Şimdi Ara

Almanya'da ilk 3 günüm ve izlenimlerim. (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
70
Favori
60.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
339 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler anlayan bakabilir mi ? Ben devlet memuruyum. Cifte vatandaslik alabilirmiyim bi sakincasi varmidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: herons

Araba için galiba 3 aydan 3 aya motoruna göre 200 eurodan başlayan vergiler var ben tv için 3 aydan 3 aya 50 60 € ödeyecem. Var vergi çok ama kazançta var. Kazanç var ki vergi var. Koymuyor yani.burda arabadaki radyoya bile ödüyorsun vergiyi. Çünkü vergi kültürü var. Ve ağır cezası var ödemek zorundasın.
    Ne kadar az çalışırsan okadar kazanırsın diyenlere güzel bir kahkaha patlat.
    Öyle şey olurmu yaaa devletin verdiği işsizlik maaşını alman için bile 1 yıl kesintisiz calışman lazım hadi calıstın issiz kaldın 800 900 euro maaş verirler. Oda 6 ay galiba

Ama o dediğin şey avusturyada yapanlar var.
    Avusturyada durum değişik sosyalden çok para alıyorlar işsiz göründükleri için ve kaçak çalışıyorlar ve böylece çalışan adamdan çok para alıyorlar.
    Zaten avusturyada vasıfsız çalışsan en baba maaş 1300 € viyanada kiralar 700€dan başlıyor.
    Yani sosyalden alıp çalışsa bile maksimum 2 bin € alır avusturyada.
    Almanyada bunu yapan çok az yok hatta. Bu söylediğin şey almanya için geçerli değil .
    Yakalarlarsa öttürürler şakası yok çok tehlikeli bişey bu. 300€ için değmez
    Avusturyada durumlar sıkıntılı almanya daha rahat bu yüzden gerek yok.

Almanyada Çalışırsan paran var çalışmazsan açsın.
    Aç derken devlet yine verir ama 300 euro felan.

Alıntıları Göster
    1000 € ya aldığınız arabaya 3 ayda bir en az 200€ ödeyeceksiniz. Bu da yıllık 800 €, neredeyse aldığınız arabanın değeri kadar. Demek oluyor ki almanya da araba almak değil binmek masraflı oluyor. Bakım ve onarım maliyetlerini de işin içine soktuk mu bu araç için her yıl kaç bin Euro vereceksin merak ettim.
    Bu sistemi Türkiye'de hiç kimse istemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: urfes

1000 € ya aldığınız arabaya 3 ayda bir en az 200€ ödeyeceksiniz. Bu da yıllık 800 €, neredeyse aldığınız arabanın değeri kadar. Demek oluyor ki almanya da araba almak değil binmek masraflı oluyor. Bakım ve onarım maliyetlerini de işin içine soktuk mu bu araç için her yıl kaç bin Euro vereceksin merak ettim.
    Bu sistemi Türkiye'de hiç kimse istemez.

Alıntıları Göster
    Ben şuan 950€ ya aldığım arabaya 3 aydan 3 aya 390€ ödeyeceğim
    Gelirime göre rahat öderim diye düşünüyorum.
    Bu kadar yüksek olmasının sebebi türk ehliyetimin olması ve ilk sigortam olmasıı
    Bu oran 2 3 yıl sonra tekrar yıllık 800€ ya düşecekmiş
    Burada araba olmazsa ne işe gidebilirsin ne de alışverişe.
    Araba işi biraz nasip işi tabiki bozuk çıkabilir ama insallah çıkmaz.

