Şimdi Ara

Almanya'da ilk 3 günüm ve izlenimlerim. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
70
Favori
60.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
339 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Masallah sen oraya yerles kardesim. Ne güzel memleket işte bak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zayim334 kullanıcısına yanıt
    Türkiyede herkesin toprağa bir bağlantısı vardı eskiden, nispeten ayağımızı yorganımıza göre uzatırdık, Sonra gittik elin uçağına bindik, bize havada in dedi adam, şimdi serbest düşme moduna girdik. Kimse de bu elin uçağı demedi atladı. Eskiden paramız olmasa da bize güç veren şeyleri terkettik, paraya bağımlı olduk, o da suyunu çekince çık çıkabilirsen işin içinden!
  • Ne güzel yazmışsın, insanın oralara gidip sakin, huzurlu bir şekilde yaşayası geliyor, medeni ve refah bir ülke

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NinJaus -- 2 Mayıs 2019; 0:11:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

TR de ortahalli biri olarak birden Almanyaya gelince gördüklerin sana cok etkileyici gelebilir. Göremedigin bircok negatif seyi zamanla yasayarak görecek ve ögreneceksin. Suan gözünü alan isiltinin pariltisina kapildin. Gerci geldigin yer sehir bile degilmis. Gözün acilmaya baslayinca hayatin ucuz gidadan ve arabadan ibaret olmadigini anlayacaksin. Bes yil sonra konunu editlersen bunun cevabini sen yazacaksin.
    Bahsettiğin şey vergiler.
    Biliyorum haberim var.
    Kazanan öder. Kazanmayandan zaten vergi almazlar. Bundan gocunmam ben.

Ben türkiyede gayrimenkul mal varlığı X milyon tl olan bir ailenin ferdiyim.tek varis benim. Elhamdülillah
    Ama şuan almanyadayım. Sen orda doğmuş büyümüşsün.
    Git türkiyede 1 yıl yaşa asgari ücretin tadına bak bende senle öyle konuşmak istiyorum olur mu?.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 2 Mayıs 2019; 0:12:56 >

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Bu bir seçimdir konu sahibi böyle bir yola çıkmış inşallah başarılı olur. Ayrıca bunun zorluklarını da yazmış buraya kadar her şey normal. Sorun kıyas yapınca çıkıyor. Yani Anadolu’da bir tüv istasyonunda iş buldun diyelim kazanç ortada masraf ortada işin rahatlığı da ortada kıyasla Almanya ile.

Çok çok haklı olduğun bir konu var genel olarak kazancın yetersizliği bu da gelir eşitsizliğinden oluyor. Çok siyasetçi var çok kamu görevlisi var çok patron var yani çok efendi varsa çok da köle lazım.

Köylerin bile durumu bundan ibaret herkes ağa olma peşinde ortak mera ayrılsa bir mandıra kurulsa herkes çalışıp maaş alsa ayrıca kazancı bölüşseler maliyet çok düşer ama bilirsin bizdeki kan kusup kızılcık şerbeti içtik deme hastalığını aşamıyoruz.

• herons kullanıcısına yanıt
    Bahar mevsimiyle birlikte evlerden çıkmaya başladık şimdi ülkece mutabık olduğumuz bir sıkıntıyla yüzleştik SURİYELİLER. Herkes bir birini anlamış oldu sanırım konuyu kapatıp bu derdimizle ilgilenmeliyiz müsaadenle.

• quote:

Onu birkac yil sonra yasayarak göreceksin Söylersem heyecani kacar.
    Doğum tarihin 2001 miş tamam l

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 2 Mayıs 2019; 0:53:8 >
    Özel mesajlara cevap yazamıyorum kusura bakmayın, telefon numarası onayım yok. Almanya'da çok uzun kalmadım 2 yıl kadar . Son 8 yıldır Hollanda'dayim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hgw7

Özel mesajlara cevap yazamıyorum kusura bakmayın, telefon numarası onayım yok. Almanya'da çok uzun kalmadım 2 yıl kadar . Son 8 yıldır Hollanda'dayim.
    Tamam peki normalde sizin uslubunuz olmasa ben bu şekilde konuşmam amacım sadece bilgi vermek burada prim yapmak değil.
    Yinede özür kırıcı bir içerik varsa hakkınızı helal edin polemiğe son verelim

Hayat paradan ibaret degildir, ben maddi seylerden bahsetmiyorum. Asgari ücret vasifsizlar icindir, isim olmaz. Maddi varligi x milyon biri isen durumun daha vahim. Hem o kadar mala sahip ol, hemde Almanyanin köyünde 50 metrekarede yasa. Türkiyede yasamis olsam asla asgari ücretli fabrika islerinde calismazdim, onun yerine sokakta misir sat, yazin dondurma sat. Türkiyede sokak ekonomisi fabriladan cok daha iyidir. Almanyadada girisimci olmak Türkiyeye göre daha iyi sartlardadir, ama vergilere dikkat etmek sartiyla.

