Şimdi Ara

Almanya'da ilk 3 günüm ve izlenimlerim. (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
70
Favori
60.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
339 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle yeni bir yaşam kurmuşsun,riske girmişsin sana kolay gelsin. Ülkemizde şehir bile değiştirdiginde uzun bir zaman adaptasyon sorunu yaşanır, alışmak zaman alır, yeri gelir bunalıma girilir ki siz ülke değiştirmişsiniz o yüzden tekrar kolay gelsin..
    Benim çok akrabam var Almanya'da geçen yıl 10 gün kalma şansım oldu, ben çok beğendim. İmkanım olsa orada yaşamayi seçer mıydım? Kendim için değil belki ama çocuklarım için kesinlikle evet derdim.
    1) Saygı, üretim ve disiplin üzerine kurulmuş bir düzen gördüm
    2) Emeğe göre yaşam kesinlikle hakkını veriyorlar, ihtiyaç karşılama ucuz.
    3) Bizim gibi ülkelerde lüks olarak kabul edilen bir çok şey orada sıradan. (Araba, yemek, içmek vb)
    4) Sıradan bir günde trafikte, sokakta başına olumsuz bir durum gelme olasılığı çok düşük.
    5) Bence tabiat güzellikleri yok ama insan eliyle maksimum bir güzellik yaratmışlar.
    6)10 günde 7-8 şehir gezdim ulaşım inanılmaz rahat (özellikle tren) ve bir tane inşaat, şantiyeye rastlamadım, bu çok ilginçti.
    7)Rant ve yağma kültürü yok, bu mükemmeldi, hemen hemen her yer halka açık.(bizde bırak girmeyi denizi göremediğin yerleri düşününce çok üzüldüm)
    8 ) vergi çok hayat pahalı diyenlerin ağlamalarındaki sebep; Türkiye'deki akrabalar aman para istemesin mantığı..
    9) Reenkarnasyon yok ise bir kere dünyaya geliyor oradaki insanlar ve stressiz,kaossuz temiz bir hayat sürüp, bir çok ülke gezerek, yaşamın tadına varıp göçüp gidiyorlar..

Diyeceklerim ve izlenimlerim bu kadar sanık sizin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaşadığı şehirde denizden bile haberi olmayan millet, avrupaya özellikle almanyaya pis kaka diyorlar ya gülüyorum gerçekten. Gidinde medeniyet teknoloji insanlık görün.

3 hafta kaldım ağlaya ağlaya geldim. İmkan olsa da temelli gitsek.

Ayda bir aldığın yarım kilo kıymayı çoğaltıp köfte yapacağım diye ekmeği bas içine. Ev halkının sayısına göre köfte çıkarmaya devam et. İnsanlar kilo ile yiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Styric -- 3 Mayıs 2019; 13:53:3 >
  • Küçük bir yere giderek bence çok akıllıca davranmışsınız. Editlemeye devam edin lütfen.
  • Ula bi solukta okudum ya :) Hocam sen editlemeye devam et takipteyim.

• herons kullanıcısına yanıt
    Hocam. Hayırlı olsun. Almanya'dan ev almak için bir site önerebilir misiniz? Sahibinden gibi. Biz Türkiye'de yaşarken oradan ev alıp kiraya verebilir miyiz? Teşekkürler.
  • Bilmiyorum gitmek istermiyim oralara, ama benim memleketim de öyle olsun isterim.

Çok sey istemiyorum ha,

Yaya gecidine ayagimi atinca gelen araba durup yol verse yeter.

Coluğu cocugu taciz edenler hapisten salinmasa yeter.

Çaliştığım fabrikanin patronundan benden fazla vergi alinsa yeter.

Ulan nasil bir ülkeyiz anlamiyorum artik. Cumhurbaşkani KHK ile bir gecede 1000liralik telefona %25 ötv ekliyor, sigaraya maktu vergi koyuyor. Ayni gece 100.000 tllik arabaya 10.000tl hurda indirimi geliyor.

Fakirden alip zengine dağıtmak bu. Bir Allahin kulu ses çıkarmiyor, çıkaramiyor...

Avrupa neden avrupa biliyormusunuz... Sari yelekliler sayesinde. Halk devletten korkmuyor. Devlet halktan korkuyor.
    Yiyemiyorlar, çalamiyorlar, günü gelince hesap sorulacağıni biliyorlar.

• Güzel konu güzel paylaşım hocam, sizden ricam yeni edit'ler yaparak güncellerseniz sevinirim özellikle elektronik ürün karşılaştırmaları da eklerseniz iyi olacaktır.

