Şimdi Ara

Almanya'da ilk 3 günüm ve izlenimlerim. (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
70
Favori
60.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
339 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SonyFun

Güzel bir yazı olmuş ,hoşgeldin kardeşim Almanya’ya. Ben de 2009 dan bu yana Almanya’da yaşıyorum. Sana tek bir konu da tavsiyem olacak. En kısa zaman da fast bir iş bulup kredi ile kendinize bir ev almanız olacaktır. Baden Württemberg bölgesinde oturuyorum. Bu tarafa yolun düşerse buyur gel misafirim ol.
    Baktım 300 km uzaklık var teşekkür ediyorum iş fast hazır ama entegrasyon kursunu nasıl yapacağım onu araştırmam lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maestro35

3 gündür Almanyadasin ve bunları yazdin !

Enteresan
    Enteresan olan birşey yok.
    İnsan zaten gördüklerini anlatmasında bir problem varsa kendini ifade etme güçlüğü yaşıyor demektir.

• Abi ne bos konu bunlar ya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratito

Anmeldung da dinini sormasının nedeni maaş alırken kiliseye vergi kesilip kesilmeyeceğini anlamak için. Hristiyanlardan kliseye vergi kesiliyor. Diğer dinlerden ve dinsiz olanlardan kesilmiyor.

Bu arada o ich ih iş olayı bölgesel. Bizim tabirimizle istanbul türkçesi yani hoch deutsch konuşuyorsan ich ‘e ih diyorsun. Ama düşük seviyeli biri veya yöresel ağızlı biri özellikle batı almanyada kuzey ren vestefalya gibi bölgelerde iş diye söylüyor. Aynı şekilde sayılarda swanzig e svanziş diyorlar
    Evet ama bunlar bunun farkında yinede ich iş olarak söylüyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

Müthiş bir konu. Bir kaç gündür okuyorum, böyle konuları Türkiye'den gelip görmüş birinin ağzından okumak bambaşka. Hayatınızda başarılar dilerim
    Teşekkür ediyorum. Belki 1 yıl sonra bende almanlar gibi alışacağım belki anlatamayacaktım.
    O yüzden taze taze anlatayım dedim.
    Çünkü yeni gelen biri farkı hemen hissediyor.

• Bütün editleri CSB olması umuduyla okudum. Bir sonraki editte gelir insaallah.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HardMuz kullanıcısına yanıt
    Yanılıyorsun, o paranın nasıl yönetildiğine şeffaf bir biçimde dağıtıldığına değil parti logosuna ve vahşi söylemlerine önem veren seçmenlerin suçudur.

• Yalnız hoch deutsch en iyi Hannover civarında kibar yani istanbul Türkçesi ile konuşulmaktadır.kuzey ren Münih frankfurt almancasina nispeten daha düzgün kanımca

• Hocam tüm cevapları okumadım ama kızlar nasıl?.Hava Türkiyeye göre soğuk mu yoksa aynı mı?
  • Ama onlarin marmarayı yokki

• quote:

Orijinalden alıntı: Louie-Andy Anderson

Hocam tüm cevapları okumadım ama kızlar nasıl?.Hava Türkiyeye göre soğuk mu yoksa aynı mı?
    Evliyim 😂 Kızlar kız gibi işte. 😂 genelde yaşlılar var orta yaş üstü çok..
    bizim gibi genç kız- erkek nadir görüyorum
    Burada 50 yaşındakiler zımba gibi adam saçını tarayıp porscheye binip geziyor.

Havalar soğuk genelde bulanık mont giyiyoruz yağmur çok ama ben seviyorum rahatsız edici bir ayaz yok.
    Diken yok buna da şaşırdım diken göremedim hiç 😂 otlak çayır ve çiçekler var hep.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 3 Mayıs 2019; 21:36:4 >
  • almanya da şu an geçerli kanunlara göre bir ev alıp oturum alınabilir mi? şartlar nelerdir?
  • Ve aleykümselam hayırlı olsun. İnşallah bir gün kendi vatanına da gelip yaşaman nasip olur. Yolun açık olsun

• Türk ehliyeti mevzusu orada nasıl işliyor peki? 6 ayda bir almanya dışına çıkıp tekrar giriş mi yapman lazım taa ki alman ehliyeti alana kadar?
  • imrenerek okudum ve çok özendim ama adınıza da mutlu oldum,iyi ki gitmişsiniz,darısı benim başıma
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    Benim türk ehliyeti 6 ay geçerli
    Araç aldığım için kendi üzerime... ehliyetimi sigortaya yollucam onlar almancaya çevirecek
    Bu 6 ay içinde bir sürücü kursuna kayıt yaptıracağım sınava türkçe girebiliyorum kazandıktan sonra sürüş sınavına gireceğim.
    Kazanırsam alman EU ehliyeti almış oluyorum
    Bunların toplam maliyeti 1 k€ geçmez dediler bakalım göreceğiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 3 Mayıs 2019; 22:15:10 >
  • Bernoulli Denklemi kullanıcısına yanıt
    Rez.

• Sürekli edit gelmesi ümidiyle. İstemsizce mutlu oluyorum okudukça.

• quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Herkes kendi coplugunde oter diye bir laf vardir. Avrupadan gelen tipleri TR de tanimak icin sarraf olmaya gerek yok, sacindan tipinden konusmasindan herkes anlar. Orda o salak gordugun tiplerde seni simdi Almanyada kaziklamasin dikkat et, ayni sey Almanyadada gecerli. TR den yeni gelenleri gozunden anlarlar ve cikar amacli bir sekilde kullanip basini belaya sokabilirler. Turkiyedede yasadim ve sozumun arkasindayim. Bir fabrikada belli maasa bedava yemek parasina calismak yerine sokakta misir satarim. Bence sen bana nasihat vermek yerine dediklerime kulak ver yabana atma. 5 yil sonra gorusuruz.
    Sırf Almanyaya Kimse gelmesinde rahatın bozulmasın diye Milleti soğutuyorsunuz...5 yıl sonra ne görecek..Milletin gözü açıldı eyy

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.