Şimdi Ara

Almanya'da ilk 3 günüm ve izlenimlerim. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
70
Favori
60.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
339 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sende 23 Nisan daki çocuk gibi Alman vatandaşı ol oldumu
    İlk konuda akraba ile evlendi diye millet kızdı başka bişey yok bende kızdım şimdi o sevdiği imrendigi Almanların yanında eziklensinde görsün 2. Sınıf muameleyi özenme genç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kfa1500 -- 2 Mayıs 2019; 1:50:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • söylemeden dayanamayacağım. almanlar ich e iş demezler. şu an yaşadığın yerde iş derler. yanlıştır. daihmann ve ih doğrusu. salam da vurşt diyecekler senin orada halbuki vurst tur onun hoch deutsch ( istanbul turkcesi gibi) olanı. en sevmediğim almanyadaki şivedir, o almanya’yı öğrenip türkiyede de öyle öğretenler var hiç sevmem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: herons

Yurt dışında doğmuş büyümüş ama türkiyenin sokak ekonomisi fabrikadan iyidir diyor
    Sen türkiyede yaşama canım. Tatilden tatile git. Bu yeter.
    İyiliğin için söylüyorum.
    Yanlış mi söylüyor peki ? Tabii ki sokak ekonomisi daha iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuda milliyetçilik yapan gurbetçiler lütfen dönün geriye!! Tabii yuroları 6 ile çarparak değil , 2000tl maaş ile yaşamınızı sürdürmeyi deneyin o zaman anlarsınız belki

• kfa1500 kullanıcısına yanıt
    Adam sizin gibi insanlardan ikinci sınıf muamelle görüyor kararlarından dolayı dışarıda görmüş çok mu ? Boş milliyetçilik demagojilerini geç.Kafanı da yorma sen ben Türklüğümle gurur duyuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cokbaska

Konuda milliyetçilik yapan gurbetçiler lütfen dönün geriye!! Tabii yuroları 6 ile çarparak değil , 2000tl maaş ile yaşamınızı sürdürmeyi deneyin o zaman anlarsınız belki
    Adamları 1 hafta götürsen yurt dışına geri gelmeyecek tipler konuşup duruyor :D
  • Benim amca oğlu da iki yıl önce gitmişti eşi vasıtasıyla fayansçılık yapıyor bir ara zorunlu dil eğitimine gitti 4 gün kursa gidip iki gün çalışıyordu(takılıyordum bende hayat sana güzel diye) o zamanlar iyi destek alıyordu 6-12 ay arası sürmüştü herhalde bilerek kazanmıyorum filan diyordu.
    geçen sene günlük 150 euro yevmiye alıyordu, geçen konuştuk şimdi 200-250 euro alıyormuş günlük bazen kendi de alıyormuş iş, takım filan almış kendine baya tuttu diyordu o zaman daha yüksek oluyormuş kazancı.

Al beni de geleyim birlikte çalışırız filan diyorum sallamıyor, instadan bakıyorum İtalya ya, Hollanda ya filan gitmişler ailesiyle tatile resimler paylaşmış buradayken evden dışarı çıkmazdı şimdi avrupayı geziyor adam.

İşi sağlam olana güzel hayat sunuyor.
  • şu, "5 sene sonra farklı şeyler yazacaksın" "biraz daha yaşa gerçek Almanyayı göreceksin" diyen arkadaşlar sebebini yazsa da bilsek.Arkadaş herşeyi delilli ispatlı yazmış koymuş.Sizde söyleyin de bilelim neden pişman olcak arkadaş.Tüm yorumları okudum,nedense diğer gurbetçi arkadaşlar arkadaşın sadece pişman olacağını yazıyor ama neden pişman olacağını yazmıyor!!!.Yazında bizde bilelim.Tabi bir de "Almanyadan memnun değilsen gel burda yaşa" deyince kitlenip kalan Hık.. mık.. tan başka ses çıkaramayan arkadaşlar var.Herşeyi bir kenara bırakın,biz burda gün aşırı şehit haberleriyle başlıyoruz güne.

• quote:

Orijinalden alıntı: herons

Sen galiba sosyalden geçiniyon yalama malama konuşmalara bak
    güzelmiş demedim kanıtlarıyla herşeyi ortaya sundum
    galiba almanlar seni fazla fazla beslemiş doymamışsın. Yada türkiyedesin pişmanlığın var hangisi söyle bakalım.

Alıntıları Göster
    Hocam muhtemelen bi akrabası falan gitmiştir Almanya'ya, sonra da Türk iş ahlakını orda uygulamaya çalışınca postalamışlardır bunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ferrari091

söylemeden dayanamayacağım. almanlar ich e iş demezler. şu an yaşadığın yerde iş derler. yanlıştır. daihmann ve ih doğrusu. salam da vurşt diyecekler senin orada halbuki vurst tur onun hoch deutsch ( istanbul turkcesi gibi) olanı. en sevmediğim almanyadaki şivedir, o almanya’yı öğrenip türkiyede de öyle öğretenler var hiç sevmem.
    Bu doğru. Bu çok doğru.

Türkçede k yerine h ya da g harfini okulda öğretmek gibi bişey bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Time Lord -- 2 Mayıs 2019; 3:3:47 >
  • Herkes nasıl da çatlamış... Milliyetçilik artık sökmüyor beyler, canını kurtarmak daha önemli. Bu "Yerli ve Milli" projeleri o adamlar 60-70 yıl önce yaptılar ve o projeler şu an dünya çapında çalışıyor, belki duymuşsunuzdur, "globalleşen dünya" diye bir kavram. Biz 70 sene geriden geliyoruz, bunun sebebi de "Milliyetçilik" kavramının boşaltılması, "Irkçılık" ile aynı anlamın yüklenmesi, siyasetin, halkın refahı yerine, din üzerinden yürümesi. Bu Adnan Menderes döneminde başladı ve öyle de devam etti, arada bir değişiklik oldu, yine yok oldu. Hiç stabil bir ilerleme i devlet anlayışı olmadı, hep başkalarının ürettiğini kullanma üzerine kurulu olan ama üretim olmayan bir düzen. Beğenmediğiniz Mustafa Kemal Atatürk çok uğraştı, çok denedi. Nerden bilebilirdi ki?

