|
Bildirim
Çalışırız alırız dedik bişey değil evleniriz dedik araba da alırız dedik hepsini hayal ettiler en boş araba 400 bin oldu bize mi denk geldi bu yaşım 25 hayat enerjimi aldılar en kotu araba 50 bin olmuş yüzüne bakmazsın be yazık oldu bize
|
Vay be yukarıda arkadaşların dediği gibi araba hayal oldu. Hadi volkswagen neyse de renault, honda ford almak bile hayal olacak.
|
Abd de ayda 3000 kazanan biri bu arabaya 6.5 ayda alabılıyor.
Turkıye de 3000 kazanan birinin bu arabayı alabılmesi ıcın133 ay çalışması gerekıyor. Hemen hemen her üründe buna benzer bir alım gücü farkı var. |
Geçen günlerde bir araba, bir ev için ömrümü harcamak istemiyorum diye intihar eden çocuk aklımdan çıkmıyor bir türlü. Atamıyorum kafamdan. 4.000tl’ye çalışan bir adam 1.000 TL ayırsa 400 ayda bir eve yada arabaya sahip olabiliyor. Yani ömrünün yarısı demek. İşin içine eklenecek faizler, TL değer kayıplarını katmıyorum bile. İkisine birden sahip olmak için 66 yıldan bahsediyoruz. Akıl alacak gibi değil
|
Alım gücü, kur farkı.. doğduğumdan beri bu kelimeleri duymaktan sıkıldım. Asla refah seviyesinde olamayacak mı bu ülke 😞
|
Coğrafya kaderdir. Bizim için ne yazık ki hayal bu arabalar
|
en düşük öğrenci arabası jetta 2.5lt motorla satılırken 1.5lt motoru amerikada satamazsın.hele hele 5 tane bigmac burger fiyatına 1 depo benzin alınan ülkede hiç satamazsın |
Şaşırtsa napcan Alican mi :) |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Şaşırtsa napcan Alican mi :) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrankGallagherx -- 14 Ekim 2020; 22:29:23 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tr ye gelse iş yapar. |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hadican -- 15 Ekim 2020; 0:37:20 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |