Şimdi Ara

Almanya'da ilk 3 günüm ve izlenimlerim. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
70
Favori
60.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
339 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _turbo_

bir 5 sene sonra cok farkli seyler yazacaksin . Ilk basta biraz heyecan yapmissin, biz bu isin sonunu biliyoruz
    Sonu neymiş söyle spoiler vermek yasakmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 1 Mayıs 2019; 22:53:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herons kullanıcısına yanıt
    Onu birkac yil sonra yasayarak göreceksin Söylersem heyecani kacar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Onu birkac yil sonra yasayarak göreceksin Söylersem heyecani kacar.
    Sen niye yurtdışındasın peki hâlâ

• Öncelikle hayırlı olsun hocam. Çok faydalı bir konu olmuş. Paylaşımınız için teşekkür ederim şahsım adına..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Artunç

Öncelikle hayırlı olsun hocam. Çok faydalı bir konu olmuş. Paylaşımınız için teşekkür ederim şahsım adına..
    Zaten ben konuyu bilgi amaçlı olsun diye açtım kasılmak ve övünmek adına açmadım 1 koli mineralli suyla 3 kg etle 3 kg muzla övünülecek birşey yok zaten amacım bizim milletin almanyada alış verişin ve hayatın
    Nasıl olduğuna dair fikir sahibi olabilmesiydi.
    Çünkü ben hep merak ederdim gideceğim ülke almanya ama acaba market fiyatları nasıl diye.
    Asıl beklediğim yorum ve olması gerekende sizin yaptığınız yorum gibiydi ben teşekkür ederim insani yorumunuz için.

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Ne alakası var şimdi burada gelir çok demedim ki ürünün fiyatı bu, orada da aynı burada da. Gelirin yüksek olmasından ürün&hizmetlerin ucuz olduğu çıkarımını yapmak komik bir tespit denemesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

Matematik falan 0. Blokluyorum ya ne cahiller var forumda bir de cahil cesaretiyle yok pastirma burdan pahaliymis diyor.
    Yaşın mesleğin eğitimin ne varsa koy ortaya çık karşıma seviyesiz kişilik.

Ben sonradan gitmedim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: herons

Japonyada türk yok gibi bişey japonyayı bilmediğim için kıyas yapamıcam ama almanya hem yakın o avantajı var.
    Ben almanya derim

Alıntıları Göster
    Hocam ülkeden herhangi biri olup olmaması zerre önemli değil, ülkede ümit bittiğinden ötürü her şeyini oraya taşıyıp orada tamamen yepyeni sıfırdan bir dil ve kültür ile oraya ait bir insan olmak temel amaç. Bu sebeple tekrar bir düşünün her açıdan , Almanya mı Japonya mı ? (Buna G.Kore'yi de ekleyebiliriz) Amerika'yı şu sebepten katmıyorum uzmanlar 40-50 yıl gibi yakın bir gelecekte oranın dağılacağına hemfikir. Saydıklarımda ise gelecek parlak.

• Vicdan azabına eş,
    Kayna kayna sakarya.
    Öz yurdunda garipsin,
    Öz vatanında parya.

• 20 euro ya turkiyeyle ayni fiyat demissin. Orada adam 1500 euro dan 9000 tl uzeri maas oluyor onu da yazsana, seviyesiz kisilik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam hayırlısı olsun, güzel konu açmışsınız valla. Ben de 8 aydır almanca öğrenmeye başladım, 8 yıldır da bir alman otomotiv fabrikasında planlamacı olarak çalışıyorum. İşim gereği sadece İngilizce kullanıyorum tedarikcilerimizle. Ama yetmez diye almanca da öğreneyim dedim. 2 sene içinde kendimi dil konusunda geliştirip oradaki iş ilanlarına başvurmayı düşünüyorum.ama 2 sene sonra yaş olacak 40, eşim de 39, sizce şansımız olur mu? Oradaki nüfus yaşlı, genç elemana ihtiyaç var demişsiniz ama benim de yaş neredeyse 40 artık. Ne dersiniz, denemeli miyim yine de? Ve olur da iş bulursam arkama bakmadan bu diyarları terk mi etmeliyim? 😁

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Çok tatmin edici bir cevap verdin galiba error böyle bişey hadi chaaooo..!

• quote:

Orijinalden alıntı: emr808080

Hocam hayırlısı olsun, güzel konu açmışsınız valla. Ben de 8 aydır almanca öğrenmeye başladım, 8 yıldır da bir alman otomotiv fabrikasında planlamacı olarak çalışıyorum. İşim gereği sadece İngilizce kullanıyorum tedarikcilerimizle. Ama yetmez diye almanca da öğreneyim dedim. 2 sene içinde kendimi dil konusunda geliştirip oradaki iş ilanlarına başvurmayı düşünüyorum.ama 2 sene sonra yaş olacak 40, eşim de 39, sizce şansımız olur mu? Oradaki nüfus yaşlı, genç elemana ihtiyaç var demişsiniz ama benim de yaş neredeyse 40 artık. Ne dersiniz, denemeli miyim yine de? Ve olur da iş bulursam arkama bakmadan bu diyarları terk mi etmeliyim? 😁
    Beyaz yaka çalışacaksanız 60a kadar verimli olur hiçte yaşlı değil.. Mavi yaka için bişey diyemem.
    Şöyle bakıyorum 40 aslında buraya göre genç ama hazır dil ile gelmeniz lazım ozaman çok avantajınız olur.
    Zaten sizden b1 yada b2 dil isterler gelirken.
    2700-3 bin ve üstü maaş alacaksanız hemen gelin😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 1 Mayıs 2019; 23:45:15 >

• Karşında kimin olduğunu bilmeden saygısızca yanıtlamak yerine forumda olması gerektiği gibi edepli bir şekilde eleştirdiğin için teşekkür ederim.