Bu arada Almanlar da bizi kıskanıyor mu

Bizimkiler öyle diyor da kendilerini kandırıyorlar ya da birileri onları çok fena kekliyor
  • Teşekkürler. Güzel kafa açtınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizide burda zuckerberg

• quote:

Orijinalden alıntı: -spawn-

Hocam. Hayırlı olsun. Almanya'dan ev almak için bir site önerebilir misiniz? Sahibinden gibi. Biz Türkiye'de yaşarken oradan ev alıp kiraya verebilir miyiz? Teşekkürler.
    Hocam o konular hakkında hiç bilgim yok inanın

• quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Abi bu konuyu moralimizi bozmak için mi açtın
    Şaka bir yana guzel konu merak ettiğim vergiler çok fazla deniyor Almanya'da ayrıca çalışmayan kişilere işsizlik maaşı falan veriliyormuş , ne kadar az çalışırsan o kadar çok kazanıyormuşsun doğru mu?
    Az calisip cok kazanmak nedir yahu klasik bir Turk sorusu olmus bu. Isin veya pozisyonun iyiyse iyi kazanirsin. Calisma saatleri de bellidir. Ek is yapip daha cok calisirsan daha cok kazanirsin ama daha az calisip daha cok kazanmak gibi bir sacmalik soz konusu degil. Ha burayla karsilastiriyorsan o ayri. Almanyada devletten gecinip 0 calismayla Turkiyede normal calisan birinden daha iyi hayat standardi yakalayabilirsin.

Issizlik maasi her sozde olmayan birinci dunya ulkesinde vardir(abd haric sanirim). Genel olarak devlet yardimi diyelim, cunku olay issizlik maasiyla sinirli degil. Kalacak yer filan da ayarliyorlar.

Ben bu tarz karsilastirmalari biraz sacma buluyorum. Almanya otomotiv ve kimya ilac sanayii konusunda asmis bir yer. Burayi en fazla Romanyayla filan karsilastirabilirsiniz ki onda da bir cok konuda Romanya onde cikar.

• "Almanya batiyor!" diyen kör bir cahille bir dakika bile oturup sohbet etmem, bir konu üzerine tartismaya girmem. Evinde kullandigin dis macunu, dis fircasi, bulasik makinesinde kullandigin tableti yada camasir makinendeki deterjanin sabunun, evindeki elltronik esyalarin(buzdolabi, tv, camasir makinesi bulasik makinesi), yapi islerinde kullandigin matkap, delici kesici vs her türlü cihaz, cocugunun okulda kullandigi silgi,kalem ve bilimum esya, altindaki araba, yedigin cikolata, cips, dondurmasi pastasi, her sabah yüzünü veya gö...deki killari tras ederken kullandigi jilet, altindaki don ve daha say say bitmeyecek olan herseyi almanlar üretiyor ve sende onlardan aliyorsun ama sen ne diyorsun Cahil yobaz arkadasim: Almanya batiyor! Sana cevabim: Nah batar!
    3 seneyi geciktir Almanya da yasiyorum ve 40 yasindayim. Görmem gereken cogu seyi gördüm ve yasadim. Sana Almanya ve Türkiye ile ilgili coook coook sey anlatirim. Almanyanin takdir ettigim yanlarini ve begenmedigim yanlarini teker teker siralayabilirim. Ayni sey türkiye icin de gecerli. Bu konular üzerine konusulabilir ama "almanya batiyor" demek. Bak bu iste cahillikte son nokta ve bu cahillikten dolayi da güzelim Türkiyem Ülkem ne hale geldi.

Not: bu yaziklarim beöirli bir sahisa gönderme niteliginde degil, sadece aralarda okudugum bir mesaji destekler nitelikte yazilmis bir mesajdir.

• Her şeyi okudum, eline yüreğine sağlık fakat bizi kıskandıkları bölümü bulamadım, yazıda bir hata yok değil mi?
  • Donanım haber Almanya buluşması mı yapsak arkadaşlar ? 😎

• Yarın sınavım olduğundan dolayı şu an okuyamıyorum ama daha gideli 3 gün olmasına rağmen zaman ayırıp böyle bir konu açtığınız için teşekkür ederim.

• Ahlak kavramı olmayan insanlar tarafından linç edildimden sonrasını okumadım ve hatırladım seni. Teyze kızınla evlenip sonra bunu eleştirenleri ahlaksız ilan eden birisin o günde dediğim gibi değil almanyaya uzaya gitsen boş , millete ahlaksız diyeceğine kendi ahlakını gözden geçir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyblack -- 3 Mayıs 2019; 19:11:1 >
  • mustyblack kullanıcısına yanıt
    Blok

• quote:

Orijinalden alıntı: capkin06

Hosgeldin dostum Almanya ya hakkında hayirlisi olur isallah bende 2003 yilindan beri almanyadayim hangi eyalete bagli kaldigin yer ben hessen eyaletinden Dillenburg stadt inda yasiyorum…

Yakınız ☺ dillenburgu biliyorum

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.