Şimdi Ara

Pendik-Bursa En Mantıklı Yol Hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
7.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önümüzdeki pazartesi Bursa'ya gitmeyi düşünüyorum ailemle beraber gezme amaçlı. Ancak daha önce bu güzergahı hiç kullanmadım. Dolayısıyla nasıl gitsem nereden gitsem bilmiyorum.
    Biraz baktım, Pendik-Yalova git gel 55+55 tl= 110 TL
    Az bir miktar değil.
    Köprü zaten 71,75*2= 143,5 TL
    Eskihisar topçular biletinin nereden alındığını ve fiyatını bulamadım. idonun sitesinde yok. bunu farklı bir şirket mi işletiyor?

Körfezi mi dolansam ne yapsam arkadaşlar? Bu güzergahı bilenlerden tavsiye bekliyorum. Aracım Opel Corsa 1.3 CDTI 75 BG
    Ayrıca bursalı arkadaşlar da şuraya şuraya git derlerse tavsiyelerini beklerim.

Selamlar...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pendik'ten Bursa'ya En Mantıklı Yol Nasıl Bulunur

Pendik'ten Bursa'ya veya Bursa'dan Pendik'e seyahat etmeyi planlıyorsanız, en iyi ulaşım yolunu belirlemek önemlidir. İşte Pendik'ten Bursa'ya veya tam tersi yönde seyahat etmenin en uygun yolları:

• Feribot: Pendik'ten Bursa'ya feribotla ulaşmak, manzaralı ve nispeten hızlı bir seçenektir. Feribotlar, Pendik'teki Pendik İskelesi'nden kalkmakta ve Bursa'daki Mudanya İskelesi'nde inmektedir. Seyahat süresi yaklaşık 2 saat 30 dakikadır.

• Araba: Pendik'ten Bursa'ya araba ile gitmek, kendi aracınızla seyahat etmenize olanak sağlayan esnek bir seçenektir. Yaklaşık 270 kilometrelik mesafeyi tamamlamak yaklaşık 4 saat sürer. Otoyol ücretlerini ve yakıt maliyetlerini göz önünde bulundurmanız gerekir.

• Otobüs: Pendik'ten Bursa'ya otobüsle ulaşım, ekonomik ve rahat bir seçenektir. Otobüsler, Pendik'teki Pendik Otogarı'ndan kalkmakta ve Bursa'daki Bursa Otogarı'nda inmektedir. Yolculuk süresi yaklaşık 4 saattir.

• Uçak: Pendik'ten Bursa'ya doğrudan uçuş bulunmamaktadır. Ancak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan (SAW) Bursa Yenişehir Havalimanı'na (YEI) uçabilir ve ardından Bursa'ya taksi veya otobüs ile ulaşabilirsiniz.

Seçtiğiniz ulaşım yöntemi, bütçenize, zaman kısıtlamalarınıza ve kişisel tercihlerinize bağlıdır. Feribot, deniz manzarasının keyfini çıkarmak ve trafik sıkışıklığından kaçınmak isteyenler için iyi bir seçenektir. Araba ise esneklik ve yolculuk sırasında mola verme imkanı sunar. Otobüs ve uçak, daha ekonomik ancak daha az esnek seçeneklerdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Eskihisar-Topçular gidiş dönüş 90 tl olarak alabilirsin.Ayrıca köprü ücreti sadece 71,75 olarak düşünme köprüden çıktıktan sonra otobandan devam ederim dersen totalde 100 tl gibi bir ücreti buluyor bilgin olsun.
  • 2 hafta önce gittim. Pendik-yalova yapıp e5 üzerinden gitmen mantıklı. Otoban ve köprü çok pahalı. Prensip olarak da mecbur kalmadıkça kullanmama, protesto etme taraftarıyım.

Köprüden gidebilmen için otobana girmen gerekiyor. Onları da hesaba katmak lazım.

