Şimdi Ara

Kanada'da Toronto'da yasiyorum, bombos bir ulke

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet, arkadaslar ciddi soyluyorum Turkiye kadar guzel ulke yok. Yani soyle diyeyim bir Turk icin Turkiye'den daha guzel, canli hissettirecek, renkli bir ulke yok. Ise gidiyorsun geliyorsun disari cikasin gelmiyor. Bombos keyifsiz ruhsuz bir ulke, buralara geleceginize ulkemizi duzeltin, ha sen ne yaptin diye soracak olursaniz, elimden geleni yapmistim ama olmamisti. bu konuya girmeye gerek yok. Ama sunu diyeyim bence ortalama bir turk'e gore degil kuzey amerika. Amerikan ruyasi bir yalandan ibarettir.

• Kanka şimdi sövsek suçlu biz oluyoruz bilmiyorum küfür yiyeceğinizi bilerek niye yapıyorsunuz, ben hepinize anlatmaktan sıkıldım hepiniz birbirinizin kopyasısiniz eğlenceden hayattan bahsetmissin her gelen gurbetcide aynısını diyor bu ülkede eğlencenin hayatın devam edebilmesi için artık herkes en az 12 saat çalışıyor mesai derken daha fazla oluyor haftasonu tatilide yok işverenler 8 saatini dolduran eleman için tekrar ikinci bir elaman almıyor bir elemanı daha çok sömürüyor ve insanların hayatları köle gibi çalışarak geçiyor senin orada hayat yok dediğin yerlerde insanlar belli saatlere kadar çalışıyor sonrasında kalan vakitte kendi hobilerine zaman ayırıp kendilerini geliştiriyor ben dahil bu ülkede herkes emin olabilirsin durgun sakın eğlencesiz bir hayat istiyor çünkü herkes 12 saat çalıştığı için eğlenecek zaman kalmıyor sabah 8 de iş yerindesin akşam en erken en iyi ihtimalle 7 de çıkıyorsun 8 9 gibi evdesin yemek yiyorsun 10 oluyor sonra tekrar uyuyorsun tabii ilkokul seviyesinde bir çocuğun bile anlayabileceği sorunu anlayamadığınız için sorun sizlerin zeka seviyesinde
    Kinse de anlamamış ki hocam ne demek istediğini. Sanki Türkiye şartları çok güzel, dışarıya gitmeyin diyorsun diye yorumlayanlar bile olmuş. Türkiye’deki mevsimin, coğrafyanın, kültürün tadı kolay kolay başka bir yerde bulunamıyor. Ama ülke şartları da gerçekten insanı gitmeye zorluyor. Ben de açıkçası keşke Türkiye düzelse de başka ülkeye gitmek istemesem diyorum hep.

Gerçi şöyle bir gerçek de var. Türkiye parası olana güzel. Geçen Almanya’dayken gündüz diyorum burası ne kadar güzelmiş. Akşam 6 oldu mu sokakta bir kişi bile kalmadı neredeyse. Her yer kapandı. Ama işte insanların ihtiyacı olmadığı için o saatte kimse çalışmıyor zaten. Türkiye’de de herkesin gelir seviyesi makul seviyede olsa kimse gidip de akşam o saatte çalışmak istemez. O zaman Türkiye de sıkıcı olur zaten.

Almanya’da bir interneti bile 4 haftada bağlıyorlar. Duyunca şok olmuştum. Ama adamların çalışma şeklini görünce de hak verdim açıkçası. Kimse kendini zora sokmuyor, fazladan çalışmıyor, iş yüzünden stres olmak istemiyor ki haklılar da. Öyle olunca da hayat tek düze oluyor. Türkiye’deki sistem parası olanın parası olamayanı sömürdüğü bir sistem açıkçası. O yüzden Türkiye kimisine cennet gibiyken kimisi için de zulümden başka bir şey değil.
  • Kanka şimdi sövsek suçlu biz oluyoruz bilmiyorum küfür yiyeceğinizi bilerek niye yapıyorsunuz, ben hepinize anlatmaktan sıkıldım hepiniz birbirinizin kopyasısiniz eğlenceden hayattan bahsetmissin her gelen gurbetcide aynısını diyor bu ülkede eğlencenin hayatın devam edebilmesi için artık herkes en az 12 saat çalışıyor mesai derken daha fazla oluyor haftasonu tatilide yok işverenler 8 saatini dolduran eleman için tekrar ikinci bir elaman almıyor bir elemanı daha çok sömürüyor ve insanların hayatları köle gibi çalışarak geçiyor senin orada hayat yok dediğin yerlerde insanlar belli saatlere kadar çalışıyor sonrasında kalan vakitte kendi hobilerine zaman ayırıp kendilerini geliştiriyor ben dahil bu ülkede herkes emin olabilirsin durgun sakın eğlencesiz bir hayat istiyor çünkü herkes 12 saat çalıştığı için eğlenecek zaman kalmıyor sabah 8 de iş yerindesin akşam en erken en iyi ihtimalle 7 de çıkıyorsun 8 9 gibi evdesin yemek yiyorsun 10 oluyor sonra tekrar uyuyorsun tabii ilkokul seviyesinde bir çocuğun bile anlayabileceği sorunu anlayamadığınız için sorun sizlerin zeka seviyesinde

