Şimdi Ara

Almanya'da ilk 3 günüm ve izlenimlerim. (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
70
Favori
60.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
339 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çalıştığınız firma Alman kökenli ise Almanya’daki fabrikasına direk geçiş yapmaya çalışın. Ben de bir Alman firmasında çalışıyorum. Geçtiğimiz 2 yıl içerisinde aynı yaş skalasında içinde karı-koca çalışanlar da olan en az 10-15 kişi Almanya’daki çeşitli fabrikalara geçiş yaptılar.
    Dil biliyorsanız sıkıntı olmaz rahat olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Styx01 -- 2 Mayıs 2019; 14:25:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş hayatını kurtarmışsın.Tebrikler.
    Yarın öbür gün çocukların olunca sadece şunu öğret, Türkiye cumhuriyeti devleti şeyhler, dervişler ve mezcublar devleti değildir,
    Biz beceremedik inşallah çocuklarımız Güzel vatanımıza sahip çıkarlar.

Mutluluklar dilerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Adam 3 gün için 5 paragraf tuğla gibi yazı döşemiş. Hele bir otur soluklan önce. Almanya'da 2 milyon Türk yaşıyor, çoğu 25 senedir yaşıyor 2 kelam etmeden. Bilmediğimiz yer değil, ne ilksin ne son.

3 senedir İsveç'te yaşıyorum daha bir gün kalkıp anlatmadım, daha görmediğim bilmediğim neleri vardır kim bilir. Hele bir 10-15 sene geçsin ahkam keserim.

Çocuk gibisiniz yahu. Almanya'yı anlatıyor adam forumda, Kuzey Kore'ye gittin sanki:)
    Haklısın isvecin neresini anlatacaksın kiralar kol gibi herkes sosyalden besleniyor iş yok lokantada garsonluk yapıyor ekseri vasıfsızlar. 15 bin kron maaş alıp 10 bin kron kira ödüyorlar
    Bunları nerden mi biliyorum.
    Sülalem isveçte almanyaya gelmek için can atıyorlar
    Norveç daha daha kaliteli orası ayrı ama bence almanya daha iyi.
    5 değil 10 tane tuğla gibi paragraf yazarım okuyan olduktan sonra roman bile yazarım okuyucu talep ediyor bende yazıyorum ve bilgi veriyorum.
    Okumak istemezseniz okumazsınız.
    Türkiyede iyi bir eğitim aldım ve bunu yazıya döküp anlatmak hoşuma gidiyor.
    Zaten burası bilgi paylaşım forumu istersen dükkanı kapatıp gidelim kerimcan durmaz konusu açalım survivor konusuna post kasalım sen böyle şeyler mi istiyorsun?

• reallist55 kullanıcısına yanıt
    bu cümleden nefret ederim .. hayatını kurtarmışın

elinde 1 sene sonrasında hayatta olacagına dair bir belge mi var yavrucum söylermisin ?

belki konu açan kişi ölecek 7 ay sonra ne biliyorsun ?

orda doğanlar türkiyeyi tanımıyor bile heleki son nesiller .. alamanyadan türkiyyi mi kurtaracaklar komiksiniz

hayatını kurtarmışmış
  • herons kullanıcısına yanıt
    heron yanlış anlama sana inanmıyorum csb sanki

ama konuyu okuyorum eglenceli her gün günlük paylaşırsan okuruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: hypercubematrix

bu cümleden nefret ederim .. hayatını kurtarmışın

elinde 1 sene sonrasında hayatta olacagına dair bir belge mi var yavrucum söylermisin ?

belki konu açan kişi ölecek 7 ay sonra ne biliyorsun ?

orda doğanlar türkiyeyi tanımıyor bile heleki son nesiller .. alamanyadan türkiyyi mi kurtaracaklar komiksiniz

hayatını kurtarmışmış
    Canı verende Allah alanda Allah arkadaşın o niyetle söylemediğini düşünüyorum ekonomik refahı yakaladın demek istiyor.ki zaten bunu sağlayanda Allah, o izin vermese değil Türrkiyeden, evden dışarı çıkamayız.
    Biz yaşıyoruz Allah nasip ediyor.

Yoksa fani ve ebedi hayatı kurtarmak Allaha mahsustur bizim haddimize değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 2 Mayıs 2019; 14:45:38 >
  • hypercubematrix H kullanıcısına yanıt
    yavrucum derken ? Kaşındaki kişinin yaşının statüsünün ne olduğunu bilmeden klavye başında sallamak kolay .
    Hayatını kurtarmışsın derken sen ne anladın, ben eğer yaşarsa ki allah uzun ömürler versin, türkiyedeki şartlardan 10 kat daha iyi şartlarda yaşayacağını söyledim.Bunun için ekstra bişey sarf etmesine gerek yok, sistem zaten onu gerektiriyor.
    Ayrıca senede 2 kez almanya ya gidip geliyorum işim gereği, birçok akrabam ve dostum var, merak etme çoğu gurbetçi vatansever birey olarak yetiştiriyor evlatlarını.
    İçlerinde burada da olduğu gibi illaki dangalaklar çıkacaktır.

sonuçta paçalarından kıskançlık akan, ellerinde fırsat olsa 1 sn. bile düşünmeden burdan topuk yapacak tipler burada duyar kasıyor.
    Bunlar iyi günlerimiz, 10 seneye kalmaz cennet ülkeimiz mülteci çöplüğüne dönmüş olacak ve ortadoğunun bataklığına saplanıp kalacak.
    Daha 3 gün önce bir rapor yayınlandı, Bursa inegöl devlet hastanesinde son 3 ayda doğum yapan 3000 bebekten 2.700ü suriyeli imiş. Yani 300 türk 2.700 suriyeli doğmuş.

