Şimdi Ara

Antalya'da araba sürmesi güzel mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • antalya da genel olarak araç sürüş tarzları nasıl? birkaç kere muratpaşa ve deniz kenarı için eski lara caddesine gitmiştim. şöyle deniz kenarı dibinde sakin sakin gezeyim olayı yok. millet birbirinin üstüne çıkmamak için birbirinin üstüne çıkıyorlar. çok aceleciler ve siyah audi a4 ler ortalığı inletiyor.

• *Şerit ihlali yapan çoktur
    *Çizginin üstüne basarak gitmeye çalışırlar
    *Kavşaklarda en soldan en sağa-en sağdan en sola dönerler
    *Dörtyol ağızlarında diğer yönlerden araç gelmeyecekmiş düşüncesiyle süratli olurlar.
    *Elektrikli bisiklerin %90 ı akşamları aydınlatma açmadan seyahat etmeye çalışır
    *Trafik ışık süreleri uzundur.
    *Yağışlı havalarda logar eksikliği sebebiyle su birikintisi çok olur
  • antalya'da araç sürmeyi bilen yok ya da kimse kuralları sallamıyor. o yüzden kırmızıdan yeşile geçen ışık dahil olmak üzere her durumda 2 değil 3-4 kere sağa sola bakın birisi üzerinize çıkmasın. hele antalyadan kargıcak yönüne gidiyorsanız allah sabır versin gerisi hallolur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • *Şerit ihlali yapan çoktur
    *Çizginin üstüne basarak gitmeye çalışırlar
    *Kavşaklarda en soldan en sağa-en sağdan en sola dönerler
    *Dörtyol ağızlarında diğer yönlerden araç gelmeyecekmiş düşüncesiyle süratli olurlar.
    *Elektrikli bisiklerin %90 ı akşamları aydınlatma açmadan seyahat etmeye çalışır
    *Trafik ışık süreleri uzundur.
    *Yağışlı havalarda logar eksikliği sebebiyle su birikintisi çok olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ara sokaklarda bile otoban gibi hız yapan tipler çok.
    Antalya' nın yolları da Hazine Arazisi üzerine yapılan gecekondu gibi düzensiz.

Özellikle çevreyolu giriş ve çıkışları evlere şenlik. Trafiğin 80-90 km hızla aktığı yola hızlanma şeridi bile koymadan su borusu misali direkt giriş veren zihniyeti anlamak mümkün değil.

• İstanbul’un her yerinde araba kullandım daha sıkıntılı olan Avrupa yakasında bile düzensizliğin düzeni var ;)
    Ama Antalya kadar karmakarışık bir şehir rastlamadım merkezi neresi ana yol bağlantı şu bu ne nedir belli değil
    Turizm düzeni doğmadan yok etmiş gibi , en azından bana göre
  • Her 500 mt de bir kırmızıya denk gelmek, min. 1-1.5 dakika beklemek, sürekli yanından gecen, arkadan gelen ve hatta 2 araç önunde seyreden araçların ne hamle yapacagını kestirmeye çalısmak, ara sokaktan caddeye zınk diye cıkan araclara hazır olmak, heran sagından bisiklet, solundan motorsiklet gecebilecegini bilmek, yine sinyal vermeyenler yuzunden surekli tetikte olmak, yogun akan trafikte 4lülerini bile yakmadan çat diye duranlara hazir olmak, yogun caddede 2. Hatta 3. Sırayi kisa sureli bekleme yapmak suretiyle mesgul edenlere sabretmek..
    Ben aracımi satisa cikardim, bu antalya trafigi beni sinir hastasi yapti..

• Berbat yolları var. Turkiye standartlarinda bile büyük şehir demeye bin şahit ister.

Bir tramvay döktüler, ondan beridir trafik var. Yollar yamuk, yumuk.

Bulvarlar üzerine araç park edilebildiğini gördüğüm tek Büyükşehir. Hatta arabanızı her türlü park edebilirsiniz. Trafik polisi olduğunu sanmıyorum Antalya’da.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha dun kavşakta en sagdaki taksici en sola gecti.
    Fren yapmasam sol arkadan bindircem.
    Allahtan arkadaki cok yakin degilmis de bana carpmadi.

Ticarilerdeki bu rahatlik ve deli cesareti nerden geliyor anlamiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antalya mi? Aman aman, aman aman. Dusman basina, sakarya ya rahmet okutur cinsten.

• Bir Antalyali ve Antalya da yaşayan birisi olarak şunu diyebilirim.

*Eğer trafik de kağnı gibi surucekseniz, sol seriti işgal etmeyin! Arkanızda 60-70 ile gitmek zorunda değiliz!!
    Şunu fark ettim, sürekli araçların sağından geçiyorum, neden? Mecburiyetten. Adam sol şeritte 60 ile gidiyor. Sağ tarafı boş..

