Şimdi Ara

Almanya bizi kıskanıyor olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Düşünsene, Almansın. İki tane dünya savaşı atlatmışsın, her şeyi yeniden inşa etmişsin. Dünya kupası kazanmış mükemmel bir futbol takımın var. Brezilya'ya bir maçta 7 gol atmışsın. Ünlü markaların arasında Mercedes, Audi, BMW, Porsche, Volkswagen, Siemens, Bayer, Zeiss, Adidas, Puma, Hugo Boss, Bosch, Nivea, Braun var. Tasarım ve mühendisliğin dibine vurmuşsun. Geçmişinde Bach, Beethoven, Brahms, Handel, Wagner, Strauss ve Schumann gibi sanatçılar var. Ama elinde değil, okuma yazma bilmeyen Türkleri kıskanıyorsun. Bizim neden bir Ümraniye'miz yok diyorsun.
    Bazı şeyleri konuşurken bence iki kere düşünmek lazım.

• Sen yanlış anlamışsın,

Almanlar Türk halkını değil, Türkiyeyi yöneten ulu Reisimiz'in karizmasını kıskanıyor altında eziliyorlar. Merkel'in Reise olan zaafı üzerine tuz biber ekiyor.
  • Ülkemiz araplaşmasa bizde bugün bi almanya olabilirdik ama kafayı dinle bozmuş gericiler olduğu sürece 3.dünya ülkesi olmaya mahkum burası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ygs sınavında öğrenciye Verdiğimiz silgi ve kalemtraş bile Alman malı, sonra alamanlar bizi gıskanüür he mi? Alman seni kıskanmaz ancak sömürür.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bağcılarda olabilir

• Mükemmel analiz.

Yanlız Ümraniyenin yanına bağcılar da iyi giderdi.

Edit : bağcılar daha önce diyen olmuş. Ozaman bende Sultanbeyli diyorum. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berlin007 -- 14 Mart 2017; 3:0:46 >
  • Neler var alman markasi. A harfinden basla Z harfine kadar dunyada lider firmalari vardir. Savunma sanayinden lenslere,agir sanayiden tren,uçak aklina ne gelirse mutlaka bir alman firmasi vardir. Almanyayi birak Belçika bile urettigi seyleri gorseniz akliniz çikar. Adamlar uçak,araba,lokomotif aklina ne gelirse 1960 lara kadar uretmisler. Simdi baskalarina birakip daha teknolojik seyler uretiyorlar. Adamlarda buyuk birikim var. Ben ilk defa Belçikaya geldigimde resmen bilgi ve birikim karsisinda ezildim. Bir isçi bile evinin garajinda kendi arabasini vey aklina ne gelirse uretme kapasitesi ve bilgisi var. Ben daha hayatimda bisiklete bile elim degmemisti. Dusunun.
  • kardeşim orada Henkel yok. adamların 2015 yılı net karları 2,6 milyar dolar ...

Airbus yok. Adamların 2015 karları 1 milyar dolar

Alianz var. 2015 net karları 6 milyar dolar

Continental var 2015 yılı net karları 2 milyar dolar

DHL var 2015 net karları 2,6 milyar dolar

T Mobile var. 2015 net karları 3,3 milyar dolar

Heckler & Koch var. bizim mehmetçik silahını arakladığımız firma. kazançları nerelerde Allah bilir.

SAP var geçen sene net karları 3,5 milyar dolar
  • Siyasi yalamalığı bırakmadığınız sürece almanya sittin sene bu ülkeyi kıskanmaz.. Kendinizi kandırırsınız.
    yalamak istiyorsanız gidin ana babanızı yalayın ,ayagınız çukura düşse siyasetçi sizi kurtarmaz.
  • The Man in the Suit kullanıcısına yanıt
    Hocam dinle degil de, millete din diye soylenen hurafelerle diyelim. Kur'ani gercek manada okuyan bir insan zaten bu hurafelerin farkina varir ve calismasi gerektigini bilir. Zaten biliyorsunuzdur diye aklini kullan ayetlerinden ve 'Oku' ayetinden bahsetmek istemiyorum. Bir ayet ile noktalamak istiyorum, sirf bu ayeti uygulamadigim icin kendimi cok kotu hissederim

Insirah 7 (Ayni ayetin 2 meali)

Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.

O halde boş kaldığında yine kalk yorul!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yesilhop -- 14 Mart 2017; 6:12:45 >
  • egemena E kullanıcısına yanıt
    Zaten suc yerli mal kalemtras ve silgi yapamayacak olanda degil, malini pazarlayabilen de, de mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.