Bugün sana anlatmak istedigim seyleri anlayacak durumda degilsin. Heyecanin dinince, gözlerin görmeye baslayinca sistemin neresindesin göreceksin. Bunun disinda orda bir hicsin, dahasi soguk havasi, bos sokaklari ve soguk insanlardan bikip hayatin monotonlasmaya baslayinca anlamaya baslarsin. Bu sebepten 5 sene sonra yazacaklarini simdiden tahmin edebiliyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Sanal alemde gercek ad ve dogum tarihi yazmiyorum, prensip olarak. Facebook instagramda kullanmam. Bunlar bilincli yaptigim seyler. Söyle söyleyim foruma katilim tarihim 2009 olduguna göre 7 yasindan beri burda yaziyor olmam gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 2 Mayıs 2019; 0:56:17 >
  • özendirdiniz hocam.. umarım hep mutlu kalırsınız oralarda..
  • quote:

Sanal alemde gercek ad ve dogum tarihi yazmiyorum, prensip olarak. Facebook instagramda kullanmam. Bunlar bilincli yaptigim seyler. Söyle söyleyim foruma katilim tarihim 2009 olduguna göre 7 yasindan beri burda yaziyor olmam gerek
    peki canım bak şimdi ben senin baban yaşındaki adamlarla türkiyede ticaret ve normal hayatta aşık atıyordum . Şuan bile arkadaşlarımın yaş skalası 30 dan 55 arası.
    türkiye senin tatilde gördüğün gibi gül pembe değil.
    Hayatın en acımasız halini yaşamak istersen git türkiyede 3 ay bir tek başına destek almadan yaşa.
    Bazen senin yaşlarında müşterilerim oluyordu onlara çok tavsiye verirdim.
    avrupadan gelen senin yaşlarındaki gençler bizim esnaflar sizin bakışlarınızdan hemen avrupalı olduğunuzu anlıyorlardı bende öyleyim hemen anlarım bu bir insan sarraflığıdır okey? Tecrübe ve zaman ister.
    Genelde avrupadan gelen orda doğmuş çocuklar çabuk kandırılır tipler olur bakışları saf saf bakar anlamsız biçimde bazılarında ciddi zeka geriliği olurdu diğer esnaflar hiç affetmez kazıklarlardı ama ben öyle değildim.
    Orda doğan türkler biraz şey oluyor.
    Buda ne türk ne alman kültürünü sahiplenememesinde ötürü kaynaklanan bir boşluk.
    Ama sen öylesin demiyorum.
    Anadolu topraklarında doğmuş Hayatın en brutal hard yönlerini görmüş birine bu tür şeyleri anlatma tamammı?

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Yurt dışında doğmuş büyümüş ama türkiyenin sokak ekonomisi fabrikadan iyidir diyor
    Sen türkiyede yaşama canım. Tatilden tatile git. Bu yeter.
    İyiliğin için söylüyorum.

Konunu ilk açtığında okumuştum , henüz altında yorum yoktu ilk günler için güzel bir anlatım yapmışsın aslında , hoşuma giderek okudum ilk mesajını ama yorum yapma gereği duymadım okudum geçtim .Konu ülke kiyaslamasina kayinca bodoslama daldım kusura bakma .

Ilerideki günlerinde de yaşadığın yerden memnun olmanı dilerim .

Iyi geceler

• quote:

Orijinalden alıntı: hgw7

Konunu ilk açtığında okumuştum , henüz altında yorum yoktu ilk günler için güzel bir anlatım yapmışsın aslında , hoşuma giderek okudum ilk mesajını ama yorum yapma gereği duymadım okudum geçtim .Konu ülke kiyaslamasina kayinca bodoslama daldım kusura bakma .

Ilerideki günlerinde de yaşadığın yerden memnun olmanı dilerim .

Iyi geceler
    Bu arada arabayı aldım 1150 € opel corsa 4 kapı benzinli model bilmiyorum 2005 üstü 2006 olabilir. bugün 1 mayıs oldugu için gidemedik.
    Yarın gidip alacağız
    Hakkını helal et. Tekrar.
    Hayırlı geceler

Benzinlisi iyi diyorlar , ben dizel almıştım :D 950ye 2003 modeldi 2 senede 3binden fazla harcadım yemin ederim.

1150 normal , en azından 1150 km gider ;)))))

• Herkes kendi coplugunde oter diye bir laf vardir. Avrupadan gelen tipleri TR de tanimak icin sarraf olmaya gerek yok, sacindan tipinden konusmasindan herkes anlar. Orda o salak gordugun tiplerde seni simdi Almanyada kaziklamasin dikkat et, ayni sey Almanyadada gecerli. TR den yeni gelenleri gozunden anlarlar ve cikar amacli bir sekilde kullanip basini belaya sokabilirler. Turkiyedede yasadim ve sozumun arkasindayim. Bir fabrikada belli maasa bedava yemek parasina calismak yerine sokakta misir satarim. Bence sen bana nasihat vermek yerine dediklerime kulak ver yabana atma. 5 yil sonra gorusuruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 2 Mayıs 2019; 1:15:55 >
  • Orada Türkler'e dikkat et, bazı tüccarlar seni dolandırmak için her yolu deneyebilir, Türkle iş yapma.
  • NinJaus kullanıcısına yanıt
    Konu altındaki en güzel mesaj . Tebrik ederim . Fiş fatura muhabbeti günlük, medeni olabilmek ömürlük .

Bizim örnek almamız gereken ilk şey de bu olmalı , toplum medeni olmadıkça hiçbir siyaset o ülkeyi kalkındırmaz .

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.