Şimdi Ara

Almanya'da ilk 3 günüm ve izlenimlerim. (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
70
Favori
60.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
339 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kira olayinda öyle evsahibinin ödedigi birsey yok yani nasil anlatsam diyelim kendimden örnek vereyim benim ödedim kira 560€ benim bu kiranin icinde soguk sicak su parasi dogalgaz gibi merkezi sistem kalöliferler yani ve cöp icin ödenen para hepsi icinde yani ama bazi evsahibleri sadece kirasini alir diger extralari sen kendin ödersin yil sonunda sicak soguk suyu az kullandiysa kalöliferi fazla yakmadiysan ve sana fazla yatirdigin parayi geri veriyorlar ama elektrik herzaman extra ödeniyor 560€ kiram 70€ elektrik ben 630€ ödüyorum heray

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capkin06 -- 5 Mayıs 2019; 0:26:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mobilephone M kullanıcısına yanıt
    Sıcak kiraya dahil olabilecek tüketilenler genellikle su, gaz (bazen direk sıcak su olarak geçer) ve elektrik oluyor. Evin veya evsahibinin o zamanki durumuna göre veya ev sahibine hangisi kolay geliyorsa, bu 3ünden birkaçı veya tamamı evin (binanın) toplam harcamasına göre faturalandırılıyor. Sonrasında harcamalarına göre dairelere bölünüyor. Özellikle su konusu, çünkü bazı evlerde daireye özel sayaç bulunmadığı için ev sahibinin yaşayan kişi sayısına göre kendinin hesapladığı durumlarda oluyor. Bu sıcak kiranın içinde ek harcamalar ve vergiler de oluyor genelde

- Atık su vergisi
    - Çöp vergisi (eğer ortak çöp varsa yoksa kendiniz ayrı ödersiniz)
    - Çatının büyüklüğüne göre yağmur suyu vergisi
    - Kar temizleme için şirket kiralandıysa bunun bedeli

falan filan.

Edit: Ayrıca yukarıdaki arkadaşında dediği gibi merkezi sistem olduğundan ve ısıtmada su + gaz (bazen elektrik olur bu. O evlerden uzak durun) ortak kullanıldığından direk ev sahibinin ödemesi ve sonradan dairelere bölmesi gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihtumreth -- 5 Mayıs 2019; 11:14:51 >

• Aile birleşimi nasıl oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 5 Mayıs 2019; 11:33:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: herons

Burası benim için sadece sanal platform.
    Yaptığın ironiyi anlamayacak kadar da geri zekalı değiliz.
    Sağlıcakla kalın.

Alıntıları Göster
    " Geri Zekalı değilim " diye belirttiginize göre.

Konu kapanmıştır .

Bol şans.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Market için bir edit daha yaptım@chetyner @cplusgazoz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 5 Mayıs 2019; 15:16:41 >
  • IntZTü kullanıcısına yanıt
    50 yıl sonra onlarında cocukları okuyup dr avukat mihends olacak daha yeni geldiler

almanya senin toplumuna bazı sorunlar yasansada bu hakları veriyor mu ? evet

sende aynı statüleri bu vatandaslara saglaman gerek doğal olarak

toplumsal göç bir proj olsada korkmayın ALLAHın rızkı geniş calışalım büyüyelim
  • Sizden bir isteğim var. Eğer mümkün ise beş yıl önce, on yıl önce ana gider olarak sayılan benzin Almanya'da ne kadarmış? Ve bu zaman dilimlerinde asgari ücret ne kadar mış?
    Editlerinizden birinde 1.48 euro yazmıştınız bugünkü fiyata.

Ben 2013 yılında Yunanistan gezimde yanlış hatırlamıyorsam 1.52 euro olarak hatırlıyorum.. Bu bile bir çok şeyin göstergesidir bana kalırsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: dsgtan

Sizden bir isteğim var. Eğer mümkün ise beş yıl önce, on yıl önce ana gider olarak sayılan benzin Almanya'da ne kadarmış? Ve bu zaman dilimlerinde asgari ücret ne kadar mış?
    Editlerinizden birinde 1.48 euro yazmıştınız bugünkü fiyata.

Ben 2013 yılında Yunanistan gezimde yanlış hatırlamıyorsam 1.52 euro olarak hatırlıyorum.. Bu bile bir çok şeyin göstergesidir bana kalırsa.
    Öğrendiğime göre sarı yeleklilerden önce burada benzin fiyatı 2 € ya yaklaşmış daha sonra bu fiyata çekmişler ☺

• herons kullanıcısına yanıt
    https://de.statista.com/statistik/daten/studie/776/umfrage/durchschnittspreis-fuer-superbenzin-seit-dem-jahr-1972/
    https://de.statista.com/statistik/daten/studie/224101/umfrage/durchschnittlicher-preis-fuer-e10/
    Investing.com
    Brent Oil Futures Price - Investing.com
    https://www.investing.com/commodities/brent-oil

Sarı yeleklilerin Almanya ya hissedilecek herhangi bir etkisi olmadı. Size 2€ ya yaklaşmış diyende fena uydurmuş.

• radko kullanıcısına yanıt
    Dayım orada çalışanı önermiş o da ustabaşı da ben patrona söylerim sana bilgi veririm demiş. Patron demiş sen kefil olursan alırım demiş ustabaşı da dayım için kefilim demiş dayım da ustabışna kefilim demiş. Sonra dayım aradı beni 3 ay önceden kendini hazırla dedi. Aha şimdi 1 ay geçti maaş dün aldım. İlk maaşla dayım yardım etmişti bir kısmını verdim kalanı bana yetiyor zaten.

• Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt
    Ne fabrikası? Getir götür işi mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Zihtumreth

https://de.statista.com/statistik/daten/studie/776/umfrage/durchschnittspreis-fuer-superbenzin-seit-dem-jahr-1972/
    https://de.statista.com/statistik/daten/studie/224101/umfrage/durchschnittlicher-preis-fuer-e10/
    https://www.investing.com/commodities/brent-oil

Sarı yeleklilerin Almanya ya hissedilecek herhangi bir etkisi olmadı. Size 2€ ya yaklaşmış diyende fena uydurmuş.
    Doğrudur bana söyleyen böyle söylemişti.

• hayırlısı olsun kardeşim, işlerim çok yoğun,bir ara verip, kahve eşliğinde konuyu baştan sona okuyacağım :)
  • 3 gündür okucam okucam diyorum market fişine kadar gelip kalıyorum bilgisayar başında hiç okunmuyor akşam yatmadan önce okucam hepsini bir okuyayım sorular sonra gelsin bu arada güncel buradaki arkadaşlarında takip edebileceği instgramınız varsa vermeyi düşünüyor musunuz. hikayelerde markette arabayla gezerken bide en son alışveriş fişinizi falan görmek eğlenceli olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogukan_3002 -- 7 Mayıs 2019; 11:39:27 >

• Dogukan_3002 D kullanıcısına yanıt
    Güzel fikir. Bu şekilde ben de takip etmek isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dogukan_3002

3 gündür okucam okucam diyorum market fişine kadar gelip kalıyorum bilgisayar başında hiç okunmuyor akşam yatmadan önce okucam hepsini bir okuyayım sorular sonra gelsin bu arada güncel buradaki arkadaşlarında takip edebileceği instgramınız varsa vermeyi düşünüyor musunuz. hikayelerde markette arabayla gezerken bide en son alışveriş fişinizi falan görmek eğlenceli olur
    Yok be 😂 zaten şahsi instagram hesabımda paylaşmam paylaşmıyorum ama dediğiniz ibi ayrı hesap aklıma geldi lakin oda biraz aşırı olur.
    Zaten ne anlatıyım ki birdahakine yeni konu açacağım orada sadece fotoğraflı market fiyatları olacak. Yaklaşık 50 kalem fotoğraflı market fiyatı eklemek istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 7 Mayıs 2019; 13:18:51 >

• radko kullanıcısına yanıt
    Yok alüminyum cnc makinasındayım. Araç parçaları falan basıyorum, yıkama yapan makine var onla uğraşıyorum. Operatör diyebiliriz sadece cnc değil. Gece çalışıyorum o yüzden hem gece mesaisi hem de %185 mesai alıyorum. Haftalık 39 saat çalışma var. 6 gün çalışma var. Vardiyalı çalışanlar da var 4 vardiya sistemi var burada. Burada saate göre maaş var asgari ücret yok. Benim 18,5 TL sabahçılar 10 TL alıyor. Aylık 2880 TL falan gelir var onun da büyük kısmı vergilere gidince 2000 küsür kalıyor elimde. Daha hayla parayı bitiremedim. Olsaydı aklımda ek iş vardı benim vardiyam gece 23.00-5.30 arası 6.30-7 gibi evde oluyorum öğlen 13-15 arası uyanıyorum akşama kadar geziniyorum. Akşamları da kurs var. İş de hazırdı ama ay sonuna kadar bekleyeceğim olmazsa girerim. Ek günlük 60 Euro geçse elime iyi olurdu ama şimdilik vazgeçtim.
    He bir de ben vardiyalı çalışmıyorum benim sabit gece. Genelde gündüzcüler yapıyor getir götürü. Benim iş kral gibi burada. Bazen sabah da fabrikada gösteriyorum kendimi birkaç kez gitmiştim. Baya sevdiler. Belgeme de yansır bu durum. İşi sevmek önemli.

• hypercubematrix H kullanıcısına yanıt
    Ciddi misin ona göre cevap vereceğim ?
    Yazım hataları falan var

• dsgtan D kullanıcısına yanıt
    2009 da Almanya’ya geldim. Benzin 1,35 ti. Biraz önce işten gelirken baktım 1,47. Söyleyeceklerim bu kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: IntZTü

Ciddi misin ona göre cevap vereceğim ?
    Yazım hataları falan var
    Arkadaşın yorumu objektif neden derseniz suriyelilerin gitmesi ancak bu iktidarın gitmesi ile olur.. kiiii zaten bir çok suriyeli ozamana kadar vatandaşlık almış olacaklar ve Türkiyenin bir parçası haline gelecekler. Bundan kaçmaya imkan yok. Suriyeli diye bir ırk malumunuz yok suriye levant bölgesidir suriyeli levantlı şeklindede kullanılır yani çinli fibi amerikalı gibi bölgeyi ifade eder. Bundan mütevellit suriyeli dediğimizde arap türkmen kürt ırkları ön plana çıkar. Bunların içinde kalifiyeli eğitimli ve güzel ahlaklı olanlarının yurt dışına gittiğini biliyoruz ve gitmeye devam ediyorlar.
    Ayrıca bunların geldiği bölgelerinde ayrı ayrı huyu tüyü var buna göre değerlendirirsek ben güzel ahlaklı ve kalifiyeli olan Türkiyeye faydalı olan her "yurttaşın" Türk devletinde yaşamasına karşı değilim.
    Sadece suça karışmışların sınır dışı edilmesi taraftarıyım.
    Ve bu durumda bu insanların bu topraklarda kalıp 20 30 yıl sonra bu kin ve nefret yazılarını okuyup türk devletine karşı ve türklere karşı tavır almamaları için bu insanlara hoşgörü ve müsamaha göstermeliyiz çünkü bu insanlar gitmeyecek ve türkiyenin parçası olacaklar.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.