Şimdi Ara

Almanya bahsedildiği gibi rahat bir yermi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler iyi günler Almanya'ya giden bir arkadaşım vardı aynı okulu okuduk ve Almanya'ya gitmesi gerekiyorumuş ve gitti yaklaşık 1 yıl oldu telefonla yada bayramları görüşüyoruz baya samimiyiz bana yaşadığı yerden bahsetti ortamı anlattı baya rahat şu an 3 kardeşlermiş ev kirası'nı devlet ödüyormuş ve çocuklar için ayrı bir gelir geliyormuş. Doğrusu pek inandırıcı gelmedi ama görmediğim için bişey diyemem şu an. Almanya'ya gitmeden önce babasında 10.000 TL'lik bir araba vardı modelini hatırlamıyorum arabayı satıp euro'ya çevirdi ve şu an Mitsubishi ASX var çok yakmadığı için almışlar pek inandırıcı gelmedi ama

Neyse beyler hikayem bu şekilde benzin fiyatından hiç bahsetmiyorum yaşam koşulları vs. onları görmüşsünüzdür ama sürekli olarak uyuşturucu satmaya çalışıyorlarmış
    bu da ayrı bir konu.

Bu konuyu şu yüzden açtım beyler ben ülkeden değil sistemden ve yönetmelikten bıktığım için ülkeden ayrılmak istiyorum ama nasıl söyliyim sanki artık yaşanılmıycak hale gelmeye başlıyor benzin fiyatı 5 TL'ye yaklaşıyor vergiler'in hatti hesabı yok 2700 TL'ye pc alıcam 400 lirası vergi arabalar'da durum nasıl bilen bilir hiç girmiyorum hadi araba aldık benzini var

Yanlış bir düşüncem varsa lütfen belirtin.

• Kaçın kurtulun hocam. Ben de ilk fırsatta koreye kaçacağım. Yaşanılmaz bu ülkede

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben burada kalıp savaşmayı tercih ediyorm ama şu iç anadoludaki orclarla baya zor daha tam kararımı vermedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: YOKEDİCİİİ

ben burada kalıp savaşmayı tercih ediyorm ama şu iç anadoludaki orclarla baya zor daha tam kararımı vermedim

Bu hükumetle ancak kitlelerin birleşmesi ile savaşılabilir.

Önümüzdeki ay bir ekonomik kriz yaşanacağını söylüyorlar.

Ben de buralardayım bir müddet. Gidişata göre yön vereceğim kendime.

İnsanlara bir şeyler anlatmaya çabalıyoruz ama onlar hala daha ağzında ekmek olan aslanı dinliyorlar.

Akp nin destekçilerinin yarısı akp sayesinde cebi para gören, kolay yoldani, illegal şekilde para kazananlardır. Açık ve net.

Forumdakilere bakıyorum, kanıtlı bir şey yazdığımızda sus pus oluyorlar, cevap veremeyecekleri konuya gelmiyorlar...

Kim neyi savunduğunu çok iyi biliyor. Olan ötekileştirilmiş, gecekondu semtlerinde yaşayan halka oluyor!

Oturun izleyin, ülkenin gerçek manzarası budur!

• insanlar rahat koltuga oturup salla basi al maasi yapmak icin sinavlara giriyor biride cikip dusunmuyor yahu bu bolluk nereden geliyor o kadar parayi bana kim niye hangi zihniyet neden veriyor oysa insanlar asgari ucrete en zor sartlar altinda calisiyor ben o calisan ve erken yasta turlu hastalikla pencelesen adamin hakkini yiyorum bu para onun hakkiyken sebepsiz yere bu parayi bana kim veriyor.... iste bu ulkede yasayan insanlarin ozetini yaptim ve oysa masa basinda oturmaktansa yeni yeni is olanaklari olsa insanlar gercekten emek veripte calissalar iste o zaman ulke gelisir, bu ulkede 550 milletvekili 7000 kisinin aldigi asgari ucretin tamamini maas olarak aliyor, korumasiydi harciydi araciydi derken bu rakam 100,000 150,000 kisiye odenen asgari ucretin toplaminin karsiligina denk geliyor sadece 550 milletvekilinin 1 aydaki masrafi bu para ;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARIŞ55

quote:

Orijinalden alıntı: YOKEDİCİİİ

ben burada kalıp savaşmayı tercih ediyorm ama şu iç anadoludaki orclarla baya zor daha tam kararımı vermedim

Bu hükumetle ancak kitlelerin birleşmesi ile savaşılabilir.

Önümüzdeki ay bir ekonomik kriz yaşanacağını söylüyorlar.

Ben de buralardayım bir müddet. Gidişata göre yön vereceğim kendime.

İnsanlara bir şeyler anlatmaya çabalıyoruz ama onlar hala daha ağzında ekmek olan aslanı dinliyorlar.

Akp nin destekçilerinin yarısı akp sayesinde cebi para gören, kolay yoldani, illegal şekilde para kazananlardır. Açık ve net.

Forumdakilere bakıyorum, kanıtlı bir şey yazdığımızda sus pus oluyorlar, cevap veremeyecekleri konuya gelmiyorlar...

Kim neyi savunduğunu çok iyi biliyor. Olan ötekileştirilmiş, gecekondu semtlerinde yaşayan halka oluyor!

Oturun izleyin, ülkenin gerçek manzarası budur!

yarın izleyecegim. videoyu bulabilmem icin alıntılandı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Diğer ülkeleri bilmem ama Almanya'da da her şey toz pembe değil.

Şayet mühendis, mimar, doktor vs. değilsen oraya giden diğer türklerden pek bir farkın olmaz.

Öncelikle alacağın maaş bellidir, 1500, bilemedin 1800 euro maaş alırsın. Geçim derdi çok zorlar adamı.

Bunun ev kirası, zorunlu sağlık sigortası, yemesi içmesi, vergisi derken eline pek para kalmaz, dolayısıyla TR'deki durumdan pek de bir farkı olmaz bunun.

Ha ama geçerli bir mesleğin varsa, çok rahat edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jrboyd -- 22 Ağustos 2014; 10:46:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.