Şimdi Ara

Almanya'da ilk 3 günüm ve izlenimlerim. (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
70
Favori
60.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
339 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle hayırlı olsun, şuan üniversite okumaktayım (4 sene eğitim fak. + 2 yıl aö. web tasarım ve kodlama) bende ileride Almanya'da yaşamak istiyorum; oturma izini, çifte vatandaşlık veya aile birleşimi ile olacak şekilde. Tam prosedürler nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgw7

Hocam kusura bakmayın , böyle sadece market et araba hesabıyla Almanya öven gördüm mü dayanamıyorum .

Sanki Afrika'dan kopmuş gelmiş ilk kez kıyma, ilk kez araba görüyor , görgüsüzlüğün bu kadarı olamaz . Arap coğrafyasının etkisi işte . Suriyeliden ne farkı var bu Almanya övenlerin ?
    Farkımız kalmadı işte suriyeliden ne bekliyorsun. Geçenlerde pilav-ayran dağıtıyorlardı hayır için 10 dakikada bitti. Açlık kol geziyor ülkede.
    Tabi bakacak et fiyatına biz burada bolluk içinde yaşamıyoruz.
  • Merhaba,
    3 günde bir yeri tanıyamazsınız. Yurtdışındaki gurbetçiler bir süre sonra ne olursa olsun ırkçılık kavramıyla bir şekilde tanıştıklarını söylüyorlar. Örneğin "İşinizi iyi yapsanızda bir süre sonra yükselemiyorsunuz. Anlıyorsunuz gurteçisiniz."

İzlenimlerinizi daha ileriki tarihlerde de paylaşmanız dileğiyle.
  • bir biz gidemedik :(
  • Güzel konu ancak Kappa da kaliteli bir markadır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdıklarına bakılırsa Et ürünleri ve otomotiv konusu hariç ahım şahım bir fark yok.

Otomotiv sanayii çok gelişmiş ve çok fazla markaları olduğu için normal ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: interwap

Merhaba,
    3 günde bir yeri tanıyamazsınız. Yurtdışındaki gurbetçiler bir süre sonra ne olursa olsun ırkçılık kavramıyla bir şekilde tanıştıklarını söylüyorlar. Örneğin "İşinizi iyi yapsanızda bir süre sonra yükselemiyorsunuz. Anlıyorsunuz gurteçisiniz."

İzlenimlerinizi daha ileriki tarihlerde de paylaşmanız dileğiyle.
    Gurbetçimiziniz?
    Öyleyseniz = işinizi iyi yaparsanız ve kurumsal firmada iseniz yükselirsiniz.Ha 2 adım yerine 1 adım yükselirsiniz ama yükselirsiniz.
    Değilseniz = İşkembeden gelen sesleri tuvalette değerlendirin,forumda öyleymiş gibi lanse etmeyin. İşim gereği yabancı firmalarla irtibattayım,
    sadece Almanyada değil birçok avrupa ülkesinde yüksek mevkilere gelmiş Türklerle irtibattayım.Donanımınız belirleyicidir, ırkınız değil ki Almanya ciddi
    ara eleman sıkıntısı yaşıyor.Beyaz yakada ise yedi düvelin yetişmiş elemanları firmalarda ciddi mevkilerde görev alıyorlar.Bunlara Türklerde dahil.

• Açık konuşmak gerekirse Almanya kıskandığım ülkelerden biri.
    Demiryolları hakkında da bilgi verirseniz iyi olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • l.a.c.i.w.e.r.t kullanıcısına yanıt
    Tam cevabi ama bizim insanlarimiz inanmiyor. Cebinde olmayan oarayi harcarsan gün gelir borç veren kisi ister elbette. Simdi ulke olarak o borcu odeme vakti. Yani kredi cek ye sahte zenginlik bitti odeme zamani. Kolay gelsin ahali

• quote:

Orijinalden alıntı: Oquzhn26

Öncelikle hayırlı olsun, şuan üniversite okumaktayım (4 sene eğitim fak. + 2 yıl aö. web tasarım ve kodlama) bende ileride Almanya'da yaşamak istiyorum; oturma izini, çifte vatandaşlık veya aile birleşimi ile olacak şekilde. Tam prosedürler nedir?
    prosedür falan yok alamancının biriyle evleneceksin
  • yokmu bize göre iş bizde gelelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: erturk unal

Açık konuşmak gerekirse Almanya kıskandığım ülkelerden biri.
    Demiryolları hakkında da bilgi verirseniz iyi olur.
    Bazı şehirlerde tramvay hatları var eski alman şehirlerinde felan köylerdede var ama bizim bu bölgede yok. Herşey şahsi araç ile karşılanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 2 Mayıs 2019; 11:29:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lagun@

Karşında kimin olduğunu bilmeden saygısızca yanıtlamak yerine forumda olması gerektiği gibi edepli bir şekilde eleştirdiğin için teşekkür ederim.

