Şimdi Ara

Araba ile Almanya'ya gitmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
14.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Araba ile Almanya'ya gitmeyi planlıyorum, aracım corsa D. (benzin+lpg) daha önce bu tecrübeyi yaşayanlar var ise tavsiyelerini ve rotalarını paylaşmasını rica ediyorum.

Görüşleriniz nelerdir? Yorucu olur mu?

• Takip.. Benimde düşündüğüm bir şey yakıtı hesapladığımda 1500 liraya gidip dönüyorum gezme dahil buna ama ülkelerde sigorta vs. Yaptırmak gerekiyormuş tecrubeli arkadaşların yorumlarını merakla bekliyorum.
  • lpg li arabayla iyi cesaret
  • o kadar uzun yolu daha zahmetli kılacak bir araban var
  • Ilginc...
  • Bu sevdadan vazgeç
  • Presodur nasıl işler bilemem ama birisi kartalla gitmişti videosunu görmüştüm neden olmasın
  • Hocam merhabalar daha 1 ay kadar once tatil icin Almanyadan Türkiye ye arabayla geldim..Ben Berlin taraflarında oldugum icin en uygun ve kısa rota Çek cumhuriyeti-Slovakya ardından Macaristan üzeri ama batı yada güney Almanya ya gidicekseniz Macaristandan sonra Avusturya ya devam etmeniz en uygun rota olacaktır..Onun dısında yeşil kartınız varmı sigorta icin? Sigortacınızla konusup durumu öğrenin..Sınırlarda buna bakıyolar ve yeşil kartınızda geçiceğiniz ülkelerin belirtilmiş olmasına dikkat..En uygun Rota Bulgaristan-Sırbistan-Macaristan-Avusturya-Almanya yada dediğim gibi Berlin ve kuzey taraflarıysa Macardan sonra Slovakya-Çek üzeri..Bulgaristan da yeni yollar inşa edilmiş Kapıkule - Sofya arası otoban.. Hemen sınırdan girişte vignette almalısınız yalnız..Polis cevirmesi olursa cezası ağır..Bulgaristan sonları ve Sırbistanın bir kısmı hep dağlık yollar..Gündüz gözüyle geçmeye özen gösterin..Ben geceye kalmıştım zorlamıştı beni..Tehlikeli yollar..Sırbistan da vignette yok otoyolda ödüyosunuz ücreti gişe çıkışında..Macaristan ve ardından Almanya ya kadar yol durumları gayet güzel..Almanya hariç hepsinde vignette almanız gerekli sınır girisinde..Araçta kişi sayısı kadar turuncu yelek bulundurun..Benzinliklerde satılıyor..Avrupa da polis cevirmesi olursa sorun edebilirler bunu..

Onun dışında lpg den yana sıkıntınız olmasın..Sorunsuz bulunur..Mutlaka hız kurallarına dikkat edin ve özellikle Almanya da sık sık yol çalışmaları var,aniden düsüyo hız sınırı buna dikkat edin..Suriyeli mülteci olaylarından dolayı Macaristan dan itibaren ülkelere girişte kontroller sıkı olucaktır..Bunları göz önünde bulundurun..

Elimden geldiğince yazdım hocam gidicekseniz hayırlı yolculuklar dilerim şimdiden ve sorularınız olursa elimden geldiğince yanıtlarım

• EvoLutioN87 E kullanıcısına yanıt
    vignette ne demek??
  • Naltay23 kullanıcısına yanıt
    vignette ne demek?
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    neden?😄 lpgli arac gitmiyor mu?
  • 2015 te LPG li aracımızla Almanyaya kadar gittik. Çok keyifli bir gezi olmuştu. Gezi boyunca toplamda 17 ulkeye giriş yaptık ve her yerde LPG vardı. Uzun yol yapmayı seviyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Ancak otoyol ücretlerini ve vignettelerin maliyetlerini de hesaba katmayı unutmayın. Mesela İsvicre otoyollarini kullanmak icin almak zorunda oldugunuz vignette 40 euro idi en son.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seckin01 -- 13 Temmuz 2017; 21:58:39 >
    Otoyolları kullanmak icin gerekli şey..Türkiyede ki hgs-ogs gibi..sticker halinde alıyosun en az 1 haftalık geçerli olacak şekilde satılıyor ve zaten onu alın..ortalama 10 Euro..ardından ön camın sağ alt tarafına yapıştırıyosunuz..hepsi bu..
  • Naltay23 kullanıcısına yanıt
    ben almanya içerisinde otobanlarda kiraladığım araçlar ile baya bir yol yaptım ama böyle birşeyin olduğunu bilmiyordum, bu almanya için mi lazım yoksa rotadaki diğer yollar için mi?
    Hocam yazımda da belirttim..Almanya ve Sırbistan haricindeki ülkelerin hepsinde vignette gerekli..Sırbistan da otoyollarda gişeden alıyorlar ücreti tek sefer..Almanya da zaten ücretsiz yollar..
  • Bulgaristan yollarında pek durmayın, vignette mutlaka alın. Otoyoldan sürün. Hız kurallarına uyun.
  • En önemlisi,her ülkede gereken 'Yeşil Kart' tır yani aracınızın sigortasının o kartta belirtilen ülkelerde de geçerli olduğunu belgeler,yani uluslararası sigorta kartı.Bu kartı herhangi bir ek ücret ödemeden sigorta acentanızdan alabilirsiniz.Sırbistan üzeri yolculuk yapacaksanız sırbistan sınırında özel bir kart almalısınız yani küçük bir ücretle aracınızı sigortalamış oluyorsunuz.
  • Ben gitmezdim hele lpg araç. Size de önermem risk almayın. B sınıfı eski araç çok yorar sizi.
  • Her erkeğin gönlünde yatandır güzel bir araçla Avrupa turu. Tabi zaman,para ve dost gerek tek kişinin yiyeceği harç değil bence
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.