Eskihisar - topçular git gel 80tl ama o da mesafeyi biraz arttırır.
  • 4 secenegi de denedim pendik yalova diyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bursada gidilecek.
    gölyazı
    cumalıkızık
    saat kulesi
    kozahan
    ulucami ve kapalı çarşı
    inegöl oylat kaplıcaları pahalı olabilir.
    uludağa çıkıp piknik yapılabilir.
    mudanya tirilye. genel olarak bunlar gezilir.

birde isterseniz botanik park var yanındada hayvanat batçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senkei -- 19 Nisan 2018; 17:42:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoğanGörünümlüToros

4 secenegi de denedim pendik yalova diyorum.
    Hocam 110 tl az bir para değil. Aracım az yakan bir araç. Daha uyguna geliyorsa Körfez'i dolaşırım problem olmaz. Belki dönüşte kullanırım idoyu.

Direkt gidip bilebilir miyim mesela dönerken? Yoksa internetten bilet mi almak lazım orda daha mı pahalı olur?

Sıra oluyor mu idoda? Hiç vapura binmedim araçla. O yüzden bilmiyorum.

Dibimizde köprü var. Ben ordan geçsem köprüye hiçbir ekstra maliyetim yok. Ama ücret dolayısıyla binemiyoruz. Napayım öyle köprüyü geçemedikten sonra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • madem gezmeye gidiyorsan en uzun yoldan gezerek git.sinekten yağ çıkarmak gereksiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rena34 kullanıcısına yanıt
    Internetten de alabilirsin direk kuyruga da girebilirsin. oncelik biletli araclarin, kuyrukta yer kalmazsa bir sonrakini beklemek gerekebilir. Genelde bos oluyor ama bayramda falan yogun zamanlarda beklenebiliyor.

İdo ile geçmek hem daha ekonomik hem de hızlı olacaktır sitesinden incelemenizi öneririm.

• Tavsiyem gidis donus almayin.
    Tavsiyem Pendik Yalova feribotunu kullanin.

Ailenizle keyfine gezeceksiniz sonucta, vakit sikintisina girmeye degmez.
  • Geçtiğimiz C.tesi ben de benzer soru sormuştum. Ben Yenikapı- Bursa (Mudanya) İDO kullanmak istiyordum ancak sabah çok erken saatte olduğu için ve 2 ve 6 yaşında çocukla Beylikdüzünden Raya sabah 7de gitmem zor olur diye köprüden gittim. Dilerseniz profilimden konuyu bulabilirsiniz.

196km lik gidiş yolunu 2 saat 20dk civarı aldım. 120 sabit gittim. Sadece İstanbul'da Küçükçekmece tarafında trafiğe takıldım. Gelirken 110 ile sabit geldim 2 saat 10 dk civarı evimde oldum. Yine olsa yine aynısıni yaparım. Yol çok keyifli. Hiç yormuyor. Otobana da para veriyorsunuz ama kaymak gibi yol, boş ve direk Bursa Nilüfer tarafından çıkıyorsunuz otobandan. Siz Pendik tarafında iseniz süre çok çok daha kısalır. Ben tabi İstanbul'un diğer ucundan gitmeme rağmen sonuçlar böyle idi.

Benim araç yola çıkarken 6 üzeri ortalaması vardı, yarım depo mazotla Bursa'yi gezip geldim ortalama 5.1 olarak döndüm.

Köprü ve otoyol ücretini giseden kredi kartı veya nakit ödeyebilirsiniz. Benim OGS çalışmıyor o nedenle plakaya yazalım dediler tamam dedim. Böyle bir imkan da var. OGS plakaya işli ise ve kredi kartı ile otomatik ödeme varsa bu şekilde ödeme yapmak da mümkün.

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Geçtiğimiz C.tesi ben de benzer soru sormuştum. Ben Yenikapı- Bursa (Mudanya) İDO kullanmak istiyordum ancak sabah çok erken saatte olduğu için ve 2 ve 6 yaşında çocukla Beylikdüzünden Raya sabah 7de gitmem zor olur diye köprüden gittim. Dilerseniz profilimden konuyu bulabilirsiniz.

