Fikirlerinizi merak ediyorum arkadaşlar. |
Sizce İngilizce YDS'den 95 almış birisinin Ingilizcesi iyi midir?
-
-
Grammarda evet, writing, speaking, listening kişiye bağlı -
Değildir. Ortalık, yds ile yüksek lisans/doktorasını kapatan akademisyenler ile dolu. Sorsan, makale yazamazlar.
Şöyle bir ielts, toefl vb. uluslararası ve her beceriyi ayrı ayrı ölçen sınavlara girmek lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 26 Şubat 2024; 14:59:13 > -
Kaç iyidir hocam toeflda
-
bence ydsden 95 alan birisi ielts overallda min 6-6.5 rahat alır
-
Yds fulleyip 2 kelime yol tarif edemeyen var. -
ben 91 almıştım toefl var ielts denkliği 7 yapıyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: Man In The Wıldernessben 91 almıştım toefl var ielts denkliği 7 yapıyor
ielts'e odaklı pratik çalışmalarla 7.5- 7.5 üstünü rahat alırsınız bence hocam. iş ilanlarında 7.5tan başlıyor çoğu yer eğer kariyer amaçlı bir puan elde etmek istiyorsanız tabi
-
hocam ben ielts sevmiyorum hiç girmedim, toefl daha pratik kolay geliyor
2023 kasımda girdim okuma 28 dinleme 26 yazma 21 konuşma 21 aldım
geçen hafta bi daha girdim 100'ü geçmek için
marmara üniversitesinde girdim girmez olaydım allah kahretsin kulak tıkacı yoktu dikkatim dağıldı okuma 24 dinleme 28 geldi, konuşma yazma yarın açıklanacak kasımdakine göre daha iyi geçti onlar da gelir 22 24 falan, bestmyscores ile 100ü geçiyor sence başvuracağım yerler sen 28den 24e düşürmüşsün okumayı yallah der mi gerçekten tepem attı ben 2021 haziranda girdim o zaman bile okuma 29 almıştım okumam en sağlam yerdir economist okurdum hep
-
-
Listening, speaking, writing departmanlarında herhangi bir ölçüm yapmadığı için söylemek zor ama konuda da söylendiği gibi 95 puanla grammar ve reading'i hiç şüphesiz iyi ya da yeterli olsa gerek. O kadarını da ölçüyor ama dediğim gibi eksik ölçüyor.
Zaten eksik ölçüm yaptığı için Türkiye'de de YDS'yi kabul etmeyen veya istemeyen yerler var.
-
YDS fullerim ama ielts toefl tarafında o kadar yüksek alamam muhtemelen
-
Readingi çok iyidir. Bir İngiliz gibi kitap, gazete vs. okuyabilir. Ancak konuşma ve yazma konusunda o kadar iyi olmayabilir. Anlıyorum ama konuşamıyorum diyen tayfadan olabilirler.
-
Arkadaşlar teşekkürler cevaplarınız için, aslında bahsettiğim kişi bendim. 2021 YDS İngilizce'den 95 almıştım. Reading (bu zaman kadar yüzlerce hatta 2000-3000 tane İngilizce e-kitap okumuşumdur) ve listeningim çok iyi ama writing ve bilhassa speakingim çok iyi değil.
Çekingen bir insan olduğum için yabancılarla dışarıda (Sultanahmet civarı gibi yerlerde) ve internette pratik yapmadım maalesef. TOEFL veya IELTS gibi sınavların writing ve özellikle speaking kısmından çok yüksek not alabileceğimi pek sanmıyorum (tabii ki yine de bunlar çok kötü demek istemiyorum, orta belkide orta üst seviyedir ama yine de çok akıcı konuşabileceğimi zannetmiyorum).
Fikirlerinizi merak ettiğim için sormuştum. Sanırım speakingi (writing ile birlikte (gerçi essay falan yazmayacaksam o kadar da gerek yok gibi ama yine de geliştirmek lazım) adam akıllı geliştirmem lazım.
-
devlet ünilerinde toefl sınavları daha kötü oluyor. odtüde de elektrikler gitmişti. vakıflar daha iyi en azından tobb etü
-
YDS 95 puan kişinin akademik metinlerde okuduğunu anlama konusunda çok iyi olduğunu gösterir. Tabi her sınavın bir formatı var, YDS nin de formatına aşina olmadan 95 gibi bir puanı okuduğunu çok iyi anlayan her insan alamaz.
-
Hocam ben 91 aldım zerre çalışmamıştım+erken bitmişti yanlışlar da prepositionlardan flndı daha cok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man In The Wılderness -- 5 Mart 2024; 21:48:39 > -
Ben de ilk girdigimde 75d 5y de ikincisinde de 76 4y -> 95 puan yapistirdim hic bi sey calismadan. Ikinci sinava Ankara'da e-yds girdim, full bekliyordum niye oyle oldu anlamadim, cevap anahtari da bulamadim.
2010 toefl ibt 89 almistim ama speaking 15-16 falandi. Sonrasinda yurtdisina ciktim, basta nasil kasiyorum gramer olarak duzgun cumle kuracagim diye, sonra Italyanlari Ispanyollari maymun gibi konusurken gorunce ozguven geldi :D yani baslik sahibi, sikinti yok, sen zor olani halletmisin.
Ama speaking hani bir ay bile ara versen devamli Ing konusmaya, fark ediyor. Kelime unutuyorsun vs. mesele basta o heyecani atmak, sonra duzenli pratik. -
. Preposition yüzde yüz ingilizce bilgisi gerektiriyor. Anlam akışını bozan cümleyi ve anlam bütünlüğünü sağlayan cümleyi bulma, paragraf sıralama ingilizce anlama becerisi gerektiren ama sadece bu becerinin yetmediği, türkçe sınavlarındada birebir aynısının bulunduğu ösym tipi sorular. Yds’ye yönelik sıfır çalışmayla ösym’ye özgü bu soruları yapıp, prepositiondan soru kaçırmak tuhaf. Belki ösym’nin türkçe sorularına aşinalığınıxın faydadı dokunmuştur.
-
Neyse zaten ben yds den yüksek puan alanlar hakkında ingilizce bilmediklerini iddia edenlere karşı çıkıyorum. Yds ingilizceyi ölçmüyor diyorlar. Neyi ölçüyor acaba? Urduca mı? Okuma dışındaki becerileri ölçmüyor da demiyorlar. İfade tam olarak şu: “yds yüksek alanın ingilizcesi iyi değildir.”
Benzer içerikler
- buzzer + 18 ne işe yarar
- kadının göz kırpması ne anlama gelir
- powerdent diş macunu yorumlar
- zeytinlik alınır mı
- açılmış rakı ne zaman bozulur
- kasım indirimleri ne zaman
- exxen filmleri
- para sayma makinesi bim
- telegram indirim kanalları
- prompt mühendisliği
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X