Şimdi Ara

Almanya'da ilk 3 günüm ve izlenimlerim. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
70
Favori
60.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
339 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeş konu güzel de, Almanya değil de Mars'ta kurulan koloniden dakka skor veriyormuş gibi anlatmışsın :)
    daha çok foto paylaşmanı rica ederiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrbaronx

"Yaşadığım kasaba nispeten küçük bi şehir" ne demek ya😂😂
    Almanya'da şehirleşme ve yerleşme kültürü homojen şekilde kasabalara yayılmış durumda nüfus yoğunluğu olarak demek istiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7563747EA

Bu mesaj silindi.
    Yok ben arabanın içinden sarayı izliyorum saraydan da eve bakıyorum.

Ben araba ev alma yaşını çoktan geçtim...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • avrupa fethedilecek özellikle almanya

bu böyle biline .. o topraklarda 1 almanya varsa bizler inşa ettik iş gücümüzle ayaga kaldırdık bu ülkeyi

hatta yarısı bizim sayılır o topraklarda gözümüz var
  • Geçen ay Japonya seyahati yaptım, Tokyo, Osaka, Hiroshima, Kyoto gezdim.

Japonya'da markette çilek bizdekine benzer pakette 370 yen, yani yaklaşık 3.3 dolar. Dün baktım, o kalitede çilek zor bulunur ama benzeri Migrod'ta 17TL idi. Eee hemen hemen aynı fiyat??? Hani Tokyo pahalıydı?

Herşey ama herşey meyvenin her türü Türkiye'den daha kaliteli ve market fiyatları ya aynı ya da en fazla babası %30 daha pahalı ama hepsi daha lezzetli ve kaliteli.

Türkiye'de çok ağır kazıklanıyoruz, ucu kaçtı artık.
  • tersosmos kullanıcısına yanıt

arabanın içinden sarayı izlerken saraydanda eve bakmak

çocukların ev araba hayallerini yıktın şindi . olmaz ki

2000 euroya mercedes ; euro biriktirip tr de ev alacaktı
  • cronus75 C kullanıcısına yanıt
    japonyayıda fetih listesine ekleyelim birazda vechimizi doğuya dönelim .. ne var bu batıda herkes batıya dönmüş
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrbaronx

"Yaşadığım kasaba nispeten küçük bi şehir" ne demek ya😂😂
    Pek dikkat etmedim öylemi yazmışım 😂 doğaçlama bir yazı olduğu için olabilir.
    Ama anlam bozukluğu yine çıkmıyor.
    Kasaba zaten küçük şehir anlamı taşır köyün büyüğü kasaba zaten kasabada küçük şehirdir
    Yine düzelttim

Düzeltmeye çalışayım en olur şekilde
    Edit "yer" diye düzelttim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 2 Mayıs 2019; 17:34:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UmutSahin1

Kardeş konu güzel de, Almanya değil de Mars'ta kurulan koloniden dakka skor veriyormuş gibi anlatmışsın :)
    daha çok foto paylaşmanı rica ederiz
    Akşam bir edit yapacağım konuya ve resimler ekleyeceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: hypercubematrix

varsovada 2.5 yıl kalmışın tr ye niye dönüyon kafayı mı ydin
    Ay yaşadım ya bu yaz demistim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her konunun altında hükümet ve saray bla blası yapan arkadaşlar ne zaman son bulacak? Adamlar sizin gibi kibir ve kör kulelerde yaşamıyor ki bir ortadoğu ülkesi kıvamında olsunlar ve kendinizi kıyasladığınız ülke ekonomisi en güçlü avrupa ülkesi diğer standart bir avrupa ülkesi türkiyeden daha mı iyi sanki? Halk olarak saçma kıyasları ne zaman bırakacaksınız acaba almanya da lüks saçma arabalara türklerden başka binen yok

Yazıda sadece bir turist gözüyle yazılmış saçma noktalar var asgari ücret ile herhangi bir ülkede bu tarz bollukta yaşayamazsın ve yaşanmıyor arkadaş turist gözüyle yorumlamış ama bir ev geçindirmek orada da zor ve 25 milyon emekli var orada burada olduğu gibi emekli maaşı yetersiz

İnsanlar orada çocuklarına verilen parayı manipüle etmek için almıyor türkiye o kıvamda para verse ölmüş çocuguna bile para isteyecek kıvrak zekalı tipler türer burada(ironik örnek bknz. GURBETÇİ ŞABAN)

Türk halkı üretmeden yok olmanın eşiğine gelmiş durumda ama hala almanya amerika ile kur farkının kıyasını yapıyorlar insanlar açlık sınırında maaş alırken diğer bir toxic kitle içki fiyatlarını karşılayıp zekanın ne kadar değerli bir hazine olduğunu gösteriyor.