* Kırmızı ışıklarda, yeşil yandığında arkanizda beklemek zorunda değiliz, yeşil yanıyor adam 5-10 sn sonra hareket ediyor.
    Hayır sarı işaretin anlamını bilmiyormusun. Bas debriyaj a, at vitesi yürü işte sarı yandığı an.

*İl sağlık müdürlüğün önündeki ışıklarda sola dönüş ve U dönüşü yok. Sürekli denk geliyorum bekliyorsunuz, kaza sebebi.. Yasak hemserim, yasak dönüş yasak. Kaç kişinin plakasina ceza yazdirdim bundan dolayi..

*Arkanızdan selektör yapan insanlara da yol verin, adam selektör yapıyorsa ya önün boş hemşerim hızlan diyordur, yada hemşerim sağa gecermisin sağ boş diyordur. Selektör yapıyoruz adam istifini bozmuyor, gelde sağından geçme o zaman.

*Sahil yolunun hız limiti 40 dir. Yani 40 ile gidebilirsiniz 20 ile gitmeyin. Arkanızda çok trafik oluşuyor.

*Yine sahil yolunda yaya yollari çok var, yaya gördüğünde duran insanlara da selektör atmayin, mobeseler mevcut

Not: Cuma ve cumartesi günleri 100. Yıl caddesi üzerinden 5M migros kavşağından sahile bağlanmak yerine, Devlet Hastanesi'nin önündeki kavsaği kullanip, varyanttan inerek sahile bağlanmak, trafiğe az sebep oluyor. Bilginize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 21 Mart 2021; 12:51:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: werneke

İstanbul’un her yerinde araba kullandım daha sıkıntılı olan Avrupa yakasında bile düzensizliğin düzeni var ;)
    Ama Antalya kadar karmakarışık bir şehir rastlamadım merkezi neresi ana yol bağlantı şu bu ne nedir belli değil
    Turizm düzeni doğmadan yok etmiş gibi , en azından bana göre

turizm sadece tek etken değil. antalyalı olarak en çok şikayet ettiğim şey '' tatil cenneti antalya '' zımbırtısı yıllardır televizyonlarda ve gazetelerde çokça yazıldı ve konuşuldu, her fırsatta rus güzelleride eklemeyi unutmadılar. sonra köyden indim şehire misali herkes akın akın antalyaya doluştu. şehrin kimliği bozuldu. çalışmak için gelen gelsin ona bir şey demiyorum ama biraz ayak uydurun geldiğiniz yere. turizmde çalışıp az bahşiş verdi diye turist dövmekle olmuyor bu iş. sokakta yürüsem kimin antalyalı olup olmadığı hemen anlıyorum, halden - davranıştan - konuşmadan filan belli oluyor. sonra böyle turizmden birazcık bile parayı bulan hemen kafayı sıyırıyor havalara uçuyor. yazlığa bodruma giderim orada bile bu kadar artislik peşinde olan insanlar gördemdim. trafikte yukarıda yazdıklarımla alakalı çok kötü. herkes kendini usta sürücü sanıyor ama çoğunun ehliyeti nasıl aldığı belli değil. antalya ehliyet sınavlarında en çok kalan il ama geçenler bile düzgün süremiyor, trafiği sen düşün. yollar kötü, her tarafta park eden araç çok. ilk mesajdaki siyah audiyi geç, siyah mercedes ya da yaz aylarında daha spor araçlar filan yolu kapatır. bir kornaya bazsan o sürücü bilmem kimin bilmem nesi çıkar sonra uğraş dur. iç anadolu ya da doğudan gelenleri geç, şimdi birde bu '' turizm cenneti antalya '' olayına suriyelilerde katıldı. başlarda turizmi etkilemesin diye suriyelileri antalyaya almamaya çalıştılar ama kaçan yine geliyor. antalya eskiden güzeldi. şimdi çok kalabalık, araç sayısıda çok, yollarda kötü olduğundan trafiğide çok kötü.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9FiestaM6

Bir Antalyali ve Antalya da yaşayan birisi olarak şunu diyebilirim.

*Eğer trafik de kağnı gibi surucekseniz, sol seriti işgal etmeyin! Arkanızda 60-70 ile gitmek zorunda değiliz!!
    Şunu fark ettim, sürekli araçların sağından geçiyorum, neden? Mecburiyetten. Adam sol şeritte 60 ile gidiyor. Sağ tarafı boş..

* Kırmızı ışıklarda, yeşil yandığında arkanizda beklemek zorunda değiliz, yeşil yanıyor adam 5-10 sn sonra hareket ediyor.
    Hayır sarı işaretin anlamını bilmiyormusun. Bas debriyaj a, at vitesi yürü işte sarı yandığı an.

