Şimdi Ara

Almanya çok zor durumda acil inşaat işçisi arıyor saati 18 euro (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-ACF8F4F94

Bu mesaj silindi.
    millete sataşma şurda bilgilenmeye çalışıyoruz git başka yerde bulaş insanlara...neyseki kaptan yine cevabını verdi sana hakkıyla
  • Bu arada merak edenler icin net rakami arastirdim.

18 saate haftada 40 saat calisma sartlariyla (standart). 18 * 40 * 52 haftadan = 37740 euro yapar yilda ki buda brut rakamdir, net degil.
    https://www.bbx.de/grossnet-wage-calculator-germany/

Su hesap makinesini kullanirsak, bekar ve bir kiliseye uye olmayan bir bireyin net maasi senelik 24,576 euro yapiyor. Yani ayda 2 bin euro. Bu paraya Turkiye'de asgari veya az ustu bir kazanci olan bir isciden daha iyi yasayacaginiz muhakkak.

Ama ve ama bu paraylada eminim Almanya'da Turkiye'de 6,000 tl falan kazanan normal bir beyaz yakalinin yasadagi standartta yasayamazsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: BerkKhan

Bu arada merak edenler icin net rakami arastirdim.

18 saate haftada 40 saat calisma sartlariyla (standart). 18 * 40 * 52 haftadan = 37740 euro yapar yilda ki buda brut rakamdir, net degil.
    https://www.bbx.de/grossnet-wage-calculator-germany/

Su hesap makinesini kullanirsak, bekar ve bir kiliseye uye olmayan bir bireyin net maasi senelik 24,576 euro yapiyor. Yani ayda 2 bin euro. Bu paraya Turkiye'de asgari veya az ustu bir kazanci olan bir isciden daha iyi yasayacaginiz muhakkak.

Ama ve ama bu paraylada eminim Almanya'da Turkiye'de 6,000 tl falan kazanan normal bir beyaz yakalinin yasadagi standartta yasayamazsiniz.
    2000 euro tam da dediğin standartta yaşanır kardeşimalım gücü çok yüksek

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ACF8F4F94

Bu mesaj silindi.
    kişi kendinden bilir işi demiş atasözü...senin amacın bilgilenmek değil demek ki ama herkesi kendin gibi görme
  • neroavalon kullanıcısına yanıt
    Durust olmak gerekirse Almanya'da yasamadim. Kisa sureli bulundum 3 kez. Ama 5 senedir Kanada, Toronto'da yasiyorum.

Kisi basina dusen gelir hem nominal hemde satinalma gucu paritesi acisindan iki ulkenin cok yakin. Yaklasik rakamlara Toronto gibi Kanada'nin buyuk bir sehrinde kaliteli bir hayat suremezsiniz.

Yaniliyor olabilirim Almanya'yla ilgili ama kendi tecrubemden analojiyle sonuc bu.

2000-3000 kanada dolari paraya (birim karsiligindan 2000 euro'nun kanada dolari karsiligi olan 3000'e kadar) kimsenin Toronto'da sehir merkezine 1:30 saatten yakin bir studyo veya 1+1 dairede yasama sansi yok, cunku kira en az 1500-2500 tutacak.

Ufak koylere falan bakarsaniz bulursunuz 500-600 eurolara ama bu seferde araba gerekir, baska masraflara bakmaniz lazim. Aracin kendisi ucuz ama kaskosu sigortasi zor duruma sokacaktir yine gelir olarak 2000 euroyla gecinmesi gereken birini.
  • routemaster kullanıcısına yanıt
    Krallar gibi yasadiklarini iddaa etmedim tabii...Yanlis yorumlamayin lafimi.

Alim gucu daha yuksek tabii Almanya'da. Bunu korde gorebilir ama gelir duzeyine gore en cok artan sey barinma masrafidir.

Soyle dusun 4000 euro, Turkiye'deki 10000-15000 tllik maas kalitesinde hayat yasayabilir. Cunku kirasi ve temel ihtiyaclardan sonra eline bir miktar kalir.

2000 euro'nun alim gucu 4000 euro'nun yarisi degil. Ahirda yasayamayacaksiniz 2000 euro'dan kira + temel ihtiyactan sonra elinize 200 euro bir para ya kalir ya kalmaz. 6000 tl'den ise ayda 2000 tl kadar arttirabilirsiniz mutevazi yasarsaniz temel ihtiyaclardan sonra... Bir durumda aylik kiraniz kadar para arttirmaniz 5-6 ay surecek, diger durumda 1 ay.
  • BerkKhan B kullanıcısına yanıt
    Normal bir beyaz yakalının standardlarını söyler misiniz? Aynı standartta mı yaşıyorum bilmek isterim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yine saçmalayan yine sensin. Her defasında rezil olanda sensin, üstelik her yazdığından birden çok kişi tarafından laf yiyerek.

Yine panda klasiği olarak aslında öyle demedim diyorsun. Yahu daha dün rtenin ağzından çıkana öyle demedi diyen sensin. Ah panda ah.

Neyse sen gene forumdan kendimi sildireceğim deyip burada yazmaya devam et. Gülelim biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 6 Şubat 2020; 0:39:54 >
  • neroavalon kullanıcısına yanıt
    Anlıyor da gene anlamamazlıktan geliyor. Bak gene aslında öyle demedim moduna girdi.
    Munihte bulamaz, ama bazi sehirlerde 500 euroya 1+1, uzak olmayan, duzgun evler bulmak mumkun. Torontoda 3000 cad alan birinden daha rahat yasar.

• quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

Anlıyor da gene anlamamazlıktan geliyor. Bak gene aslında öyle demedim moduna girdi.
  • SonyFun S kullanıcısına yanıt
    Tanimlamasi zor ama ortaya karisik bir tanimlama yaparsak bekar mobilitesi olan yani aileden bagimsiz ve is yeri yakinina tasinabilecek birisi, is yerinde max 30dk'de 2000 tl'ye bir daire bulsa, 2000 tl'de temel ihtiyaclara harcasa (ulasim, ev harcalamalari, eve alinan mutfak ihtiyaclari, temizlik vs), cebine sosyal harcama ve biriktirme icin 2000 tl kalir diye dusundum 6000 tl ustunden.
    Hocam asıl soru şu, aynı şekilde eline 2000 euro geçen bir işci bütün masraflar cıktıktan sonra eline 500 euro kalsa. Sizce hangisi karlı oluyor ?

• SonyFun S kullanıcısına yanıt
    Ben Turkiye'de 2000 tl diye cevap verecegim.

500 euro birike birike daha kolay teknolojik seyler alinabilir. Ama daha kolay yasam sigortasi saglamaz. Finansal planlamacilar hep 6 ay boyunca issiz kalirsaniz basit sekilde hayatinizi surdurebilecek kadar birikiminiz olmaniz lazim der. Turkiye'de 2000 tl ile ol birikim, Almanya'da 500 euro'ya gore cok cok daha kolay yapilir en basit ornek olarak.

Not: 2000 euro'dan 500 euro arttirabilecegini dusunmuyorum kimsenin kolay kolay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerkKhan -- 6 Şubat 2020; 20:44:39 >
    Hocam 500 euroyu 3 ay biriktirsem 1500 euro olsa örn. 512 gb iphone 11 pro max alabiliyorum. Peki siz hayat garantisi olarak gördüğünüz 2000 tl yle kaç ay sonra aynı cihazı alabilirsiniz?

• Kastettiğin başarısız olmuş Suriyeliler mi oluyor. Hani kardeşlerin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 6 Şubat 2020; 23:32:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.