Ingilizcem çok az. En baştan başlayacağım. Ne kadar süre gerekir TOEFL'dan 72 alabilmek için ? 6-7 ayda nasıl bir konuma gelirim ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TOEFL'dan 72 almak istiyorum. Ingilizceciler bi bakıverin.
-
-
Ben de isterim 72 almayı da şans hocam seviyeniz nedir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: CheerfulfootBen de isterim 72 almayı da şans hocam seviyeniz nedir
a1in başlarında sayılırım daha hocam. İngilizce maceram yeni başladı diyebilirim.
-
Hocam üzmek istemem ama kısa sürede o puana ulaşmanız zor şıklı bir sınav değil çünkü (Reading ve Listening hariç)
-
quote:
Orijinalden alıntı: CheerfulfootHocam üzmek istemem ama kısa sürede o puana ulaşmanız zor şıklı bir sınav değil çünkü (Reading ve Listening hariç)
Hocam 72 neye tekabül ediyor ? B1 mi B2 mi ?
Hocam maalesef sıfırdan 6-7 ayda toefl 72 seviyesine gelinemez. Eğer tamamen boşsanız, haftada 5 tam gün olan bir kursa gidebilirsiniz. Sıfırdan İngilizce için Akın'ı ya da Just English'i tavsiye ederim. B2 seviyesine geldikten sonra ise direkt Toefl odaklı olan bir kursa gidip sınava yönelik çalışabilirsiniz. Tüm bu söylediklerim de haftada en az 5 gün çalıştığınızı varsayarsak en az 9 ay sürer diye düşünüyorum. Bu verdiğim süreler elbette farazidir. Ortalama olarak söylüyorum. Senin algı kapasiten çok daha iyidir, daha hızlı öğrenirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustBeHappy -- 24 Ocak 2021; 13:55:45 > -
İmkansız yoktur. Önemli olan gerekli istek, özveri ve çabadır. Arkadaş doğru demiş olabilir süre olarak. Fakat bazen insan gerekli çaba ve azmi verdiğinde 2 yılda gelinecek bir noktaya 5-6 ayda gelebiliyor.
Şu İngilizce benim için de büyük bir handikap. Bir ara kendimi geliştirmeye başlamıştım, yabancılarla konuşarak ama sonra boşlayıp yine çoğunu unuttum.
Bak, diyalog çok önemli. Okuyarak edinemeyeceğin dil bilgisini konuşarak edinebiliyorsun.
Umarım doğru bir yerden başlar ve istediğine ulaşırsın.
Şansın açık olsun.
-
Hocam bu sınav gerçekten kolay mı? Ekşide bakıyorum herkes "şöyle kolay, böyle basit" yazmışlar ama bana boş yapıyorlar gibi geliyor.
-
Sınavla ilgili durumları çok bilmemekle beraber bundan 5 sene önce lise4 sonunda kendini denemek için giren arkadaşım 70 alamadı. Aynı kişi Odtü İng hazırlığı direkt atladı. Yani çok kolay bi puan değil bence sıfırdan başlanıyorsa, iyi azim göstermek lazım.
-
Tam ortası diyebiliriz aslında
-
TOEFL'da speaking bölümu oluyor mu ? -
b2 yim yökdilde ilk bin girdim çalışmadan girsem geçer miyim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: King Of The Birds
TOEFL'da speaking bölümu oluyor mu ?Oluyor. Ses kaydı şeklinde oluyormuş sanirim.
ben 2019 temmuzda basladim sifirdan ve 1.5 yildir duzenli calisiyorum.hergun en az 3 saat
suan b2 ustu c1 e yakinim diyeblirim
okuma icin, reader at work 1 2ve more to read 1 2 bitirdim(1 aya toefl denemelerine baslicam)
listeningde 22-25 civari puan alabiliyorum toefl denemelerinde (yeni basladim toefl denemelerine)
writing de essay pratiklerim devam ediyor alt yapiyi bitirdim sadece sure sikintisini cozup hizli yazmaya calisiyorum.
speaking allaha emanet suan :D yaz gelmeden baslamayi dusunuyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuyuh -- 24 Ocak 2021; 21:21:27 >
sadece reading yaparak zor
quote:
Orijinalden alıntı: Tuyuh
ben 2019 temmuzda basladim sifirdan ve 1.5 yildir duzenli calisiyorum.hergun en az 3 saat
suan b2 ustu c1 e yakinim diyeblirim
okuma icin, reader at work 1 2ve more to read 1 2 bitirdim(1 aya toefl denemelerine baslicam)
listeningde 22-25 civari puan alabiliyorum toefl denemelerinde (yeni basladim toefl denemelerine)
writing de essay pratiklerim devam ediyor alt yapiyi bitirdim sadece sure sikintisini cozup hizli yazmaya calisiyorum.
speaking allaha emanet suan :D yaz gelmeden baslamayi dusunuyorumBugün o kitapları sipariş verdim ben de :D Kursa falan gidiyor musunuz evde çalışarak mı bu konuma geldiniz ?
-
ben pdfleri bulmustum netten oyle calismistim.
aynen evde kendim calistim hic kursa gitmedim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X