Türkiyede 2000 model arabaya 30 40 bin vermek rahatsız etmiyorsa sizi sorun yok.
    Ben bu sistemi türkiyeden daha iyi buluyorum.
    Çünkü işimiz görülüyor.
    Türkiyede adam ömrünü veriyor biyerden biyere gitmek için araba alamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 4 Mayıs 2019; 0:22:48 >

• radko kullanıcısına yanıt
    işveren tarafından çağırıldım. Yardım eden akrabalarım da oldu.
  • herons kullanıcısına yanıt
    Siz nerdesin yakiniz demissin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: capkin06

Siz nerdesin yakiniz demissin
    WW aramızda bi 50 km yok 😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 4 Mayıs 2019; 0:26:52 >
  • herons kullanıcısına yanıt
    Westerwald
    Tam olarak neresi soguk oluyor oralar

• quote:

Orijinalden alıntı: herons

Ben şuan 950€ ya aldığım arabaya 3 aydan 3 aya 390€ ödeyeceğim
    Gelirime göre rahat öderim diye düşünüyorum.
    Bu kadar yüksek olmasının sebebi türk ehliyetimin olması ve ilk sigortam olmasıı
    Bu oran 2 3 yıl sonra tekrar yıllık 800€ ya düşecekmiş
    Burada araba olmazsa ne işe gidebilirsin ne de alışverişe.
    Araba işi biraz nasip işi tabiki bozuk çıkabilir ama insallah çıkmaz.

Türkiyede 2000 model arabaya 30 40 bin vermek rahatsız etmiyorsa sizi sorun yok.
    Ben bu sistemi türkiyeden daha iyi buluyorum.
    Çünkü işimiz görülüyor.
    Türkiyede adam ömrünü veriyor biyerden biyere gitmek için araba alamıyor.

Alıntıları Göster
    Sonuçta Türkiyede 30000'e aldığı arabayı aşağı yukarı aynı fiyatlara satıyor. Parası bir yerlere gitmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urfes -- 4 Mayıs 2019; 0:50:19 >

• her taraf orman olması ile yağmur çekiyorlar ve otlak alanlar bol oluyor yem vermeye pek gerek kalmıyor hayvanlara sonrada hayvancılık gelişiyor eti sütü ucuza yiyorlar ...

saygı var kural var kurala uyma ve uygulama var disiplinde zaten hepsini kapsıyor ...

tek sorun gurbet olması orda doğmuş kişiler dahi Türkiye yaşanacak ülke diyorlar ..
  • Entegrasyon kursu nedir.ne ögretiliyor o okulda
  • Takip
  • K@r@K@L3M kullanıcısına yanıt
    gö...deki killari tras ederken kullandigi jilet

hocam kesiyomusun jiletle ayıptır sorması

acaba dedim hani taharet musluğu yok kagıt ile temizlik kifayet vermiyor olabilir bu sebeple daha hijyenik bir durum oluşturmak

• fredydexter kullanıcısına yanıt
    Genel entegrasyon kursu, 600 saatlik dil kursu dersi ve 60 saatlik oryantasyon dersi

kursundan oluşmaktadır. Dil kursu, her biri 100 ders saatinden oluşan birkaç kurs

bölümünden oluşur. İlk 300 ders saatine temel dil kursu denir; sonraki 300 saat ileri

düzey dil kursu olarak kabul edilir.

Dil kursunda, günlük yaşam içerisinde ihtiyacınız olan kelimeleri konuşma ve yazma

becerisini edinirsiniz. Buna resmi kurumlarla temaslar, komşular ve iş arkadaşları ile

konuşmalar, mektup yazmak ve form doldurmak da dâhildir.

Oryantasyon kursu, sizi Almanya'daki yaşam hakkında ve ülkenin hukuk düzeni,

kültürü ve yakın tarihi hakkında bilgilendirir.

Ayrıca entegrasyon kursunun örn. kadınlar, ebeveynler, gençler ve de henüz düzgün

okuma yazma bilmeyen insanlar için özel biçimleri de vardır. Bu kursların süresi 960

ders saatidir. Çok hızlı bir şekilde öğrenirseniz; 430 ders saatlik bir yoğun kursa da

gidebilirsiniz.

Kurs başlamadan önce kurs sağlayıcı, bir test ile sizin için en uygun kursu belirler.

Entegrasyon kursuna kimler katılabilir?

Şu ayırımlar yapılır:

• 01.01.2005'ten önce oturum izni almış olan göçmenler.

