Şimdi Ara

Almanca B1 seviyesine 6 ayda geçebilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
33.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bahar döneminde Erasmusla Almanya Worms' e gideceğim. Dil yeterlilik sınavına İngilizce' den girdim ve geçtim. Ancak karşı üniversitenin gönderdiği bilgi formunda B1 seviye Almanca bilmenin gerektiği ve bazı derslerin Almanca gösterileceği yazıyor.Şuanda Almanca bilgim neredeyse sıfır. Birkaç daylight videosu seyretmiştim. B1 seviyesine gelebilmem için 6 ayım var. Bu süre zarfında bu seviyeye gelebilir miyim? Tavsiye edebileceğiniz kurs var mı? İstanbul Küçükçekmece'de oturuyorum. Okulum Marmara Göztepe yerleşkesinde. Bunlara yakın bir kurs olursa daha iyi olur.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nizzam -- 15 Ağustos 2012; 17:09:27 >

• oncelikle hayirli olsun. ancak almanyaya gidiyorsan (ki bende seninle ayni yoldan gectim bende almanyada erasmus yapmistim) almanca lazim usta. o bildign ingilizceyi tamamen unut istersen londra aksaniyla konus wayne rooney amcanin oglu olsun hic farketmez. Almanlar kesinlikle ingilizce konusmaz, muthis bir sekilde ingilizce anlarlar ancak cevabi yine almanca verirler. simdi gelelim soruna 6 ay da b1 olabilir misin o dersler icin? Eger hic almancan yoksa 3-4 ay sadece susup dinlersin etrafi bu da sana a2-b1 arasi bir seviyeye getirir. Kurs konusuna gelince istanbul da goethe den daha iyisi yoktur ancak tömer e de gidebilirsin. bu iki subeyi de taksimde bulabilirsin. Bazi dersler degil hemen hemen butun dersler sana almanca verilecek. bulacagin ingilizce ders ise secmeli dersten oteye gecmeyecek. klasik alman egitim programidir. ingilizce var derler olani da sana uymaz. neyse sen bi git almanyaya buralarda 1-2 ay kursta takildiktan sonra 4-5 ay sonra falan konusmaya baslarsin. Eger ikinci donem de orada kalacaksan subat mart gibi falan butun dersleri almanca al cozersin olayi sikinti degil. benim su an almancam b2. ancak merak et surekli herseyi calis olur. almanyada erasmus cevren cok onemli olacak. buna da dikkat et derim!

• Öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Almanların İngilizce konuşmayı sevmediğini duymuştum. Derslerin çoğunluğu Almanca olacaksa okulumun büyük ihmali sözkonusu. Bana bu okulu koordinatörüm yazdı ve Almanca bilip bilmediğimi sormadı. Siz hangi okula gitmiştiniz?

Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
  • Tavsiye ettiğiniz kursları aradım. Tömer B1 seviyesine gelebilmem için 10 ay kursa gelmem gerektiğini söyledi. Kursları haftada 2 günmüş. Bu yüzden Tömeri elemek zorunda kaldım. Goethe' nin ise 31 Ağustos'a kadar bütün personelleri yaz tatilindeymiş. Tavsiye edebileceğiniz daha yoğun kurslar var mı acaba ?
  • British eurolange bir bak istersen
    http://www.britisheurolang.com/
  • nizzam kardes, oncelikle bu okul ihmali konusunda seninle hemfikirim. erasmus gonderelim, uluslararasi alanda ya da turkiye de iste biz de su kadar ogrenci gonderdik demek icin gonderiyorlar. Evet mukemmel bir firsat bir ogrenci icin unutulmaz hatiralarin olacak bu bir gercek ancak dil anlaminda zorlanacaksin. ben almanyayi istememistim tercihim degildi. lakin gideceksin dediler eh haliyle hibe de verildigi icin kabul ettim. almanca ya da fransizca ya da italyanca bilip bilmemen ise yaramiyor. okulun bu anlamda herseyi cok aceleye getirip uc bes ayda o ulkenin dilini ogrenmen bekleniyor. ben Hamburg Universitesine gitmistim 1 sene orada okudum 10 dersin 8ni basariyla verebildim. ancak 3 sene de turkiye de calistigimin en az iki kati orada 1 sene icinde calismak zorunda kaldim. pek hosuma gittigini soyleyemem. Polonya Portekiz Litvanya Letonya Cek Cumh. gibi ulkelere giden erasmuslar 7/24 partiye gidecekleri bir egitime! gidiyorlar. Okula ugrayip Hello demeleri yeter dersleri gecmek icin. Bunu defalarca tecrube ettim aksini soyleyecek tek bir kisi cikamaz. Almanya calismak demektir ders demektir. Kariyerin icin iyi ancak gencligini yasamanda kotu bir tercihtir. Almanca konusunda dedigim gibi, eger hic almancan yoksa 3-4 ay sadece dinleyeceksin daha sonra kendi kendine zaten aaa ben almanca konusuyorum dersin. Ogrenci arkadas cevrende fazla turk olmasin. hatta hic olmasin demek isterdim de mutlaka bir araya geleceksiniz. Almanca konusulan ortamlarda bulunman bu 3-4 ay suresini senin icin daha da kisaltir. Almanya da hergun 2-3 saat almanca calis. Goethe ve Tömer den baska kurs bilmiyorum ne yazik ki ama mutlaka vardir zaten baslangic asamasinda baska kursta olur farketmez sonucta ayni seyleri ogretceklerdir. Der Die Das. heryerde aynidir.

