< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C0609E675 -- 27 Haziran 2019; 2:25:45 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C0609E675 -- 27 Haziran 2019; 2:25:45 > |
Ne alaka? Egitimsiz, cahil, kultursuz, tacizci tecavuzcu insan surusuyle ben ve benim gibi egitimli ve meslek sahibi kisileri ayni kefeye koyuyorsaniz cidden sorunlariniz var demektir. Refugee ile Highly Qualified Professional arasindaki farki bir ogrenin.
Diger konularda da yazdim, multeci dedigin gecici olarak kendi ulkesinde savas nedeniyle savasamayacak durumda olan kisidir. Bunlarin haklari bellidir. Yapilmasi gereken seyde bunlarin toplama kamplarinda tutulmasi, tum gereksinimlerinin gecici olarak saglanmasi ve savas bitince geri gonderilmesidir. Avrupa'ya ilk geldiklerinde Avrupalilar bunlari kollarini acarak karsiladi. Ancak sonradan bunlarin ne mal olduklarini anladilar ama is isten gecmisti. Isvec'deki tecavuz olaylarina, Hollanda'daki tecavuzlere, gonullulere yapilan tecavuzlere, ve diger ulkelerde isledikleri suclara bakin. Humanistlik kasip az bir orani bunlari yapiyor diyenler cikacaktir. Hayir az bir kismi degil. Bunlar Ingiltere'de seriat isteriz diye bagiran, Almanya'da Oktoberfest yasaklasin diyen, Christmas haramdir diye bagiran kitle. Bunlardan cesaret alip meydanlara cikan yobazlar da cabasi. Geldikleri ulkelerin hic birine uyum saglamamalari, uzerine tamamen somuru yapmalari da cabasi. Almanya icin konusayim. Bu multecilere evler devlet tarafindan veriliyor. Cocuk basina Kindergeld + Familiengeld + yeni dogan varsa Elterngeld veriliyor. Aylik asgari ucret hanede yasayan yetiskinlere maas veriliyor. Uzerine Almanca kursu yine ucretsiz veriliyor. Bu da yetmiyor saglik hizmetleri ve toplu tasima ucretsiz. Bana nasil peki? Eve 2100 Euro kira, Almanca kursu Goethe'de 2390 Euro, saglik sigortasina maasimin %14'u gidiyor, toplu tasima bulundugum ringe gore 55 ila 170 Euro aylik degisiyor. Ben 75K senelik kazanip ortalama %30-35 kesinti yiyorum, uzerine tum masraflarimi oduyorum, uzerine hala vergi veriyorum. Bunlar ise mesela tipik Suriyeli ailesi 3 kucuk 2 yeni dogan cocuklu icin, 2800 Euro anne baba maasi + Kindergeld 1175 Euro + Familiengeld 1250 Euro + iki cocuk Elterngeld 1241 Euro, 4. ringte otursalar 79,10 Euro aylik yol parasi. Toplamda yattiklari yerden 6545 Euro net gelir + egitim ve saglik. Bak daha ise falan girmediler. |
Umarım bir gün bizede bir imkan gelir de Almanya'ya taşınırız , insanın insan olduğu diyarlara
|
1gbit diyince beynim durdu 2 dk dusundum bi. Knk bizim evde 16 mbit var 1 gbit ney la. Bir de anime ve hentai konusunda bnm de hatri sayilir bir kelime dagarcigim olustu sizin gibi :) daha sonra japoncayi ort. Seviyeye nasil getirdiniz? Yolun acik olsun kral :)
Edit.konaklamayi da suburblardan bir ev alirsin otobanda saten hiz siniri yokhttps://www.autoscout24.de/angebote/maserati-granturismo-gran-turismo-s-benzin-weiss-0d8fc27b-328c-471f-9d09-c027f6a4f824?cldtidx=6 yapistir altina sunu. Aylik 500€. Miss |
Dilin korkulacak bir yani yok. Konustukca aciliyorsunuz. Buraya ilk defa gelenler anadili gibi konusuyorlar mi saniyorsunuz? Hatta Almanca'yi birak Ingilizce'yi bile adam gibi konusabilen cok kisi yok. Ama herkes anlasiyor. Is icin kullanacaksaniz iyi seviye de olmasi lazim ama. Anliyorum ama konusamiyorum seviyesinde olanlar zaten bilmiyordur. TOEFL yada IELTS beklemez kimse, zaten mulakatlar Ingilizce yapildigindan kimse seviyen nedir diye sormaz. Mulakat Almanca olursa da tipik B1 yada B2 seviyesi olup olmadigini sorgulamazlar, zaten mulakatin amaci o. Normal konusun yeter. Zaten sizden beklenen sey duzgun konusmaniz ve dogru konusmaniz. Edebi eser cikartmayacaksiniz sonucta, is yapacaksiniz. Artikel yanlis kullanilmis, fiille zamirin yeri degismis falan onemli degil. Karsinizdaki zaten biliyor bilmediginizi :)