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hatay a gel çadır güzel

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuzey Amerika derken Meksika ve abd yi de kastediyormusun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siyahatlıprens kullanıcısına yanıt

abd-kanada

• Konu sahibi arkadaşa katılıyorum. Ben de ülkeye her isyan ettiğimde gideceğim filan derim ama düşününce kanada ve abd'nin bir takım yerleri hariç gayet sıradan ve tekdüze hayata sahip olacağımı düşünüyorum.

İstanbul'un, Antalya'nın, İzmir'in o curcunası, o eğlencesi, o renkliliğini bulmak çok zor. Bulmak istesen de çok masraflı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oradaki insanlar yıl içinde çalışır, yazın gitmedik yer bırakmaz. Buradakiler de yıl içinde çalışır, şanslı olan birkaç kişi yazlığına gidip ayağını denize sokar. Amerikan kültüründen, hayatından şikayetçiyseniz Avrupa’ya yönelin. Orayı da beğenmezseniz Güçlü Türkiye’nin kapıları açık.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Abd de yaşayan varmi ?
    4 hafta önce açıldı
    Almanya'ya tasinma
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kanada'da Toronto'da yasiyorum, bombos bir ulke

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kesinlikle katılıyorum.

Üniversite'yi Kanada'da okudum. Bir kaç ay ilginç gelebilir ama sonrası ülkem ne güzelmiş diyorsunuz.

• Arkadaşı anlıyorum sanırım.
    Büyük şehirlerde yaşayan herkes köye taşınma ve yaşama hayali kurarlar ama gitseler 2 günde sıkıntıdan patlarlar.
    Aynı hikaye işte

• babayı izle kullanıcısına yanıt
    Kanada'da Toronto'da yasiyorum, bombos bir ulke

Avrupa’ nın birçok şehrine gittim.

Ama sınırdan Birleşik Devletler’ in kokusunu alıp kibar Amerikalıları gördükçe asıl Birleşik Devletler’ de olmam gerektiğini anladım…

• İşe gidip geldiğin her ülkede bunu söyleme olasılığın yüksek. Bende oldukça ufak bir yere geçmek zorunda kaldım. Gün içi yorgunluktan akşam dışarı haftada bir belki çıkıyorum. Bir arkadaşım ile 2-3 yakınım var sadece onlarlada pek görüşmüyorum. Spor salonu ve havuz var mesafe ve araç olmadığı için gitmiyorum. Eminim eskisi gibi 4- 5 kafadar takılsak aramıza girip çıkan böyle 3-5 kişi daha olsa belki farklı olurdu. Gerçi haftada 6 gün sabah akşam boş mesai yapılan bir ülkedeyiz. Gereksiz ve ruh tüketen düşük iq insanlar gün boyu mentali bozuyor. Kazanç geleceği kurtarmayı geçtim günü kurtarmıyor. Tatile çıkacak vakit yok çıksan kafan rahat olmaz.
    Artık nerde nasıl yaşayacağımı ne istediğimi bilemiyorum. O kadar çok okul şehir değişikliği yaptım ki arkadaş dost diye biri kalmadı. Bu düzende günlük aktivitem dizi film oyun nadiren koşu. Balık tutmak arkadaşlarla gezip bir şeyler yapmak istiyorum ama yeni bir çevre kurmam olası değil. Bundan sonra gideceğim her yerde böyle hissedeceğime eminim.
    Kendi işini yapıyorsan arkadaş edinmen mümkün değil gibi duruyor. Kanada gibi bir ülkede kültür dil farklılığından dışlanmış hissetmekte mümkün ki illa ki olacaktır. Onların günlük yapmayı sevdiği şeyler sana uymuyor olabilir. Sosyalleşememek bir yere alışamamanın başlangıcı. Yoğun iş temposu kafanın yorgun olması kimseyle görüşme isteği bırakmıyor.

• türkiye de nerede eğlence var paran yoksa kölesin haftanın 6 günü 12 saat çalışma maaş b*k gibi

• Dön gel kardo çok seviyorsan

• bu ne çıldırtan denge

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.