🇹🇷 Türkiye'de Renault Clio marka otomobilini sattı. 🇩🇪 Arabanın parası ile Almanya'da tuttuğu evin depozitosunu ve 1 yıllık kirasını tek seferde ödedi ve evin içini dizdi. 🚘 Üstüne BMW marka araç satın aldı. x (formerly twitter) Turhan Bozkurt (@TurhanBozkurTV) on X https://x.com/TurhanBozkurTV/status/1830950810492014806?t=6VSjj9X0Zee0oHenWHoGxQ&s=19< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
almanya batmış yegenim
-
-
poco'dan aldığın çöpler 6 ay sonra normal kullanımda dökülmeye başlar. keşke orta halli IKEA yapsaymış.
keza bu fiyatlara Bulgaristan'da da alabilir ki hatta daha ucuza kira ödeyerek çok daha lüks yaşayabilinir.
işte alman sisteminin lağıma sürüklendiğinin bir başka kanıtı. yani almanya bitiyor solcu kardeş.
-
ünlü ekonomist, siyaset bilimci, akp sevdalısı çeto diyorsa alamanya kesin bitmiştir.
-
almanyada vizen ve calisma iznin varsa arac satmaya gerek yok ...calisma iznin yoksada apmanyada ev kiralamanin anlami yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
nasil yani
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Biraz saçma olmuş.
Eski E46 kasa BMW alsam 600 bin TL civarı aynısını Türkiye'de yaparım.
Kalıyor 600 bin TL.
12×15 = 180 bin + 30 bin depozito 210 bin TL.
Kaldı 390 Bin TL ile de evimi bu adamın aldığı dandrik eşyalardan 10 kat daha iyi dizerim.
İşte burada fark arabanın fiyatında ortaya çıkıyor oda Türkiye deki ÖTV nin yüksek olmasından kaynaklı.
Almanyadaki aynı ÖTV olsa hemen hemen aynı arabayı burada da alırsın.
ÖTV demeyeyimde Almanyda araba satılırken ne vergisi alınıyorsa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 5 Eylül 2024; 9:30:32 >
standartları bulgaristan'a yaklaşıyorsa, sana göre bunun manası nedir? açıklayıver solcu kardeş.
-
Ne zaman bulgar emeklisi bu sene nereye tatile gideyim, kanarya adaları mı, yunan adaları mı diye plan yaparsa o zaman standart yaklaşımından bahsedebiliriz. Ayrıca AB nin amacı zaten birlik üyesi ülkelerinin refomlarla kalitesini yukarı çekmek, burada almanların standartı bulgarlara yaklaşıyor algın yanlış, bulgarların standartı AB reformları sayesinde Almanlara yaklaşıyor doğru olan.
Çok uzağa gitme AB ye yeni girmiş Bulgaristana bundan 10 sene önce alışverişe gidiyordun, rüşvet, yolsuzluk gibi toplumsal bozulmaları AB reformları ile yok edince adamlar Almanyaya yaklaşıyor, neyse ya çeto sana ne anlatayım. İşin gücün olmayan şeyleri anlatmak. Haaa beni almanya, bulgar hiç ilgilendirmiyor.
-
Bildiğin ne? geçenlerde senin gibi çok bildiğini sananlara yazdım! Brics konusunda biri çıkmıştı. yok şöyle yok böyle! Bulgarsitan gibi yugoslavya'yı da böldüler ki kendilerine köle yarattı senin övdüklerin.
keza kendim geleleli 1-2 hafta oluyor. orada rahattım.
zaten ben sana "bulgaristan almanya'dan daha eyü" yazmadım. Almanya geriliyor yazdım. şu anda 40 sene 1400 euroya çalışıp, 1000 euroya emekli olan almanın, 40 sene sonra ki enflasyon hiç artmamış sayıyorum; bu para ile 70 yaşına gelince kira mı ödeyeceğini, karnını mı doyuracağını yoksa Kanarya mı gezeceğini bana anlatırsan sevinirim.
çünkü 2021 hesaplaması ile 2021 yılına kadar asgari ücretle çalışmış adam 67 yaşında emekli olduğunda 2021 yılında, 800 euro emekli alıyordu! açıkla bunu ya bi zahmet! bu adam mı karayiplere gidecek? hadi karayipleri geçtim! Gelsin yunanda gezsin! Altına sıçmazsa tabi :)))
Bulgaristan'da emeklilik yaşı ise 63. Almanya 70! ne gezersin be o yaşta ama :))))
Bulgaristan konusuna değinmişken, senin amerikan, 90 da demokrasisini getirmeden önce meğer (eski başkan ve komünist parti dönemi generali) Borisov, radev, geşev gibi eski ordu mensuplarını daha 80lerin ortasında ayarttığı ve darbe için zemin hazırladığını ARAŞTIRMA KABİLİYETİNE SAHİP İNSANLAR, Asange'ın WİKİ LEAK dosyalarında okuyabildi.
Amerika bu 3 tane mafya ve politikacıları bulgaristan, bosna, hırvat gibi kendi kendilerine yeten ülkelerin başına bela etmişti.
ne oldu demokrasi gelince?
Bulgaristan'ın pravez microçip şirketi kapatıldı. bulgar demir çelik kapatıldı. Bulgar cam kapatıldı vs vs. Düşün 1970lerde bu adamlar çip üretip, robotic sistemler üretip, batı avrupayı geçtim, japonya'ya bile satmışlar. senin gibileri de işte kendisini dev aynasında görüp, batı över.