Polonya yazimda da belirtmistim. Benim Ingilizcem okulla yada kursla gelismedi. Sadece ortaokulda stage 6 bir Oxford hikaye kitabini satir satir cevirdim, sonra acildim. Hayatimdaki herseyi Ingilizce'ye cevirdim, oynadigim oyunlar, bilgisayarim, hatta internetteki arkadaslarimla bile Ingilizce konustum. Bol bol kitap okudum, FRP kitaplari sagolsunlar epey yardimci oldular. Harici bir kursa falan da gitmedim. Simdi de ayni seyi Almanca icin yapmaya calisiyorum. |
Polonya derim. Hayat cok daha ucuzdu. Mesela icki en basiti. 54 PLN litrelik Absolut fiyati, burada 20 Euro. Otoparklar bedavaydi cogu yerde. Et yine ucuzdu. Dana antrikot 50 PLN, burada 29 Euro (Irish Entricote).
Ancak egitim ve saglik sistemleri kotu. Lehce bilmiyorsaniz isiniz cok zor. Egitimde devlet okullarinin egitim kalitesi dusuk . Ozele verecekseniz de aylik 2000 PLN cocuk basi vereceksiniz. Saglik da farkli degil. Lehce yoksa hastane sallamiyor sizi. Iki kere acile gitmek zorunda kaldim, birinde kizim hastalandi gecenin bir vakti, digerinde ben. Acile ilk kendim goturdum. Kadini uyandirdim diye trip atti. Bir saate yakin bekletti kimse yokken. Sonra bir doktor geldi Ingilizcesi yoktu. O da gitti baska doktoru aradi telekonferans yapti. Cocuk bu, zaten hatunda bende panik haldeyiz ama umursayan yok. Digerinde de ozel sigortanin ambulansiyla gittim. Koskoca acilde ingilizce bilen yok. Ambulansta da bir kisi catpat biliyordu. Neyse acilden aldilar, igne yaptilar oksijen verdiler. Sonra rontgen cektiler ama dediler 14 gun sonra alirsin, niye dedim, radyoloji teknikeri yokmus. Donuste te sabahin besinde saldilar. Nasil giderim dusunen yok. Almanya boyle degil. Resmi tatil gunu kiz hastalandi, goturdum hastaneye, 10 dakika bile surmedi doktorun gelmesi. Ingilizce konustuk hem sekreterle hem de doktorla. Sadece sigorta kartini istedi baska bir sey istemedi. Okul desen egitim kalitesi zaten belli. Kindergartenlar da Eylul itibariyle ucretsiz olacak. Sadece yemek, oyuncak ve hijyen urunlerinin parasini istiyorlar. Ama onun da sorunu yer yok. Aylar oncesinden hatta iki uc sene oncesinden basvuru yapmak lazim. Normal okulda boyle dert yok ama kresler sorunlu Polonya‘da multeci yok Almanya bildigin toplama kampi olmus. Yolda Alman gorursek sansli sayiyoruz kendimizi. Bir de bulundugum yerin yerlileri kendilerini Alman olarak gormuyor. Biz Bavarian‘iz diyorlar. Alman derseniz hakaret gibi kabul ediyorlar. Daha ustun olarak goruyorlar kendilerini. Polonya’da Amazon Prime yok, burada var :) Polonya’da internet super hizli ve ucuz, burada gercek fiber isterseniz 199 Euro vermek durumundasiniz 1gbit icin. Benim evdeki Vodafone da fiber diye geciyor ama kablo net aslen. Hizim 600-700mbit arasi gidip geliyor. Polonya’da 700mbit simetrik vardi burada hayal |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 27 Haziran 2019; 11:19:26 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6882984C7 -- 27 Haziran 2019; 19:40:27 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 27 Haziran 2019; 20:26:21 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|