Şimdi Ara

Almanya'da ilk 3 günüm ve izlenimlerim. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
70
Favori
60.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
339 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence Türkiye'nin durumu daha iyi. Gecen haberlerde vardı. Ispark'daki değnekçinin bile iki katlı villası, son model insigniası vardı, pardon bir de traktör almıştı. Sen Almanya'nın köyüne giderek yanlış yapmışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgw7

Arkadaş halen misafir modunda , daha hayata dair yaşanmışlık yok , 3.gununde kağıt üzeri maaş hesabı yapıyor 500-600e Opel Corsa felan diyor 2002 modelden yukarı değildir en az 1k masrafı vardır o aracın :D

Tadilat masraflarından da bahset biraz :D malzeme fiyatlarından, ustaların işçilik ücretlerinden felan :))))

Hayat kıyma ve kiradan ibaret değil . Çocuk sahibi olup hanımın ben artık çalışamam dediğinde görecez seni .

Alıntıları Göster
    Neyin kafası bu ? Kardeş tr de 500 e Corsa bulayım 1k değil 3k tamir masrafı ödemeye raziyim. boşu boşuna Tr yi savunmaya çalışmayın. Komik oluyorsunuz. 2008 Palio aracımın 3 camını yeni taktırdım 1k para verdim. Ne diyon sen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 1 Mayıs 2019; 22:22:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dentsecurity

Bence Türkiye'nin durumu daha iyi. Gecen haberlerde vardı. Ispark'daki değnekçinin bile iki katlı villası, son model insigniası vardı, pardon bir de traktör almıştı. Sen Almanya'nın köyüne giderek yanlış yapmışsın.
    Zaten türkiyede üçkağıtcı dolandırıcı dilenci Değnekcilik yada ihale sansarı,stokcu ,çek senet tahsildarı olamadığımız için buradayız. 😂😂
  • Gelcen mi ülkeye
  • PanikAtak kullanıcısına yanıt
    Gelmem için Alman vatandaşı olup banka hesabımda çift haneli milyon € ve aylık düzenli 5 haneli € kazancım olursa gelirim 😂😂😂😂
    Ciddiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: funmanias

Paran olmasa bile ben almanyada yasamak istiyorum 5 krs param yok de biraz ugrasirsan gelirsin buraya evinin kirasini bile devlet oder burda...
    Nerede var öyle bı şey ? Ben evli bı çocuk babası adamim. Elimi kolumu sallayarak çalışabilir miyim orada ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: herons

Gelmem için Alman vatandaşı olup banka hesabımda çift haneli milyon € ve aylık düzenli 5 haneli € kazancım olursa gelirim 😂😂😂😂
    Ciddiyim
    Kardeşim Vize davet mektubu ile gelsek oraya çalışma konusunda zorlanır mıyız?

Çalışma izni konusunda yardımcı olur musun?
  • quote:

Ciddiyim
    Aile birleşimi yoluyla gelmişsiniz. Hayırlı olsun. Eşiniz Alman mı? Almanya'ya gelmenin en kestirme ve sağlam yolu bu araştırdığım kadarıyla. Türkiye ile kıyaslamak komik oluyor orayı zaten. Hakkınızda hayırlısı olsun. Alım gücü cennetine düştünüz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 1 Mayıs 2019; 22:29:45 >
  • quote:

Zaten türkiyede üçkağıtcı dolandırıcı dilenci Değnekcilik yada ihale sansarı,stokcu ,çek senet tahsildarı olamadığımız için buradayız. 😂😂

Alıntıları Göster
    Dostum şaka yapmıştım zaten.

Yeni ailen ve hayatın hayırlı olsun.

Bence çok iyi yapmışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwsehmus

Kardeşim Vize davet mektubu ile gelsek oraya çalışma konusunda zorlanır mıyız?

Çalışma izni konusunda yardımcı olur musun?

Alıntıları Göster
    Hocam ben daha yeniyim 😂
    Hiç bir prosedür şuan bilgim yok .
    Anmeldung yarın yaptırıyoruz yani ikametgah
    Turist vizesiyle çalışamazsın diye biliyorum
    En kestirme gelme yoluda evlilik diye biliyorum
    Bu kadar söyleyebilirim
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Eşim türk ama alman olabilir sadece sınava girmesi gerekli.
    Daha iyi bir gelecek sizlere olsun inşallah.
  • quote:

Hocam ben daha yeniyim 😂
    Hiç bir prosedür şuan bilgim yok .
    Anmeldung yarın yaptırıyoruz yani ikametgah
    Turist vizesiyle çalışamazsın diye biliyorum
    En kestirme gelme yoluda evlilik diye biliyorum
    Bu kadar söyleyebilirim

Alıntıları Göster
    Kardeşim peki senden rica etsem bana net bir şekilde öğrenip yazamaz mısın?

Ordaki iş yeri çalışma izni çıkarırsa oraya gelip çalışabiliyor muyum hemen?
  • Yaşlı amca yanlış parka bağırıyormuş, bizim üstteki ihtiyarda öyle demek ki huysuz ihtiyarlık evsenselmiş ((=

Hayatını kurtarmışsın. Standartların yükselmiş. Başarılar ve mutluluklar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leocorte -- 1 Mayıs 2019; 22:38:51 >
  • Tekmusa T kullanıcısına yanıt
    Böyle yazmayın dava ederler hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwsehmus

Kardeşim peki senden rica etsem bana net bir şekilde öğrenip yazamaz mısın?

Ordaki iş yeri çalışma izni çıkarırsa oraya gelip çalışabiliyor muyum hemen?

Alıntıları Göster
    B2 seviye dil istiyorlar diye biliyorum. Yinede araştırmak lazım.
    B2 demek bir almanla karşı karşıya oturup 1 saat çay kahve muhabbeti yapabilecek dil seviyesidir. Üst orta oluyor.
  • İyi yırttın şakirr.
  • Yazları audi ve mercedeslerle köye gelen almancılar bizlerin gelmemesi için "avrupa bitik" diyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zero01

Yazları audi ve mercedeslerle köye gelen almancılar bizlerin gelmemesi için "avrupa bitik" diyorlar.
    dediğim gibi çalışmazsa bitik olur. Bu her yerde böyle çalışmazsan dibine kadar kazığa oturuyorsun. Almanyada çalışacaksın.
    Ha çalışmasan bile türkiyeden çok iyi yaşarsın.
    Çalışırsan ve mesleğin varsa ve paranı iyi kullanıp iktisat edersen ne mi olur.?
    Kral olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 1 Mayıs 2019; 22:47:11 >
  • bir 5 sene sonra cok farkli seyler yazacaksin . Ilk basta biraz heyecan yapmissin, biz bu isin sonunu biliyoruz
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.