Şimdi Ara

Almanya'dan Turkovac'a izin çıkmadı: Aşıyı olanlar ülkeye giremeyecek (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
1
Favori
7.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Almanya Milletvekili Petr Bystron : AB, ekonomik nedenlerle ‘Sputnik V’i tanımıyor

Petr Bystron “Aşı tıbbi bakış açısıyla değerlendirilseydi, Sputnik V uzun zamandır AB’de tanınmış olacaktı. Fakat ekonomik nedenlerle onaylamıyorlar. Avrupa İlaç Ajansı’nın (EMA) büyük Batılı ilaç şirketlerinin ilaçlarını rekabete girmeden satabilmeleri için piyasayı koruyor. Ayrıca, Rusya'ya döviz girişini de sağlamak istemiyor” diye konuştu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bugün kabul etmezler yarın öbür gün DSÖ kabul ederse onlarda ederler aşı geçen haftalarda çıktı hemen kabul etmelerini beklememek saçmalık.

Biontech bile UK’de kabul edildikten haftalar sonra Almanya’da kabul edildi.
    Şimdi kendi aşıları olmadığı için DSÖ’yi bekleyeceklerdir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • adaletinoğlu kullanıcısına yanıt

Ben bilimin ışığında, adaletin var olduğu, yöneticilerin seffaf ve hesap verebilir olduğu, halkın hükümetten değil, hükumetin halktan korktuğu demikratik bir yönetimin idare ettiği ülkede yaşamak istiyorum. Devlet kurumlarini yalan soylemedigi, halkin temsilcilerine bahce kapisi demirlemedigi bir ulkeden bahsediyorum. Siz kişilere takılıp kalmışsınız.

Büyük insanlar kavramları, küçük insanlar kişileri konuşur...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benmisim kullanıcısına yanıt

En başta bazı ülkeler tarafindan kabul edilmeme sebebine atıf yapmıştım.

• Kiskan kiskan nereye kadar ey doyçlend
    Bı yerde mecburen kabulleneceksin

Koyunsun amk cahili seni 😂😂😂 cahil koyunlar…

• hanahmet H kullanıcısına yanıt

Kardeş sana yemin ederim ister dünya satın alsın yine de bir gün bile düşünmem. İçtenlikle söylüyorum. Türklerin milli diye ürettiği şeyler ya çin malından beter oluyor ya da zaten hammaddesi yurtdışından alınıp ülkemizde yapıldığı için milli deniliyor. Yani %100 milli ise direkt topuk tavsiye ederim.

• Kendine_Antagonist kullanıcısına yanıt

Ne yazıkki antidemokratik söylemle olmuyor haberin olsun

Batı, Amerika ve sözüm ona gelişmiş ülkeler tümleyeninde bir patlama olsa 40 kişi hayatını kaybetse kimsenin umrunda olmaz, altyazı geçer gider...

Fakat aynı olay bahsettiğim ülkelerde olsa günlerce konuşulur

Körler sağırlar hesabı

Diplomatik dilmiş...

Asıl kötü haber bu

• Bahsettiklerinden biri @jomily  

• Vict0ry kullanıcısına yanıt

aynen öyle, içinde Türkiye'de yapılan her şeye karşıyım. İçinde Türk geçerse kaçın.

• venomboy_85 kullanıcısına yanıt

bahsettiklerinden biri derken

ne oldugunu tam olarak yazda bizde ögrenelim

yoksa benden kuyruk acin mi var da beni etiketlemişsin 

• Vurulanlara geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin :)

• skesk S kullanıcısına yanıt
    Ukrayna hadisesinden dolayı Rusya'ya ciddi yaptırımlar söz konusu, biz aynı durumda değiliz. Turkovac'ın faz3 çalışması uluslararası standartlara uygun değil ve akademik sonuçları yayınlanmamış. söyledikleri şey 23'ü turkovac'lı, 69 pozitif üzerinde faz 3 çalışması yapılmış, bu 23 kişiden 3'ü hastanelik olmuş diğerleri hafif atlatmış. yan etkileri de mevcutmuş ancak dediğim gibi akademik yayın yok. doktor olarak ben de takip ediyorum. Hiç hoşlanmasam da şimdilik mRNA aşısı Biontech yaptırıyorum. O da köken itibariyle Hatay aşısı sayılır :) olsa ne mutlu ama illa milli aşıya ihtiyacımız yok; ciddi yan etkileri olmayan, iyi oranda direnç geliştirecek aşıya ihtiyacımız var.

