Şimdi Ara

almanya 6s hakkında sorularım... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
1.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MustafaOzcelik

Dışarıdan telefon almak isteyen arkadaşlara daha önce yaşamış olduğum tecrübemi aktarayım :

2 yıl önce İngiltereden iPhone 5 16 GB aldım. 549 Pound karşılığında. (Tabii o zamanlar 2.8 di pound) sonrasında görevli satış işlemini tamamlarken Tax Free belgesini istedim. Bana fatura ile beraber baya uzun bir fiş verdiler. Telefonu açtım orada kullanmaya başladım daha Türkiye'ye gelmeden. Türkiye'ye dönmeden önce havalimanında Tax Refund ofisine gittim ve bana verilen fişi görevli arkadaşa verdim. Yanlış hatırlamıyorsam 50 Pound gibi bir iade almıştım o zaman. Fişin üzerine doldurmanız gereken bilgileri doldurduktan sonra oradaki görevli telefonu ve kutusunu görmek istedi ve gösterdim göz ucu ile baktı ve okeyledi. Sonrasında bana tekrardan bir fiş verdi ve başka bir bölümden ücreti iade aldım. Ayrıca ürünü alırken ödemeyi nasıl yaptıysanız iadeyide o şekilde alıyorsunuz. Yani nakit aldıysanız nakit, kredi kartı ile aldıysanız da karta iade oluyor.

Bunun için yabancı dil gerekli mi? Arkadaşımda yabancı dil bilmiyor? Ne yazıyor formda Örneği varsa burda halledip o şekilde doldurmasını isterim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Azil48 kullanıcısına yanıt
    Yani görevliyle konuşacak sonuçta. Çat pat bilse bile yeterli olabilir. fişin üzerinde adres telefon pasaport no falan istiyor kolay yani onda problem olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Azil48

quote:

Orijinalden alıntı: Night_Noise

tax free nin bir kısmını global blue' nun aldığınıda göz gönünde bulundurun. % 5 ni yada yarısını global blue alıyor. %90 ihtimalle yarısını alıyorlar.

Havaalanında hep bunlar mı var? Tamamını iade alabileceğimiz bi Yöntem var mı? Yarısı büyük mebla benim için. Araya aracı sokmadan direk tax Free alma yolu yok mu?

Orasını bilemem ama global blue nun yarısını aldıgını biliyorum.
  • quote:

quote:

quote:

tax free nin bir kısmını global blue' nun aldığınıda göz gönünde bulundurun. % 5 ni yada yarısını global blue alıyor. %90 ihtimalle yarısını alıyorlar.

Havaalanında hep bunlar mı var? Tamamını iade alabileceğimiz bi Yöntem var mı? Yarısı büyük mebla benim için. Araya aracı sokmadan direk tax Free alma yolu yok mu?

http://www.globalblue.com/customer-services/tax-free-shopping/refund-calculator/

burada tax free hesaplama robotu bulunuyor. acaba burada hesaplanan rakam bunların komisyonu düşmüş hali midir? yoksa komisyonlu hali midir sizce?

almanya'da vergi %19 .imiş. cihazın vergisini %19 iade olarak hesapladığımızda 180 avro yapıyor. yukarıdaki sitede 105 avro çıkarıyor. sanırım komisyon düşülmüş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azil48 -- 5 Ekim 2015; 20:17:29 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

http://www.globalblue.com/customer-services/tax-free-shopping/refund-calculator/

burada tax free hesaplama robotu bulunuyor. acaba burada hesaplanan rakam bunların komisyonu düşmüş hali midir? yoksa komisyonlu hali midir sizce?

almanya'da vergi %19 .imiş. cihazın vergisini %19 iade olarak hesapladığımızda 180 avro yapıyor. yukarıdaki sitede 105 avro çıkarıyor. sanırım komisyon düşülmüş?

