Şimdi Ara

Almanya Ehliyet Kursu Almanca Zorunlulugu(?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Almanyanin kucuk bir sehrinde yasiyorum ve turk ehliyetimi cevirmek istiyorum. Buradaki surucu kurslarin cogu pratik sinavi icin almanca b1 olmam gerektigi zorunlugum oldugunu soyluyorlar, benim de almancam henuz baslangic seviyesinde ve b1 olmak oyle kolay degil biliyorsunuz ki. Arkadaslar bunun baska bir yolu yok mudur? Buyuk sehirlerin bir cogunda boyle bir zorunluluk yok, tercuman veya egitmenin sana cevirebiliyormus ancak bu tarz kucuk yerler icin ne onerirsiniz, illa almanca mi ogrenelim veya tasinalim mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GSISONYA_BH -- 5 Ekim 2020; 17:34:11 >

• Türklerden uzak durun mecbur öğrenirsiniz. Yoksa türklerin arasında türkçe konuşarak almanca zor öğrenilir. Almanya da öyle kanunun yanından geçen yollar tahminim yoktur. Almanca bileceksin diyorlarsa öyle verirler yada gidin tercümanlı yerde alabiliyorsanız almaya çalışın. Tavsiyem pratik yapmak için Türk kanalları bile seyretmeyin televizyonda.
    Übung macht den meister.
    Du must pratik machen. :)
  • Yaşadığınız ülkenin dilini öğrenin, dil öğrenmeyi zihninizde zorlaştırmayın. Karar-azim-disiplin. Ben 49 yaşında 1 yıldır İspanyolca öğreniyorum zamanla yanına 2 dil daha ekleme kararlılığındayım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türklerden uzak durun mecbur öğrenirsiniz. Yoksa türklerin arasında türkçe konuşarak almanca zor öğrenilir. Almanya da öyle kanunun yanından geçen yollar tahminim yoktur. Almanca bileceksin diyorlarsa öyle verirler yada gidin tercümanlı yerde alabiliyorsanız almaya çalışın. Tavsiyem pratik yapmak için Türk kanalları bile seyretmeyin televizyonda.
    Übung macht den meister.
    Du must pratik machen. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onerileriniz icin tesekkurler, uluslararasi bir firmada calisiyorum ve iletisimi Ingilizce ile sagliyoruz. Uzun vadede Almancayi ben de ogrenmek istiyorum ancak kisa veya orta vadede bu surec oldukca yavas ilerleyecektir o yuzden ben de baska bir yol olabilir mi diye duusnmustum. :)

• Tr deki yeni tip ehliyetler orda ise yaramiyormu

• quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

Tr deki yeni tip ehliyetler orda ise yaramiyormu

İngilterede bir sene gecerli.8 senelik ehliyetle kalmistim sinavdan  

• quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

Tr deki yeni tip ehliyetler orda ise yaramiyormu

malesef sadece ilk 6 ay gecerli

• Tercüman ile sınava giremiyor musunuz? Hollanda'da bu imkan mevcut. Bir sorup soruşturun derim.

• Geçen yıl bir konu açtım. SRC sınavında görev almıştım. Suriyeli tek aday vardı. Yanında parasını devletin ödediği yine Suri bir tercümanla girmişti. Bizim Türk şöförlerin, sapır sapır döküldüğü bu sınavda, bunlar Arapça kopya çekiyordu.

Duruma itiraz ettim ve tutanak tutacağımı belirtim.

Açtığım bu konuda, çoğu paralı tetikçi olan pek çok üye beni ırkçılıkla suçlamıştı. Almanya'da da tercüman atandığını yazmışlardı.

• Hay allah burada ilçelerde sinava girmene bile gerek yok ehliyet almak icin biraz pahalıya geliyor ama aliniyor. Bu almanya hakkatan geri gelmis bir ulke, bizi kiskanmalarina sasirmiyorum!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EuroAsia

Tercüman ile sınava giremiyor musunuz? Hollanda'da bu imkan mevcut. Bir sorup soruşturun derim.

oyle bir imkanin diger sehirlerde oldugunu ben de duymustum ancak yasadigim sehirde henuz boyle bir bilgiye ulasmadim, arastiracagim.

• Almanya’nın hiç bir yerinde sınava tercüman ile girebileceğinizi sanmıyorum.Zaten düşünürseniz bu saçma birşey olur,karşıdaki görevli,tercümanın sana yardım etmediğini nereden bilecek.Çünkü tercümanlarda Türk kökenli ve adamlar doğal olarak güvenemez.Bunun sınav mantığına olan aykırılığına girmeye gerek bile yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wanpo

İngilterede bir sene gecerli.8 senelik ehliyetle kalmistim sinavdan  

Alıntıları Göster

hangisinden kaldin? theory mi driving mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: black exodus

hangisinden kaldin? theory mi driving mi?

Alıntıları Göster

Driving ama artik ingilterede yasamiyorum.Sagdan direksiyonlu araba kullanma ne zor arkadas  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wanpo -- 6 Ekim 2020; 18:47:9 >
  • Wanpo W kullanıcısına yanıt

ne kadar suredir kullansan da surus dersi almadan driving kismini gecmek biraz zor. ben hong kong'ta, kenya'da ve burada soldan akan trafikte defalarca arac kullandim ama su an ders aliyorum sinavi gecmek icin. egitmen "gayet guzel kullaniyorsun, tehlike yaratmiyorsun trafik icin ama sinavi gecmek istiyorsan sunlari yapmamalisin ya da sunlari yapmalisin" diye gosteriyor. zaten sinavi gecme orani 44% civarinda son 10 yilda.

• D.Baran kullanıcısına yanıt
    Hollanda'da bunu yapabiliyorsunuz. Belediye'ye bağlı yeminli tercüman eşliğinde sınav oluyorsunuz. Afaki sallıyorum Felemenkçe 120eu ise sınav ücreti tercümanla birlikte 280-300eu dolayında bir fiyat ödüyorsunuz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.