• hanahmet H kullanıcısına yanıt
    akademik sonuçlardan bahsediyorsanız siz de incelemediniz çünkü yayınlanmadı. Ekim 2021'den beri update bekliyoruz. Almanya'nın yaptığıyla ilgilenmiyorum, Faz 3 çalışması en az aşılı 300 pozitif üzerinde denenmiş olmasını gerektiriyor. Bizim testte 1000 küsür kişiden 69 pozitif çıkmış, 23'ü turkovac aşılı. bu 23 kişiden 3'ü hastanelik olurken, diğerleri hafif atlatmış. belgelere online ulaşabilirsiniz. Bizi çekemiyorlar triplerine gerek yok. uzman olduğunuz diğer konu "ekonomi" ile ilgilenin. Sağlık konusunu politikleştirmeyin.

• benmisim kullanıcısına yanıt
    tarzınızla kahve masasından yazdığınız belli. siz faz 3 çalışmasının akademik yayınını okudunuz mu? hayır. doktor musunuz? hayır. o halde burada Atatürkçüleri hedef alarak bilmediğiniz konuda ahkam kesmeyin.

Mansur’un 5’li çeteyi ağlattığı, sürekli devleti arkasına almış ve hatta devletin bir tarafında olan birilerinin milletin malına çökmediği, savcıların hakimlerin birilerinin önünde olmayan düğmelerini iliklemediği bir Türkiye istiyoruz. Darbe zemini oluşturmak için Türkiye’yi birbirine kattıkları dönemi hatırlatmana gerek yok, düne kadar feto ile kucak kucağa olduğunuzu ve ülkenin her damarına girmesine göz yumduğunuzu sizden olanın size darbe yapmaya kalktığını hatırlatırım. O dalga geçtiğin Ecevit’in elinde patlayan ekonomiyi düzeltmek için kemer sıkma politikasının ekmeğini 2013’e kadar yediniz. Senin gibi “reis için ölürüz” tayfasının ağzındaki tek argüman bu geçmişe dönmek mi istiyorsunuz? cümlesidir. Zaman geriye değil ileriye doğru akar. Günün birine takvim geri akarsa haklı çıkarsın. Ankara belediyesinin nasıl çalıştığına gel bak. Eskişehir’i ne hale getirdiklerine bak. İstanbul’a laf ediyorsun da dünya alem yazdı partinizin her türlü köstek olunduğunu. yurt dışından milyar dolara yakın kredi alan TC tarihindeki tek belediye olduk sayenizde.
    Madem konu tıp, doktor olarak sizin propagandanın senin gibi koyunlara nasıl çalıştığını söyleyeyim; tek bir bilimsel makale yayınlamadan faz3'e gelmiş aşıyı acil kullanım onayı verip Almanya uluslararası gereklilikleri yerine getirmediğinizden onay vermeyince "almanya bizi kıskanıyor" ve "cehape zihniyeti başarılarımızı çekemiyor, içimizdeki hainler var" diyen nazilersiniz.

bak babandan çok sevdiğin kişinin Türk Tabipler Birliğine söylediği cümleye;
    Erdoğan, "Erciyes Üniversitesi büyük bir kadroyla Turkovac aşısını üretiyor, icat ediyor. Adamlar 'Böyle bir şey yok' diyor. Ya siz ne sahtekârsınız ya? Ne yalancısınız ya? Madem biliyorsunuz da Tabipler Birliği olarak bugüne kadar bir eseriniz var mı? Yok. Ama yapana da hep taş koydunuz. Yalancı, cambaz, sahtekârsınız"

yine soruyorum; nerede akademik yayın? sonuçlar niye paylaşılmıyor? git propagandanı senin gibi koyunlara yap hadi.

• Kendine_Antagonist kullanıcısına yanıt

Bir yanı ile haklı olduğun taraf şu ki aşıları politik nedenler ile onaylıyor veya onaylamıyorlar diyorsun. Eh o zaman şu da var ki AB kendi çıkarlarına uygun hareket ediyor bu yüzden başkanı kim olursa olsun o ülke kendi çıkarlarına hizmet ediyor mu etmiyor mu bu önemli. RTE sana göre etmiyor bu yüzden aşımıza onay vermeyecekler ama Meral veya Kemal olsa aşımıza onay verirler diyor isek burada sorulması gereken şu, AB'nin bunlardan çıkarı nedir? Zira Çin veya Rus aşısına da onay vermiyorlar ise aşıyı tekellerinde tutmak ve tüm aşıyı kendileri üretip kendileri satmak ve parayı kendileri kazanmak istiyordur.

• Ne olduğumuzu herkes biliyor yerinde bir karar‼️‼️

• berk768 kullanıcısına yanıt

Hayaller bence biz kendi kendimize saplıyoruz

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.