• Ben de Çek Cumhuriyetini seçmiştim ama 1 kontenjanı vardı dolayısıyla Almanya biraz mecburi oldu. Önerilerine dikkat edeceğim. Özellikle Almanya' da Türk arkadaş kısmına. Tecrübelerini paylaştığın için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nizzam

Ben de Çek Cumhuriyetini seçmiştim ama 1 kontenjanı vardı dolayısıyla Almanya biraz mecburi oldu. Önerilerine dikkat edeceğim. Özellikle Almanya' da Türk arkadaş kısmına. Tecrübelerini paylaştığın için teşekkür ederim.

Estagf yardimci olabildiysek kafandaki bir kac soru isaretini giderebildiysek ne mutlu bize. Cek Cumhuriyetine yine gidersin Prag guzel sehirdir gider bi iki gun turlar gelirsin. Rahat bir ogrenciliktir Brno, Prag gibi yerler. Almanyadaki egitimin ileride isine yarar. Cekoslovakyaymis Polonyaymis Portekizmis Romanyaymis Litvanyaymis Letonyaymis bunlar eski dogu blok cingene şopar ülkeleri , güzel kızlarından baska bir numaralari yok , boşver iyi ki almanca ogrenceksin iyi ki Almanyaya gideceksin. Kariyerin icin bu cok daha iyi . cok canin sıkılırsa zaten ryanair var ogrenci dostu, 3-5 euroya bile ucak bileti bulursun atlarsin gidersin Portekize falan. Ben frankfurttan gitmistim gidis donus 20euroydu. takilirsin okyanus kenarinda ayaklarini denize sokarsin, porto sarabiyla bi aksam yemegi, guzel bi kahvalti , ucuz da ulkedir biraz da alisveris yapar donersin. almanya buyuktur onemlidir ; ) yok ben trene bincem diyosan da schöneswochenende diye grup biletleri var 3-4 arkadasini alirsin yanina trenle turlarsin sagi solu ; ) almancaya guzelce calis , arkadas cevrene de dikkat edersen, harika bir yil seni bekliyor ; )

• Kurs bugün baslasa ve haftada 4-5 gün günde 5'er saatten yapilirsa 6 ayda B2 bile olunur. Isi gücü birakip Almancayla ilgilenmek de gerekiyor. Ben bu sekilde halletmistim.
  • serdar o dedigin icinde bulunulan sartlar acisindan cok zor olacagindan temiz bir 8-9 aya ihtiyaci var en az. oyle kolay degil almanca. belki grameri az bucuk cozer ancak konusmak, konusulani anlamak zaman ister. bir heidi cizgifilmi bir rammstein full sarki anlayalim ondan sonra hakikaten b2 olduk diyebilelim
  • Ben bunun 4 ayini Almanya'da olmak üzere toplamda 5,5 ayda B1 seviyesine getirmistim. B1 ile B2 arasinda zaten cok büyük farklar yok.

Konusulani anlamak icin Almanca altyazili film izlenebilir, sarki dinlenirken sözleri okunabilir, ya da Almanlarla direk konusulabilir.
  • disiplinli çalışarak a2ye 3 ayda a2'den b1e de 3 ayda toplam 6 ayda geçersiniz ama bana sorarsanız b1 ile dersleri takip etmek epey zor olur. :/

yani belki teorik olarak b1 yetebilir ama pratik olarak yetmez. sınava girdiğinizde b1 çıkabilir seviyeniz ama dinleme ve yazma becerileri b1 bilginizi henüz kaldıramayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medeor -- 24 Ağustos 2012; 17:29:04 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.