Evet bunu yazarken de bir bok yapmıyorum ve imkanım yok üretim için ama türk olup üretim imkanı olanlar bu ülkenin gençlerini sömürmek için cirit atıyor

Kusura bakmayın arkadaşlar halk olarak beklentinizi karşılayacak bir donanımda ülke değiliz ve gerçek anlamda hak etmiyoruz ülkeyi yönetenlerde buna destek oluyor elbette ama artık lütfen fatura fişi kıyasını bırakın ve zekanızı biraz kullanın ve sorgulayın

Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 21guns -- 2 Mayıs 2019; 18:20:21 >

• Böyle konuları okumayı severim. Editlerini bekliyorum.
  • Hocam mesleğiniz ne? Orada ne iş yapacaksınız?

• İngiltere'de 1600 pound kazanıyordum. İngiltere ve Türkiye'de ki asgari geçim ücretini kıyaslamasını bizimkilere anlatırken 1600 pound kaç Türk lirası eder dediklerinde susuyorum. Anlatmaya çalıştıklarımın %80'ni aynı soruyu sordukları için artık anlatmaktan vazgeçtim.
  • Güzel bir yazı olmuş ,hoşgeldin kardeşim Almanya’ya. Ben de 2009 dan bu yana Almanya’da yaşıyorum. Sana tek bir konu da tavsiyem olacak. En kısa zaman da fast bir iş bulup kredi ile kendinize bir ev almanız olacaktır. Baden Württemberg bölgesinde oturuyorum. Bu tarafa yolun düşerse buyur gel misafirim ol.

• quote:

Orijinalden alıntı: cronus75

Geçen ay Japonya seyahati yaptım, Tokyo, Osaka, Hiroshima, Kyoto gezdim.

Japonya'da markette çilek bizdekine benzer pakette 370 yen, yani yaklaşık 3.3 dolar. Dün baktım, o kalitede çilek zor bulunur ama benzeri Migrod'ta 17TL idi. Eee hemen hemen aynı fiyat??? Hani Tokyo pahalıydı?

Herşey ama herşey meyvenin her türü Türkiye'den daha kaliteli ve market fiyatları ya aynı ya da en fazla babası %30 daha pahalı ama hepsi daha lezzetli ve kaliteli.

Türkiye'de çok ağır kazıklanıyoruz, ucu kaçtı artık.
    iyisini avrupaya satıp leşini bize yediriyorlar.

avrupaya gitmek lazım da imkansız artık adam yerine koyup almazlar bizi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonyFun

Güzel bir yazı olmuş ,hoşgeldin kardeşim Almanya’ya. Ben de 2009 dan bu yana Almanya’da yaşıyorum. Sana tek bir konu da tavsiyem olacak. En kısa zaman da fast bir iş bulup kredi ile kendinize bir ev almanız olacaktır. Baden Württemberg bölgesinde oturuyorum. Bu tarafa yolun düşerse buyur gel misafirim ol.
    http://ee24.com/germany/baden-wurttemberg/balingen/apartments/835169/

bu ev 30 bin euro mu ? bu evi satın almak istesem ? sınırada yakınmış . fakirim 30 bin eurom var

başkan güzel bir fikir degil mi sence ? 200 bin tl m var türkiyeden ev almaktansa almanyadan al kiraya ver 300 euro ya ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hypercubematrix -- 2 Mayıs 2019; 21:56:3 >

• İmkanım olsa, şu ülkede bir dakika durmam. Memuriyetten anında istifa eder avrupa ülkelerine giderdim. Sahi, avrupa ülkelerine gitmek için şart şurt nelerdir?
  • hypercubematrix H kullanıcısına yanıt
    Ev değil çatı katı daire 30.000 kağıt😎

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.