Şimdi Ara

Almanya'dan araç getirme hakkında..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Almanya'da araç fiyatları oldukça uygun. Almak istediğim araç ya ford Fiesta ya da Skoda Fabia. ikinci el alacağım o zaman bir hayli uygun oluyor.
    Türkiye de bu aracı kullanmak için vergiler vs.. ne kadar ödemek gerekiyor. plaka değişimi vs.. derken astarı yüzünden pahalıya mı gelir?
    bilgisi olan varsa, paylaşım olursa sevinirim.
    teşekkürler.

• Astarı yüzünden pahalıya geliyor.Vergisi ,getirmesi,ötvsi ıvırı zıvır derken attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmiyor.

forumun klasik konusu bu, haftalıkaçılır.Uyanık bir arkadaşımız gelir büyük umutlarlarla açar ama sonuç hep aynı.Ben de açmıştım zamanında.
  • Her ay böyle bir başlık açılıyor.
  • Forumun geleneksel konularından biridir
  • forumda aratirsaniz buna benzer onlarca konu var.
  • kısaca 2.el de alsan

burada "0" fiyatı üzerinden ÖDV ve KDC ödeyeceksin.
  • İnsanlar bu ülkede ki vergi sisteminden ve (sözüm meclisten dışarı) çevresinde haksızlıkla güzel arabalara binildiğini görünce ya dışarıya yönelir ya da ....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle 3 yaşdan küçük olacak veya klasik otomobil için yanılmıyosam 20 yaşından büyük olacak. Vergi sicil numaran olacak.

getireceğin aracın navlun bedeli vardır. bunun üzerinden motor hacmine göre ötv, Kdv plaka msraflarını ödedikten sonra araca türk plakası alabilirsin.
    Almanyadan geleceği için gümrük vergisi ödemessin.
  • Bu durumda boş yere girişimde bulunmayayım
    Peki Araba satın almasam da Almanya plakalı bir arabayı getirsem maksimum Türkiye de ne kadar sure kullanabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SERB!AN

Bu durumda boş yere girişimde bulunmayayım
    Peki Araba satın almasam da Almanya plakalı bir arabayı getirsem maksimum Türkiye de ne kadar sure kullanabilirim?

180 gün
  • quote:

Oraya ait vatandaşlıgınız felan mı var nasıl getireceksiniz ? ..Ayrıca getirirebilirsenizde 6 ay kalabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bulbulinho

Her ay böyle bir başlık açılıyor.

tam ben yazicaktim
  • Peki ben biraz değiştirerek sorim. Burda satılmayan ve şuan 0 km olarak da ne amerikada ne başka bir yerde satılan 2006-2007 model 2.3 motor ve fiyatı 15bin dolar olan bir aracı amerikadan getirtmek için ne kadar ötv+kdv ödüyoruz ? Ayrıca hangi fiyat üzerinden vergilendirme yapılıyor bilen var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan Paşa

quote:

Oraya ait vatandaşlıgınız felan mı var nasıl getireceksiniz ? ..Ayrıca getirirebilirsenizde 6 ay kalabiliyor.

Benim degil de akrabam Alman vatandaşı. Onun sahibi olduğu arabayı yurda getirip kullanmak istesem de 6 ay sonra geri götürmek zorunda kalıyorum o hade dediğinize gore..?
  • evet 180 gün
  • quote:

Orijinalden alıntı: xdrive

evet 180 gün

6 ay yani
    Bu kadar kısa degil de 1 yıl olsaydı keske.. O zaman getir götür yapardım bir defaligina..
  • Bunun yerine, ya getirmeyi düşündüğün modelden daha ucuz birşey alacaksın, ya para biriktirmeye devam edeceksin yada zenginsen babandan isteyeceksin.

Üzgünüm, sert konuştum ama başka yolu yok.

Bu kadar araba meraklısı bir millet, sence böyle bir imkan olsa gidip Fiat Linea-Renault Clio Symbol alır mıydı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.