< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Almanya'da ilk 3 günüm ve izlenimlerim. (24. sayfa)
-
-
Devamini beklerim hocam zahmet olmazsa ara ara editleyin birde makine teknikerleri ortalama ne kadar aliyor bunu öğrenebilir misiniz rica etsem?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Uzun süredir edit bekliyoruz, harika bir konu. Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dgkn_ngn -- 18 Temmuz 2019; 12:4:26 > -
O kadar ince ayrıntısına kadar bahsedilmiş ki teşekkür ederim.
İnsanın kendi vatanında iyi bir yere gelmek istememesi ne kadar kötü.
Şimdilik taze bir mühendisim. Tecrübe ve bilgi birikimi ile 5 yıla iyi bir konumda ve ortalama bir maaşın üstünde olurum.
Ama bu konforu ve kafa rahatlığını yaşayamayacağımı düşünüyorum. Sorumlukların çok daha fazla, yaşam kalitesinin daha az olacağı bariz belli.
Umarım bir gün bir kapı açılır da (yada o kapıyı ben açarım) bizde hak ettiğimiz değeri yaşarız.
Sizlere mutlu ömürler diliyorum :) -
Cuma günü yapacağım takip ederseniz.quote:
Orijinalden alıntı: Dgkn_ngn
Uzun süredir edit bekliyoruz, harika bir konu. Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet hocam yeni resimler gelmek isteyenler icin tavsiye ve prosedur hakkinda basit bilgiker verirseniz seviniriz
Hocam 1 sene sonra güzel bir edit olur dedim ama siz de gidince unutmuşsunuz forumu.
Yazan arkadaş ne halde acaba , bir güncelleme yapsa güzel olur aslında.
Reis unuttun forumu. Dönüş yap biraz bahset. Bende Almanya dan diploma denkliği aldım iş arıyorum
Şimdiden Almanya vizesi başvurusu yapayım belki bende güzel bir iş bulurum orada , Dünya vatandaşlığına inanmak öyle hissetmek önemli bir etken bence. Doğdunuz ya da yasadığınız yere çok fazla kok salıp kendinizi tamamen oraya ait hissederseniz terk-i diyar etmek ağır gelebilir. Tanıdık bir sima aradığınız yollar ıssız, batiğiniz gökyüzü yabancı gelebilir. Mutlu olabileceğim her yerde yasayabilirim diyebilmek önemli. Gidilen yerdeki kültürü , alışkanlıkları ve yasam tarzını reddedip kendi kültürünüzü transfer etmeye kalkarsanız ne orali olursunuz ne de buralı. Sanırım bu duruma verilebilecek en iyi Örnek Almanya'da yasayan gurbetçilerimiz.
-
Hocam orda kazanıp burda ev alsan nasıl olur?
Soluksuz tek nefeste okudum :) memleket, aile özlemini saymazsak sade güzel yaşantın olmuş hakkında hayırlısı başarılar. :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yolun açık olsun. Şahsen bü ülkede ultra zzengin biriyle evlenmektense oranın sade bir vatandaşıyla evlenmek isterdim.
Para her şey değil. Sistemin toplumun huzur vermesi gerekiyor
Aşı vurundun mu ? -
Boyle konulari okudum mu moralim boZuluyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
güzel konu,öne çıkarttım.hatta almanya ya orada yaşayacak birinde okuduğum en güzel konuda diyebilirim.size ve ailenize sağlıklı ve huzurlu bi yaşam diliyorum
-
Vay be insan imreniyor bu hayata. Ancak şunu unutmayin genc arkadaslarim, asiri modern bir tipiniz yoksa gittiginiz her ulkede 2. Ya da 3. Sinif vatandas muamelesi goreceksiniz. Nasil turkiyede suriyeliler dislanip otekilestiriliyorsa ayni muamale orda size de yapilacak. Kisaca istenmeyen irk olacaksiniz.
Zor bir duygu olsa gerek.
b1-2 Almanca öğrensek, oraya gelip bir fabrikada nasıl çalışırız hocam acil bunun yanıtı lazım mühendis vs değilim üni mezunu olarak sadece
-
2019 yılında 1 ay Almanya'da kalmıştım. Hayatımın en güzel zamanlarıydı, insan olduğumu hissettim be. Pforzheim bölgesindeydim ve oraları çok beğenmiştim. Gidip yaşama şansım olsa gene o bölgeyi seçerdim. Tam anlamıyla müthiş bir şehir. Yazını okurken Almanya zamanlarım aklıma geldi hüzünlendirdin be hocam. (Kuzenlerim orada yaşıyor) Karakter olarak uzun dalgalı saçlara ve sakala sahibim ve ayağımda dövme var, kaldığım 1 aylık süre zarfında tanımadığım insanlar tarafından saçların çok güzelmiş, dövmelerin çok iyiymiş tarzında yorumlar almıştım hep :)
Hayatında mutluluklar hocam, şanslı bir insansın:)
Edit: Hocam bir de şunu soracaktım. Kız arkadaşım Almanya'da doktora programına başvuracak. Eğer evlenirsek onunla beraber benim de gitme şansım oluyor mu ? Doktora programın da oturma ve çalışma izni de alıyormuşsun, bilgin varsa yorumlarını bekliyorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiyahPapyon -- 1 Mayıs 2021; 11:3:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X