*İl sağlık müdürlüğün önündeki ışıklarda sola dönüş ve U dönüşü yok. Sürekli denk geliyorum bekliyorsunuz, kaza sebebi.. Yasak hemserim, yasak dönüş yasak. Kaç kişinin plakasina ceza yazdirdim bundan dolayi..

*Arkanızdan selektör yapan insanlara da yol verin, adam selektör yapıyorsa ya önün boş hemşerim hızlan diyordur, yada hemşerim sağa gecermisin sağ boş diyordur. Selektör yapıyoruz adam istifini bozmuyor, gelde sağından geçme o zaman.

*Sahil yolunun hız limiti 40 dir. Yani 40 ile gidebilirsiniz 20 ile gitmeyin. Arkanızda çok trafik oluşuyor.

*Yine sahil yolunda yaya yollari çok var, yaya gördüğünde duran insanlara da selektör atmayin, mobeseler mevcut

Not: Cuma ve cumartesi günleri 100. Yıl caddesi üzerinden 5M migros kavşağından sahile bağlanmak yerine, Devlet Hastanesi'nin önündeki kavsaği kullanip, varyanttan inerek sahile bağlanmak, trafiğe az sebep oluyor. Bilginize

Yazdıklarınıza ve yazdıklarıma ek; yaya geçitlerinin çoğunu yayalardan çok motosikletler kullanıyor. Sol şeritte yaya geçidine girmek için yavaşlayan motosikletler gerçekten trafiği engelliyor.

• Ticari ve şirket araclari ile sahinciler dogancilar trafigin ana kaynaklari.Baska bi problem yok.

Trafik polisi yok gercekten ona bende katiliyorum son 2 3 yilda baya bi azalttilar trafik polislerini.

Ama bolca yunus var. Goz goze gelmekten kacma yoksa zorla goz goze getirirler. 😎

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lınc -- 21 Mart 2021; 18:38:37 >
  • 9FiestaM6 kullanıcısına yanıt

O sahil yolu sahil yolu oldugu icin sahil yolu.

Ordan keyifle gitmek varken 40 la neden gidelim.

Birde ben ordan 40 km hizla gitmeye kalkarsam her seferinde arabada oynamadik yer kalmaz ;)

Birde parke yol bildigin araba dusmani.

• İşim gereği sürekli trafikte olan birisi olarak belirtmeliyim ki Antalya'da gördüğüm en büyük sorun halk otobüs şöförleri.Otobüslerinin büyük olmasından gelen özgüven mı eğitimden mi kaynaklanıyor bilmiyorum direk pat diye yola çıkıyorlar.

Sırayı 2.olarak bayan şöförler alıyor :) Anlatmaya gerek yok bilinen konu..

Sırayı 3. olarak yabancı plaka araçlar alıyor..Geneli sinyali vermeden pat dönüşler yapabiliyor maalesef.

Eğer Antalya'da sahil şeriniden giderek keyf yapmak istiyorsanız o iş en güzel Konyaltı sahilinde oluyor.Zaten bir çok ışık ve yollar da asfalt yerine Arnavut Kaldırımı dedikleri parkelerden oldugu için hız yapması pek mümkün değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lınc

O sahil yolu sahil yolu oldugu icin sahil yolu.

Ordan keyifle gitmek varken 40 la neden gidelim.

Birde ben ordan 40 km hizla gitmeye kalkarsam her seferinde arabada oynamadik yer kalmaz ;)

Birde parke yol bildigin araba dusmani.

Antalyalı olamamissiniz hocam  

Hemen onun size açığını (bug) açıklayalım.

Öncelikle parke olan yollar düz şekilde sutun gibi parkelerin yaninda bloklar mevcut, iki tekeri oraya getirirseniz tıkırtı yapmiyor  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 21 Mart 2021; 22:22:6 >

• Antalyalıysan güzel değilsen güzel değil

• Antalya maalesef 90lardaki o saflığı güzelliği kaybetti. Şu an kimin ne oldugu belli değil.Toplumsal olarak her türden insan olduğu gibi sex turizmi uğruna ic bölgelerden dalan abazanlarla da dolu

• Trafikte ciddi oranda kurallardan bir haber kadın sürücüler ve yaşlılar var. Sarhoş sürücülerden farkları yok malesef. İstanbul'da bu kadar stres olmuyorum. Trafik polisi diye birşey yok zaten. Önemli birileri geldi mi her kavşakta görüyoruz. Onun haricinde görmek imkansız.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Antalya'da trafik berbat beyler sakın memlektini bırakıp geleyim demeyin. Kalın kaldığınız yerde.  

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.