Onlar zamanında, evet Hitler de dahil olmak üzere, üretime, teknolojiye, gelişime ağırlık verdiler. Sovyetler Birliği bile. O cani bulunan işkenceler, deneyler olmasaydı zaten bilim ve özellikle tıp bu günleri göremezdi.

Mesajın konusunun dışına çıkmadan şöyle diyelim, keşke batının ahlakını da alsaydık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Secxdx

Adam sizin gibi insanlardan ikinci sınıf muamelle görüyor kararlarından dolayı dışarıda görmüş çok mu ? Boş milliyetçilik demagojilerini geç.Kafanı da yorma sen ben Türklüğümle gurur duyuyorum
    İşini düzgün yapıp düzgün bir insan olursa hiç de ikinci sınıf insan muamelesi görmez. O muamelenin sebebi Türkiye'de yaşadığı dolandırıcı, uyanık, yatmaya dayalı iş ahlakını orada da işletmeye çalışan ama başaramayan bir avuç aptal. Bu ikinci sınıf insan muamelesi diye ağlayanların genelde bir akrabası falan oraya gitmiş oluyor veya kendileri gitmiş oluyor, ve yukarıda belirttiğim iki noktayı da es geçmeye çalıştıkları için dışlanıyor. Gayet normal bir durum.

• Mülteci olarak basvur gelebilirsen buraya evet çalışabilirsin

• Tamam tamam kızma genç sende git Almanya'ya yolun açık ola

• Keşke gidebilsek,evlilikten başka yolu yok

• Orada rahat rahat yere tükürebiliyor musun? Sen ondan bahset bize.

Kaç Alman seni görünce kıskançlıktan çatladı?
  • Klavye silahşörlerinin canı sıkılmış yine post kastırıyorlar.
    Ömründe Edirneden öteye geçmemiş kişiler, TVden gördükleri, gurbetçi akrabalarının anlattıkları ile ,
    şimdi oranın havasını soluyan,suyunu içene ahkam kesiyorlar.Ulan ne komik memleket olduk be.

Ömrünün ciddi bir bölümünü orada geçiren ve ailesinin önemli bir kesimi Gurbetçi olan ben, bu arkadaşın anlattıklarını o kadar iyi
    anlıyorum ki.Tabii ki onun için önemli bir değişiklik.Hem evlenmiş yeni bir hayat hem de başka bir ülkede bunu yapmak.
    Zamanla alışacak ama Türkiyenin havasını kokladıktan sonra oralar tabii ki yavan gelecek ona.Çok durağan,aksiyonu olmayan bir yaşam.
    Mesleği olana güzel hayat yaşatacak olanaklar.Mesela kaynak ustası olsan başlangıçta değil ama ilerlemiş zamanda 4000 € maaş.
    seramikçi su tesisatçısı gibi meslekler 3000'den aşağıya değil.
    İnsan gibi yaşayacaksın merak etme, 2.sınıf muameleyi de ancak 2.sınıf insansan görürsün, yani eğitimsiz kültürsüz vs. isen.
    donanımın iyi ise, oturup kalkmayı bilirsen kimse sana 2.sınıf muamelesi yapmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: serafon

Türkiyede herkesin toprağa bir bağlantısı vardı eskiden, nispeten ayağımızı yorganımıza göre uzatırdık, Sonra gittik elin uçağına bindik, bize havada in dedi adam, şimdi serbest düşme moduna girdik. Kimse de bu elin uçağı demedi atladı. Eskiden paramız olmasa da bize güç veren şeyleri terkettik, paraya bağımlı olduk, o da suyunu çekince çık çıkabilirsen işin içinden!
    İşte tespit budur. Kimse suçu başkasına atmasın. Yok hükmet şöyle yaptı yok iş adamları böyle yaptı diye. Suç hükümetin iş adamının olduğu kadar bizim de. Ölçüsüz harcamaya öyle kaptırdık ki kendimizi. 2000-3000 lira maaş aldık mı vurduk kendimizi ithal ürün(son model akıllı telefonlar, Starbucks BK mc donalds Colombia Adidas BMW Mercedes) yollarına.
    Tamam alalım ama ölçüsünce alalım, gücü yeten alsın. Sonra kredi kartı maduru olduk devlet bize yardım etsin. Hele AVM de çalışıp bütün aldığı parayı oradaki markalara harcayan kızlara ayar oluyorum. Marka ve gösteriş merakı bizim sonumuz olacak ya hayırlısı bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kml_77

Yanlış mi söylüyor peki ? Tabii ki sokak ekonomisi daha iyi.

Alıntıları Göster
    Herkes simitçi kestaneci midyeci süt mısırcısı olsun ozaman? Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş.
    Bu sürdürülebilir ekonomi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 2 Mayıs 2019; 9:15:15 >
  • Toplumsal ahlak ve kültür varsa ekonomi çok da önemli değil zaten .Bizim millet onlardan daha lüks araçlara binip daha iyi evlerde yaşıyordur eminim. Ama eğitim seviyesi ahlak kültür işte o yok bizde .Gün geçtikçe de heterojen bir toplum haline geliyoruz göçmenler yüzünden

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.