• 01.01.2005'ten sonra oturum izni almış olan göçmenler.

• AB vatandaşları

• Eski Sovyetler Birliği’nden gelen Alman kökenli göçmenler

• Alman vatandaşları

• uzun yıllar boyunca geçici oturum iznine sahip olanlar

• uzun süreli oturum iznine sahip üçüncü ülke vatandaşları

• almanya'daki otobanlarda aslında gizli bir hız sınırı vardır normal hız sınırı kalktıktan sonra önerilen hız uygulaması devreye girer, bu da 130 km/saate tekabül eder almanya içindeki tüm otobanlar için geçerlidir bu uygulama
    almanlar kısaca demiş ki motorunu yolunu arabanı yapıyorum, sana eşek gibi eğitimini veriyorum hız sınırını da kaldırıyorum ama sırf senin ve diğer sürücülerin sağlığını ve hakkını garanti altına almak için böyle bir hız sınırı ilave ediyorum. ha, geçersin, geçmezsin, o senin bileceğin iş cezası yok. ama olur da kaza yaparsan, haklı durumda bile olsan kısmen haksız hatta tamamen haksız duruma düşebilirsin
    bunu duyan sigorta şirketleri de diyor ki aaa varsa öyle bir durum sen 130 üzerinde kaza yaparsan, ben de senin hasarını ödemeyebilirim ve muhtemelen de ödesem bile çok az bir kısmını öderim
    kısaca evet, hız sınırı yok ama olur da bu önerilen hızın üzerinde bir kazaya karışırsanız her türlü bedelini ödersiniz.

• Kardes gelen benim rahatimi niye bozsun? Takip et konuyu surekli editlerse gorursun. Niyetim kimseyi isitip sogutmak degil.

• Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani işveren Tr den işci çağıralım da daha fazla iş yapalım diye senimi çağırdı anlamadım?

• hypercubematrix H kullanıcısına yanıt
    benim bildiğim kadarı ile yurt dışında ülke değişebilir .ev satın almak öyle bizim ülkedeki gibi hemencecik olacak iş değil inanın yer yer kiralamak da kolay değil. ilk engel fiatların çok yüksek olması.iyice araştırmak gerekiyor almanya hamburgta çalışan oğlum ve akrabalarım çok zor bir olay demekteler .kırk yıldır çalışıyorlar kirada oturuyorlar nedense ellerindeki birikimi hep ülkemizde yapmışlar .senenin en fazla kırk günü bizim ülkede kalarak. tekrar almanya ya dönüyorlar.durum böyle iyi araştırmak gerekir ve ulaşım 10 numara her yer serbest ve hızlı.inanın çok temiz.teşekkürler arkadaşıma ve bu konuya..
  • Bazı arkadaşlar vatandaşlık sormuş.Ne yapacaksınız vatandaşlığı emeklilik zor almanyada.Çalışma izni ,oturma izni al 15 20 sene çalış birikimini yap gel burada güzel egede ,akdenizde yerini al mis gibi takıl.Çalıştığın günlerin ödemesini sgk ya yap istersen emekli de ol sana kalmış.
    50 yaşına kadar çalışın sonra takılın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyraxus

Bazı arkadaşlar vatandaşlık sormuş.Ne yapacaksınız vatandaşlığı emeklilik zor almanyada.Çalışma izni ,oturma izni al 15 20 sene çalış birikimini yap gel burada güzel egede ,akdenizde yerini al mis gibi takıl.Çalıştığın günlerin ödemesini sgk ya yap istersen emekli de ol sana kalmış.
    50 yaşına kadar çalışın sonra takılın.
    Vatandaşlık her anlamda avantajlı neden dersen..
    Bir Türk Alman vatandaşı olduğu zaman Türk devleti ona mavi kart veriyor ve aynı Türkiyedede Türk gibi muamele görüyor.
    Bunun yanında Türkiyede istediğiniz kadar kalıp almanya oturum hakkını kaybetmemiş oluyorsunuz ve daha çok ülkeye vizesiz seyahat etme imkanı buluyorsunuz.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.