Aynen dediğiniz gibi olabilir, bugün iş yerinde taxfree belgesinin kitapçıgına bakmıştım 1300 tl lik satışta 43 lira alıyorlardı.

• Azil48 kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin medimarkt tan baktıklarınız 6s fiyatları. 6s için fiyatlar apple store daki fiyatlar ile aynı görünüyor zaten.
  • Benim bir tanidigimin yakini almanyada oturuyor. Istersem gonderecek ama pasaport kaydi ve kargo beni dusunduruyor birde gumruk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyıldız -- 6 Ekim 2015; 11:05:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhanyıldız

Benim bir tanidigimin yakini almanyada oturuyor. Istersem gonderecek ama pasaport kaydi ve kargo beni dusunduruyor birde gumruk

Sakın girme o işe. gelirken getirsin
  • Arkadaslar telefonu aldığınızda ücreti belli bir rakamdan yüksekse(50-60 dolar gibi bir seydi sanırım) ve o şirketin global tax free ile anlaşması varsa siz istemeden bir zarf gibi bir sey veriyorlar Havaalanındaki bankodan gidip iade alıyorsunuz bu kadar

• Beyler peki havaalanların da bu vergiyi geri alma olayı uzun sürüyor mu? Bir arkadaşıma aldırmayı düşünüyorum.Uzun kuyruklar vs. yorucu uğraştırıcı oluyor mu vergiyi geri almak?
  • İlk çıktığı gün Berlin Mediamarkt'dan iPhone 6S+ 128 gb rose gold ve kılıf aldım. Bana toplamda € 1150'ya mal oldu.

Tax free'den yararlanabilmek için formu mağazadan doldurtup gümrükten geçerken onaylattırmak gerekiyor. Çok fazla bir kazancım olmadığı için ben gerek görmedim. 1 pasaporta 1 tane cihaz işletilebiliyor...
  • mrhusnu kullanıcısına yanıt
    Bu biraz da şans işi hocam. Ben Amsterdam'dan gelirken 1-2 kişi vardı. Aynı yerden birkaç gün sonra gelen arkadaşlarım 30 dk kadar beklediklerini söylediler.

• Aynı şekilde benimde arkadaşım Amsterdam'dan gelicek. 6 plus aldırmayı düşünüyorum 749 euro. Ne kadar vergi iadesi alabilir yada Hollandanın belli bir vergi oranı varmı biliyormusunuz? Globalblue sitesinden baktığımda 749 euro ya 82 euro vergi iadesi veriyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhanyıldız

Benim bir tanidigimin yakini almanyada oturuyor. Istersem gonderecek ama pasaport kaydi ve kargo beni dusunduruyor birde gumruk

aman ha,sakın göndermesin.
    Cep tel kargo/ paket posta ile gelmez,yasak.Gümrüğe takılır ve teslim etmezler, en fazla geri iade olur.
    Yolcu beraberi gelmesi gerekiyor.
  • mrhusnu kullanıcısına yanıt
    Net hatırlayamasam da iade tutarı o civarda.

• ödemeyi peşim yaparsak havalimanından iadeyi peşin alma olayı kesin mı?
    verginin tamamını geri alma yöntemi var mı?
  • Peki karayolu ile gidilip dönülürse dönüşte Tax Free yapılamaz mı?

• e_capkan kullanıcısına yanıt
    Nakit olarak geri alabilirsiniz. Her ülkenin tax free iade oranları farklı. Araştırabilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=49326459&p=1#49326459

• mtan M kullanıcısına yanıt
    Alışveriş yaptığınız ülkeden çıkarken gümrüğünde işlemlerinini halledebiliyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: nevermscx

Nakit olarak geri alabilirsiniz. Her ülkenin tax free iade oranları farklı. Araştırabilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=49326459&p=1#49326459

teşekkürler
    alışverişi nakit yaparsak mı vergi iadesini peşin alabiliyoruz ?
    tamamını geri alabilir miyiz peki ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.