Kusura bakmayın ama pastırma fiyatının aynı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Asgari ücret karşılığı konusunda haklısınız ancak burada da şöyle bir durum var Almanya’da kayıtsız sertifikasız hangi mesleği yapabilirsiniz? Hiç bir vasıf gerektirmeyen çiğköfte, kokoreç pilav tezgahlarının kaç para kazandığından haberiniz var mı? Burası böyle bir ülke. Bahsettiğiniz asgari ücretli çalıştıranların buradaki patron sayısıyla oradakilerin sayısını kıyaslayın. Yine buradaki patron ve aile şirketleriyle oradakileri kıyaslayın. Kısacası Almanya’da buna mahkum olduğunuz için asgari ücret sizi tatmin edecek bir yaşam kalitesi sunmaya mecburken Türkiye’de kayıtsız vergisiz bir dünya iş yapmak varken bile isteye asgari ücreti kendinize reva görürseniz pastırmayı rüyanızda görürsünüz.

• Özendim
  • Tesisatcilik ogrenirsin en kotu o isi yaparsin Almanya da. Her halukarda orasi daha iyi. Siz diyorsunuz ki her sey iyi guzel ama orada is bulmak zor falan. Adamlar is bile buluyor sana.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Bu ayrı bir konu ve bunu benimle tartışmak için fazla heyecanlısın önce biraz sakinleş. Asgari ücretin üzerinde harcamalardakini de eklersek %75 vergi bulunuyor, patronlar bunu ödeyebiliyorsa devlet de bazı politikalar üreterek 3500-4000 TL net ücrete kadar bunu yükseltebilir fakat bu kez de işsizlik %35lere yükselir. Bu işi sektörel bazda ücret belirleyerek çözebilirsin, turizmde Nisan-Ekim arası asgari ücret 4000 Tl olmalıdır. Ama tekstile dokunamazsın vs.

Bütün bunları her detayıyla konuşuruz ama önce konuşacak ortamı sağlamalısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lagun@

Karşında kimin olduğunu bilmeden saygısızca yanıtlamak yerine forumda olması gerektiği gibi edepli bir şekilde eleştirdiğin için teşekkür ederim.

Kusura bakmayın ama pastırma fiyatının aynı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Asgari ücret karşılığı konusunda haklısınız ancak burada da şöyle bir durum var Almanya’da kayıtsız sertifikasız hangi mesleği yapabilirsiniz? Hiç bir vasıf gerektirmeyen çiğköfte, kokoreç pilav tezgahlarının kaç para kazandığından haberiniz var mı? Burası böyle bir ülke. Bahsettiğiniz asgari ücretli çalıştıranların buradaki patron sayısıyla oradakilerin sayısını kıyaslayın. Yine buradaki patron ve aile şirketleriyle oradakileri kıyaslayın. Kısacası Almanya’da buna mahkum olduğunuz için asgari ücret sizi tatmin edecek bir yaşam kalitesi sunmaya mecburken Türkiye’de kayıtsız vergisiz bir dünya iş yapmak varken bile isteye asgari ücreti kendinize reva görürseniz pastırmayı rüyanızda görürsünüz.
    Şahsıma hakaret edilmediği sürece olması gereken iletişim biçimi bu değil mi zaten.
    Ülkemizin gerçeği bu oldu malesef hakaret etmeden bir yorum yazıldığında teşekkür ediyoruz.
    Çünkü gelen yorumların ekserisi hakaret ve küfür tahkir 😂
    Pastırma fiyatı aynı çünkü pastırma türk malı
    Norveçten yada ingiltereden gelmiyor

Ben türkiyede ticaret yaptım. Özellikle son dönem berbat bu yüzden bana sorarsan türkiyede ayda 30 bin tl mi kazanmak istersin yoksa almanyada 3 bin€ mu dersen ben 3 bin€ tercih ederim.
    Durum net. Bu şekilde düşünüyorum.çünkü tecrübe ettim .

TR de ortahalli biri olarak birden Almanyaya gelince gördüklerin sana cok etkileyici gelebilir. Göremedigin bircok negatif seyi zamanla yasayarak görecek ve ögreneceksin. Suan gözünü alan isiltinin pariltisina kapildin. Gerci geldigin yer sehir bile degilmis. Gözün acilmaya baslayinca hayatin ucuz gidadan ve arabadan ibaret olmadigini anlayacaksin. Bes yil sonra konunu editlersen bunun cevabini sen yazacaksin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.