Şimdi Ara

Almanya'da ilk 3 günüm ve izlenimlerim. (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
70
Favori
60.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
339 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu çatı katı daireyi alsak kaça gider kiraya ? 300 euroya gider mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hypercubematrix -- 2 Mayıs 2019; 22:0:29 >
  • herons kullanıcısına yanıt
    sen hangi eyalettesin ? yaw forumda takılıyonuz bak ramazan geliyor insan dh forum germany gurubu kurar bir iltişim bağlantı yapar kaynasma tanışma .. olmaz ki

her seyi bizmi söyleyecez
  • hypercubematrix H kullanıcısına yanıt
    Hocam bulunduğu konumda kiralar metrekaresi 8 ile 10 euro olarak değişiyor. Çok eski sobalı bir evse daha da düşebilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SonyFun S kullanıcısına yanıt
    mantıklı o zaman düşüncem . ordan ev alıp kiraya vermek mantıklı catı katı 70 m2 diyelim 5 euro olsa m2 si 350 euro ya gider yani . 10 senede ev parasını çıkarıyor

bu konuyu biraz arastırayım hiç aklımda yoktu birden bir şimşek çaktı zihnimde ..
  • Hocam zaten şöyle bir şey var, Almanya sürekli olarak göç alan bir ülke. 300 € ya kiraya vereceğiniz bir daireye 500 € deseniz bile her halükarda kiracı rahatlıkla bulabilirsiniz.

• Hocam böyle konuları görmek artık zor oldu. Sizin gibi arkadaşların sayesinde en gerçekçi, objektif ve anlaşılır biçimde yurtdışındaki yaşamı hayal etme şansımız oluyor.
    Kim ne derse desin lütfen paylaşımlarınıza devam edin; saygılar,sevgiler...
  • Abi konunuzu ilgiyle takip edeceğim.Sık sık güncelleyin lütfen :)
    Size boş yorum yapanları takmayın.
    Gözlemlerinize şaşırdım 3 günde çok iyi gözlem yapmışsınız.Tebrik ederim
  • Ben de fabrikada gececiyim. Yıllık iznime çıkayım o taraflara denk gelirsem uğrarım. Valla bana sorarsan benim harcamam 1000 euroyu geçmedi 1 ay oldu. Yılbaşında o kadar hesaplıyordum şuna bu kadar harcarım diye. Dayım demişti zaten yanında 700-1000 euro paran bulunsun yeter dedi yoksa ben vercem dedi. 500 euro verdi zaten. Kendi yanıma 2000 tl para aldım o kadar. TL beş para etmiyor yine. Sen çok disiplinli hiç yüzlerinin güldüğünü görmedim diyon da bizim burada komşular falan kafa adamlar. Ben de merkezi olmasa da munih deyim. Bankalar henüz para vermiyor bana ama faizleri yok gibi. olursa teslanın bir aracını alcam. 55 bine. sen baya ucuza kaçmışın. Acele etme bence.
  • Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt
    Siz nasıl gittiniz oraya?

• HardMuz kullanıcısına yanıt
    İşte güzel kardeşim ben de herkese bunu anlatmaya çalışıyorum burası fakir bir ülke olduğu için değil gelir ve vergi dağılımı adaletsiz olduğu için alamıyorsun. Yasalara göre en az onlar kadar iyi olmamız gerekiyor ama bu ülkede insan unsuru sürekli olarak sistemin içinde arıza yaratıyor. Sorumluluğunu yöneticilere atmak çok kolay ama ben 40 yaşıma kadar yönetimin her türlüsünü gördüm bir şey değişmiyor. Bunun sebebi de meclisteki değil sokaktaki insanlar. Asgari ücretle kuzu kuzu çalışmaya devam ederseniz bu durum asla değişmeyecek.

Evet asgari ücretli alt gelir grubuna göre Avrupa şartları daha iyi ama belli bir seviyenin üzerindeki insanlar için bu ülkenin nimetleri kat be kat fazla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni edit yaptım

• Doğaya karşı bir korumacılık var çevre çok önemli herkes yollara ve otlara iyi bakıyor , Bizim türkiyede kaldırımda ki ağaçları kestiklerini gördüm çok defa

gayet net avrupa bizi kıskanıyor :))
  • MehmetNY kullanıcısına yanıt
    EVET ARKADAŞLAR BENDE HAMBURGU gördüm kendi kendime nerden geldim gördüm bizim buraları kıyaslamak akıl karı değil çok güzel kelimesi bile yetmez.... ülkemizi resmmen ortadan kaldırmak için ne gerekiyorsa..yapmışız.hamburgta.her yer doğal bir park.tek kelime ile saygı.bu insanlar iki kez dünya savaşı başlatmış..yinede her yer fabrika.fabrika düşünün bizler hala kaptmak ile uğraşıyoruz tüm siyasi insanlarda bile bile durumu sadece seyrediyor.ve utanmadan inançtan bahsediyorlar .arkadaşım böyle bir konu açtığı için teşekkür ederim.sağolsun güzel bir olay.
  • Öhöm öhöm... Arkadaşlar... müsaadenizle ben almanyaya gidiyorum :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hosgeldin dostum Almanya ya hakkında hayirlisi olur isallah bende 2003 yilindan beri almanyadayim hangi eyalete bagli kaldigin yer ben hessen eyaletinden Dillenburg stadt inda yasiyorum…

Almanya'da ilk 3 günüm ve izlenimlerim.Almanya'da ilk 3 günüm ve izlenimlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capkin06 -- 3 Mayıs 2019; 2:48:51 >

• SonyFun S kullanıcısına yanıt
    Hocam cidden bu siteden bir ev bulup almak istesek oturma izni vatandaşlık falan istiyorlar mı? İstedikleri herhangi bir şart var mı?

• 3 gündür Almanyadasin ve bunları yazdin !

Enteresan

• Türkiye'nin taşı toprağı altında, vatan millet Sakarya' idi. Ne demek istediğim anlaşılmıştır umarım. Herkesin fikri kendine doğru gelir ama bazı gerçekleri de görmek gerek. Kör bağlılıkla bu işler olmaz. İmkanım var ve Almanya'ya taşınıcam. Bıktım artık gencinden yaşlısına kadını erkeği yalancı, güvenilmez olmuş. Nette dönen pislikleri zaten biliyorsunuzdur. Diyceksiniz bunlar sadece Türkiye'de mi oluyor ? Hayır hocam Türküm - Müslümanım diyenler bunları yapınca kanım donuyor zoruma gidiyor. Elin gavuru yapsa bile gavur diyip geçiyoruz ki tanıdıklarımın bir çoğusu bizim insanımızdan çok daha iyi.
  • Okurken kendime acıdım. Küçüklüğümden beri en büyük hayallerimden biri yurtdışına çıkmak.
    Düşünüyorum da burda 1 ay çalışıp bi araba alabilsem ya da GTR hayal olmasa..

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.