Bi iki seneye bende şirkteti kapatıp avrupada ticaret hayatıma devam edeceğim,
    Böyle ahlaksız ve içi boş bi düzende kendimi yıpratıp paralamaya değmez,
    sizde burda kardeş surilerle koyun koyuna yaşayın amk.

• quote:

😂 konu csb değil.
    Sen bilirsin ekleme yapacağım akşam devam okursun insallah

• herons kullanıcısına yanıt
    örnegin gecen gün gurbetci bir cek futbolcu kazada vefat etti . türkiyede ülkesinden daha iyi kazanıyordu ki burdaydı

bilseydi ölecegini kazada daha az kazanıp buraya gelirmiydi sence .
  • quote:

örnegin gecen gün gurbetci bir cek futbolcu kazada vefat etti . türkiyede ülkesinden daha iyi kazanıyordu ki burdaydı

bilseydi ölecegini kazada daha az kazanıp buraya gelirmiydi sence .
    Biz ne konuşuyoruz kardeş canı verende Allah alanda Allah istersen yerin 7 kat dibine git ecel gelir seni bulur kaçamazsın ben kaçacağımımı iddia ediyorum ki haşa bana böyle söylüyorsun.
    Ecel geldiyse zaten ondan kaçamayız.
    Allah cümlemize hayırlı sağlıklı ömürler uzun ömürler versin.

• reallist55 kullanıcısına yanıt
    benden küçüksün profile baktımda 55 doğumlu degilsin samsunlu

statü leri çöpe atalı çok oldu .

anlıyorum daha iyi yaşam istiyorsun ama nereye gidersen git ordada insanlar olacak suriyeliden kaçıcan almanlara koşacan

ama çelişkilisin kabul et . almanlarda seni görmek istemiyor orda cünkü senin onlar için suriliyeliden cok farkın yok .. ve sen gibi düşünenler ile karsılasacaksın ve bu canını sıkacak
  • haqueim H kullanıcısına yanıt
    Ya şu başgan reyiz denen süzme ..... na inanmayın. Bi aralar evim var bahçesine havuz yaptırıyorum diyordu. Burada geçim çok zor diyordu. Daha sonra sıfır km araba aldım diye konu açtı. İş adamıyım falan dedi sonraları. Kısacası tam bir şizofren kendisi. Eline ne geçiyo anlamıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Almanya'da ilk 3 günüm ve izlenimlerim.

Almanya'da ilk 3 günüm ve izlenimlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canmarston10 -- 2 Mayıs 2019; 16:36:36 >

• Yüksek lisans için Almanyaya geldiğimiz de orada tutunup kalma şansımız nedir hocam? Mühendislik için soruyorum

• Ben de Varsova'da 2.5 yaşadım bu yaz. Güneş enerjisi paneli üreten bir firmada staj yaptım. Evin kirası aylik 450 euro, yakıt ve elektrik giderleri dahil ama merkezi bir yerde.(Wola - Plocka)
    İlk alisverise gideceğim zaman yanıma 300 zloty aldım. Alışveriş arabasini baya doldurdum ulan yeter mi acaba diye korka korka kasaya gittim 99 zloty tutmuştu :D Turkiye'de aynılarını hesaplamıştım 200 e yakın tutuyordu o zaman. Şimdi 250 ye yaklaşmıştır . Cafede kahve 5-6 zloty civari. Araclar cok ucuz.Yani burada 30 binlik arac orada 7-8 bin zloty.
    Maaş konusunda da staj yaptığım firma 3000 zloty net maaş teklif etmisti. Yeni mezun mühendis.
    Ben lisans yaparken affedersiniz köpek gibi çalıştım. Hele tez için. Y.lisans için İtüye kabul aldım ama akademik kariyer istediğim icin gitmedim. Ayni sekilde bu firmaninda teklifine cevap vermemiştim. Simdi ne oldu ? Arastirma gorevlisi kadrolara 50d sozlesmeli alınıyor. Hele yapılan torpilleri işin icine girince gördüm. Su an sinavlarina giriyorum ama herkesin adami var :) Hay itü'ye gitmeyen, akademisyen olmak isteyen idealist beynimi seveyim :) Bu ülkede yaşanmaz. Aslında çok doluyum, çok soylemek istedigim şey var. Enerji sektörü krizde. Sizin attiginiz o rüzgar türbinlerini.Viyana - Varşova yolunda baya rüzgar türbini görmüştüm. 1 ay öncesine kadar heyecanlanırdım onlari görünce ama simdi heves falan kalmadı :) Y.lisans yapiyorum u anda ama ne olacak? 2 sene kendime hak verdim aras grv atanamazsam pilimi pirtimi toplayip s....... gidicem burdan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Her isi ters giden adam -- 2 Mayıs 2019; 16:47:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Hocam sen kafayı yetmişsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hypercubematrix H kullanıcısına yanıt
    İnternet diye bir şey var. İsveç'te yaşam diyorsun, bir milyon adet yazı buluyorsun, herkes kendisini enteresan sanıyor, aslında bu biraz enteresan. Sıradan hayatlar yaşıyor çoğumuz.

• Her isi ters giden adam kullanıcısına yanıt
    varsovada 2.5 yıl kalmışın tr ye niye dönüyon kafayı mı ydin
  • "Yaşadığım kasaba nispeten küçük bi şehir" ne demek ya😂😂

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.