedes bmw zevkine göre birini alır binersin, orta bütçelerde bakarsın. ama ben orta hatta sıfır araba için düşük sayılan bir bütçeyle bile çakma a3 (leon) dururken Japon almayı düşünmemiştim.
  • alman arabaları kaliteli zevke hitab eden araçlar yapıyor tamam eyvallah ama bu yüzden dolayı o araçlara premium araç muamelesi yapılmasını gerektirmez sonuçta arabayı araba yapan iç aksamıdır, 2.0 motordan 400 beygir gücü almanlarda çıkarsın sonra konuşalım
  • Motorunu japonların, Kaportasını isveçlerin
    Tasarımını italyanların yaptığı bir marka
    çıkana kadar en iyisi alman arabasıdır

• Japon, biraz da kore.
  • Alman dan premium sınıf çıkınca pek bir şey kalmıyor geriye
    Alman iyidir deyip c180 ile corolla karşılaştıran çıkıyor
    Tercih=Fiyat+performans
  • konfor alman sorunsuzluk japon
  • Cehennemden_Cennete kullanıcısına yanıt
    konfor motor performans verimlilik yalıtım malzeme kalitesi alman otomobilleri
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Bana maybach ayarında bi japon aracı sölermisniz ınfınıtı lexus mi diyeceksiniz gülerler tabiki almanlar daha iyi japonlardan ama italyan ve ingiliz olsa işler değişir bentley rolls-royce ferrari lamborghını paganı alman olarakta onların rakibi yok porsche mi diyecez olmaz
  • japonlar daha dizel motor yapamıyor bırakın ALLAH aşkına benzinlileride turbosuz verimsiz sadece ALLAH var sağlam uzun ömürlü olmaları artıları başka hiç bi avantajları yok hem daha fazla yakıp hemde daha verimsiz motorları var tabi bu dediklerim C D segmenti araçlar için geçerli süper sport larda çok iyi Vermili araçları var mesela NİSSAN GT-R GİBİ
  • Tenekeye dayanıklı bir motor çakıp sokağa salmayı marifet bilen Japonlara (D sınıfı hariç) bir daha para vermem!

Özellikle Civic Fd6 kasadan itibaren yalıtım konusunda rezalet. Vites değiştirirken şanzımanın mekanik seslerini dahi duymak zorunda mıyım? Takır tukur saçma sapan sesler. Arka koltuklar dar ve fazla yumuşak, kapılar kağıt hiç güven vermiyor. Bu kadar tapılan bir arabanın bu kadar eksikleri olacağını hiç tahmin etmezdim.

Tutturmuşuz bir gereksiz Japon efsanesi gidiyor.
  • Kalite Bakımından Almanlar Daha yüksek seviyede.Almanları öneririm.
    Japon arabalarıda iyi fakat.Mercedes BMW Audi gibi alman markalarının yerini tutacak arabaları yok.
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.