Mesela LinkedIn de şirketlerin ya da şahısların yayınladığı ingilizce metinleri rahatlıkla anlayabiliyor musunuz genelde Yoksa bilmediğiniz çok sayıda kelime vs oluyor mu Ya da mesela metindeki bazı kelimelere çeviriden bakınca olayı anlayabiliyor musunuz Durum nedir < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İNGİLİZCE SEVİYESİ B1 B2 CİVARI OLAN ARKADAŞLAR BAKABİLİR Mİ
-
-
hocam b1-b2 arası aşırı fark var.b1 anlayamasa bile B2 anlar.b1den B2 ye geçiş en zor kısımdır,orada pes etmemek lazım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet hocam haklısın galiba
Grammer olarak sıkıntı yok da kelime sıkıntısı var gibi aslında
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Makaleleri rahatlıkla anlamak için hem b2 seviyesinin üstünde olmak hem de okuduğun konunun belli başlı terimlerine hakim olmak gerekiyor.
b2'yim makaleleri anlayabiliyorum. bilmediğim çok sayıda kelime olmuyor.
-
İngilizce kursuna speaking sınavı yapmışlardı bana.seni B2 den başlatabiliriz ama b1den başlamak daha iyi olur çok kelime eksiğin var demişlerdi.(gerçekten kelime eksiğim var yıllarca konuşmadım doğru düzgün)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
B2 yim evet anlayabiliyorum.Bazen bilmediğim kelimeler oluyor ancak anlamlarını da bağlamdan çıkarmak kolay oluyor.
-
Bazı iş terimlerini anlayamıyorum çok detay olursa ama onun dışında bi sıkıntı olmuyor. B2 için detaya girmek lazım
Okumak en kolayi
B1 ile B2 arasındaki en büyük fark kelime zaten, B1 = 2500 kelime, B2 = 4000 kelime. Onun dışında pek bir olayı yok iki seviyenin
-
c1 seviyesindeyim, itü hazırlığa 16da b1+ seviyesinde girmiştim. o zamanlar düzgün konuşamıyordum, anlamadığım çok fazla kelime vardı. zamanla gelişiyor, önemi yok, üstüne düş ve Türkçeyi hayatından 1 sene kadar çıkar.
itü hazırlığı 60 ile geçen birisi ne yapmalı?
-
sırf sıfırdan öğreneyim temiz bir şekilde diye ytüde hazırlığa kalıp a1den 1 senemi ingilizce ile geçirmek istiyorum biraz birikimim de var ailem de destek olacağını söyledi yazın da wat düşünüyorum a1 sırf temiz öğrenmek amacıyla çok mu düşük olur hocam ne diyorsunuz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
çalış. bölüme göre hocalar tğrkçe anlatabiliyor ama takıntılı hocalarla sıkıntı yaşarsın. İngilizce bilmeden mezun olan çok arkadaşım var.
WaT için B1-B2 seviyesine gelip konuşmayı da çözmen lazım. hazırlıkta b1e kadar getirip bırakabilirler ama senin üstüne çok koyman lazım. oynadığın oyunların discord sunucularına gir, insanlarla sohbet etmeye çalış önce yazılı olarak. bir süre sonra sesli kanallara gir ve konuşmaya çalış, en azından dinle. imgilizce seviyesi basit diziler var himym gibi, İngilizce altyazılı izle dizileri, Türkçe altyazı bi mik katmaz sana. Videoyu durdurup krlimeleri ve anlamlarını nıt etmekten çekinme. altyazısız da izlemeye çalış ilerledikçe, anlamaya çalış. sürekli konuşma pratiği yap, elsa speak uygulaması bu iş için biçilmiş kaftan.
ek olarak, benim ingilizcede kendimi geliştirmem şöyle oldu:
sohbet uygulamalarında insanlarla bol bol sohbet ettim. biraz bu yüzden ingilizce daha iyi yürüyorum kızlara ama ekmeğimiz çıkıyor
diziler ve youtube kanallarında Türkçe içeriği TAMAMEN yok ettim, sadece ingilizce. anlasam da anlamasam da. altyazılar var otomatik oluşturulan. çok güvenli değil ama iş görür.
discord kanallarında süreklş ingilizce konuşan tayfalarla yazıştım ve sesli sohbet ettim.
okuduğum metinlerşn hepsi İngilizce, sadece yurttan haberler vb için Türkçe kullanıyorum.
Amerika'da yaşıyorum günlük konuşma diliyle akademik dil tahmin edeceğiniz gibi epey farklı. Tam B2 demek için ikisini de çözmek gerekiyor
çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için çok değerli hepsi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X