Kusura bakmayın ama pastırma fiyatının aynı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Asgari ücret karşılığı konusunda haklısınız ancak burada da şöyle bir durum var Almanya’da kayıtsız sertifikasız hangi mesleği yapabilirsiniz? Hiç bir vasıf gerektirmeyen çiğköfte, kokoreç pilav tezgahlarının kaç para kazandığından haberiniz var mı? Burası böyle bir ülke. Bahsettiğiniz asgari ücretli çalıştıranların buradaki patron sayısıyla oradakilerin sayısını kıyaslayın. Yine buradaki patron ve aile şirketleriyle oradakileri kıyaslayın. Kısacası Almanya’da buna mahkum olduğunuz için asgari ücret sizi tatmin edecek bir yaşam kalitesi sunmaya mecburken Türkiye’de kayıtsız vergisiz bir dünya iş yapmak varken bile isteye asgari ücreti kendinize reva görürseniz pastırmayı rüyanızda görürsünüz.
    Pastırmayı çok severim ama en son 3 yıl önce yedim ? alım gücü buna deniliyor. Orda asgari ücretle adamın pastırmayı alacak imkanı var 2 euro maaşına göre neki ? Burda asgari ücretli adam faturasını zor ödüyor.

• Acayip imreniyorum böyle konular görünce. Vurulmak pahasına sınırdan kaçıp gidesim geliyor bazen. Bende çok sağlam dolandırıldım ama çoluk çoçuğa karıştık diye yerimizden kıpırdayamıyoruz..
    En iyisini yapmışsın bu ülkede durmayarak. Sana tavsiyem orada birikim yap, ama öyle daireler arabalar vs şeklinde degil, bir gün o topraklardan kovulacakmışsın gibi birikim yap. Çünkü almanlar bu gidişle oradaki Türkleri sepetler..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne iş yapacaksınız almanyada ?
    Bu arada benimde soğuk yapısıyla, doğasıyla(herkes sıcagı sevmez) imkanlarıyla çok begendigim bir ulke.

• Selamın Aleyküm tüm yazdıklarını baştan sona kadar okudum hocam tamamiyle haklısın duygularımı yansıtmışsın.

Bende 1 ay önce Almanyaya geldim. Freiberg şehrinde öğrenciyim. Almancan hiç olmadığı için biraz yalnızlık çekiyorum.

İş arıyorum ama Almancam olmadığı için biraz çekiniyorum sence almanca bilmeden sadece ingilizceyle iş bulabilir miyim fabrikalarda vs?

Bu da Freibergden fotoğraflar :)

Almanya'da ilk 3 günüm ve izlenimlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enes13mes -- 2 Mayıs 2019; 13:10:17 >

• 1 Euro 6.7 TL olmuş hala daha "Türkiye aynı fark yok" diye iddia edenler var, insan gerçekten hayret ediyor.
    Eskiden "orada domates soğanı taneyle alıyorlar" argümanı vardı, artık bu fark da kalmadı hamdolsun..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • beni de aldırır mısın? lisede hazırlığı almanca okumuştum 2-3 ay kursa gitsem yaşarım rahat rahat. makine mühendisliği okudum ama Türkiye'de mühendis olmaktansa orada getir götür yapmayı tercih ederim
  • Adam 3 gün için 5 paragraf tuğla gibi yazı döşemiş. Hele bir otur soluklan önce. Almanya'da 2 milyon Türk yaşıyor, çoğu 25 senedir yaşıyor 2 kelam etmeden. Bilmediğimiz yer değil, ne ilksin ne son.

3 senedir İsveç'te yaşıyorum daha bir gün kalkıp anlatmadım, daha görmediğim bilmediğim neleri vardır kim bilir. Hele bir 10-15 sene geçsin ahkam keserim.

Çocuk gibisiniz yahu. Almanya'yı anlatıyor adam forumda, Kuzey Kore'ye gittin sanki:)

• L.J kullanıcısına yanıt
    isvecte yasıyorsun 3 yıldır ve " isvecte 3 yılım ve izlenimlerim " konusu acmamışın .

ne desek şindi bilemedim . 5 parafraf olmasada 3 paragraf yazabilirdin .
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.