övmeye devam edin solcular! sonuçta amerika nasıl hükümdarlığını sürdürecek? içimizdeki natocu ve fanatikleri ile. taiwan tow sistemleri test eder %40 hedefe ulaşamaz bile. f16 öven bebelerin f16larını gösterdiler. rusya'ya 200km yaklaşamadan 4 tanesinden 2 tanesi yok edildi :D Haberlerde gördün mü bunu? hayır!
Amma ne diyoruz "Amerigan zistemlerı harıga yeghenım" "ameriga da 50 yıl zonrazının tehnolojısı var"
tarihe bu mesajımı da not düştüm.
unutmadan Almanya'da özel kişilerin ev sahibi olma oranı %30, Bulgaristan'da %89 :) Eşimin eniştesine 70 yaşında geçen sene 14.000 levaya 9 - 10 yıllık toyota araç aldık. Eşimin ve eniştesinin yaşadığı köy ki videoyu okulda çektim. Şurayı bırakırken az sövmedim!
Amerikanizm ulaşmamış herkesin gururla kendisine TÜRK dediği köyler dolu. he Kırcali vilayetinde dinciler türemiş. Malum Türkiye'ye yakın. Akp oraya da çökme derdinde. Ama hala temiz kalmış köy çok. Herkes Atatürk'ü sever sayar. Bu yüzden islamın da temizi orada. 12 ay sonra cumaya gittim mesela. Geçen sene de eşimin köyünde gitmiştim. hep gidiyorum oradayken. çünkü devleti sömüren yetim hakkı yiyen imam yok! İmam ve müzeinler gönüllü bu işi yapan köylülerden oluşuyor. İşte gerçek Türk İslam modeli.
gelmiş bana almansitan övüyorlar, amerika övüyorlar.
-
Eski kasa e46 değil o araba. En az 1,3 milyonu var o BMW'nin.
-
Ne yani simdi 1000 euroya poccadan dolap aldim 6 ay sonra cöpmü olacak ?
-
1000 olsa yerinde duramazdın. 650 700 eurodur o. 3 sene önce arkadaş şehri değiştirmiş ofise yakın eve çıkmış vs... eve çıkarken poco dan indirimde 650 ye dolap almıştı. 3. ayda dolapların kenarları atmaya, mutfak tezgahı, sinkin kenarlarından şişmeye başlamıştı. sonra gitti ikinci el kaliteli olanlardan alıp değiştirdi.
poco = çöp!
bunlar bilmediğin işler bremın.
-
Yalanmi söyleyecem ? hatta 1100 euro falandi montaj haric 600 euroyada baska odaya aldim 1500 eurodan falan inmisti hepsini montaj yaptilar 1 ay oldu alali
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 5 Eylül 2024; 21:11:0 > -
Adamların en batık hali bile bizim 2000'li yıllardaki ekonomiden daha iyi, ölüsü bile. He kanka he, Evroba bitmiş, ABD gısganiyir.
ne diyim umarım sorunsuz kullanırsın. ben de 500 euroya 3 kapaklı dolap almıştım, birader montajını yaparken üstünden geçsin diye köşesine avuç içiyle vurunca köşesi patlamıştı. o yüzden poco moco almam.
-
boş tenekeden ses çıkar hesabı yazdıkça yazmışsın, profil remini gördüğümde aklıma geleni şimdi söyleyim, bu ülkede laf anlatamayacağın iki kitle var FB liler ve AKP liler o yüzden evet alamanya batmış, herkes Türkiye yi kıskanıyor. Haklısın valla büyük oyunu gören çetoyu anlayamıyoruz.
-
-
anlayana sivri sinek , saz ! anlamayana filarmoni az ... Akpliye anlatır modunda yazıyoruz. Herkes nato kafa sol görüşlü olacak değil. pravetz neymiş araştırıp ilginç bilgiler edinebilir. amerikancı solun ülkeye neler getireceğini yani YCHP'nin ülkeyi sokacağı yolu anlayabilir.
birde gslisin üstelik :)
Hani ligde 50 maçta 1 kırmızı görüp "Türk hakemleri bizi doğruyorlar" diyen , lakin edirne'nin dışında 4 maçta 4 kırmızı yiyince de bu sefer de "Türk hakemi istiyoruz" diyecek kadar seviyeye gelen takımın taraftarısın ve FENERBAHÇEli oluşumu yadırgamışsın.
Fenerbahçe = Cumhuriyet. itelenenler, azimlilerin farkı fransız itelemesi yunan ile kuvayimilliye'nin farkı gibidir. he illa gs - fener çıkarımı yapacaksan bu paragraftan yapabilrisin.
-
Aynısını KKTC'de de yaparsın, hem de TL ile. ÖTV olmayan herhangi bir ülke yeterli gibi yani. Bu pahalılık sadece Türkiyeye özel bir durum.
-
Gına geldi artık su 13 yas altı konularindan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
ünlü ekonomist, siyaset bilimci, akp sevdalısı çeto diyorsa alamanya kesin bitmiştir. |
boş tenekeden ses çıkar hesabı yazdıkça yazmışsın, profil remini gördüğümde aklıma geleni şimdi söyleyim, bu ülkede laf anlatamayacağın iki kitle var FB liler ve AKP liler o yüzden evet alamanya batmış, herkes Türkiye yi kıskanıyor. Haklısın valla büyük oyunu gören çetoyu anlayamıyoruz. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X