196km lik gidiş yolunu 2 saat 20dk civarı aldım. 120 sabit gittim. Sadece İstanbul'da Küçükçekmece tarafında trafiğe takıldım. Gelirken 110 ile sabit geldim 2 saat 10 dk civarı evimde oldum. Yine olsa yine aynısıni yaparım. Yol çok keyifli. Hiç yormuyor. Otobana da para veriyorsunuz ama kaymak gibi yol, boş ve direk Bursa Nilüfer tarafından çıkıyorsunuz otobandan. Siz Pendik tarafında iseniz süre çok çok daha kısalır. Ben tabi İstanbul'un diğer ucundan gitmeme rağmen sonuçlar böyle idi.

Benim araç yola çıkarken 6 üzeri ortalaması vardı, yarım depo mazotla Bursa'yi gezip geldim ortalama 5.1 olarak döndüm.

Köprü ve otoyol ücretini giseden kredi kartı veya nakit ödeyebilirsiniz. Benim OGS çalışmıyor o nedenle plakaya yazalım dediler tamam dedim. Böyle bir imkan da var. OGS plakaya işli ise ve kredi kartı ile otomatik ödeme varsa bu şekilde ödeme yapmak da mümkün.
    valla hocam ne yalan söyleyeyim köprüye o parayı vermek koyar bana ya.
    körfezi dolaşsam sonradan bursa otobanına katılabilir miyim? otobanları severim ah keşke güzel bir aracım olsa ve otobanlarda hız sınırı olmasa

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Eskihisar Topçular 80 degil 90 TL git gel.

• mfeker89 kullanıcısına yanıt
    Tek gidis alinca 45tl, gidis donus alinca 10tl indirimli 80tl idi hep. Zam mi gelmis?

Otoban 30-40km bir sey, fiyati da 18tl

Korfezi dolasabilirsin ama uzun surer. Izmit yalova arasinda trafik, isiklar cok fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Tek gidis alinca 45tl, gidis donus alinca 10tl indirimli 80tl idi hep. Zam mi gelmis?
    Salı günü gidiş dönüş aldım 90 tl. Muhtemelen tek gidişler de 50 tl olmuştur.

Köprü + otoban+ tem istanbul gidiş dönüş 190 tl falan oluyor. Feribotla gidip 90 tl yi bir güzel ezerdim ben olsam.

Körfez hep otoban olsa iyi güzel ama yalovaya kadar epey ışık var.
  • Eskihisara in Sol tarafta istanbul lines var oraya bak. Gemi dolmaya yakınsa buna bin. Bekleyen gemi muradiye ise Kesinlikle binme. Burası doluysa idoya bin. Vapurdan inince sağ taraf yalovaya değil Sol tarafa (izmit yönüne) dön. Yeni otobana bağlan 30 dk sonra bursadasın.

Otoban 18 lira.

• En mantıklı seçim Pendik İdo-> Yalova -> Bursa

Git gel olarak hesaplarsak -> Pendikten sonra Eskihisara 20 km var Topçulardan Yalovaya 15 km var .
    Toplam 20+15=35 km *2 = 70 km fazladan yol yapılıyor Eskihisar üzerinden Yalova içinden Bursaya gidişlerde. 100 km'de araç 5 lt yakıyorsa Dizel 5*5,4=30 Tl'ye yakın maliyet oluyor. 30 tl *70/100 = 21tl

Eskihisar git gel gemi parası 80 tl , Pendik git gel gemi parası 110 tl 80 + 21Tl yol farkı= 101 tl. 101 tl + fazladan 1 saat yol < 110 Tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hassin -- 20 Nisan 2018; 9:24:45 >
  • Pendik ido ile Yalova ido arası körfezi dolanırsanız 2 saat sürüyor, pendik Yalova ido feribotu 45 dk da geçiyor. Feribota gidip 15 dk bekleseniz 15 dk da çıkarken oyalansanız (yanaşması durması vs) 1 saat 15 dk nızı alır. Size 45 dk avantaj sağlar.

Aracınız bu yolu karayolu ile gitse 130 km yapar ve bugün ki yakıt fiyatından 100 km de 5 litre yakarak 37 TL ye körfezi dolanır. Tek yön için 18 TL kar yaparsınız ama 45 dk zaman kaybedersiniz.

Seçim size kalmış. Ben ido feribotunu kullandığım zamanda oldu körfezi dolandığım zaman da oldu. Araba sürmek ile ilgili sıkıntı yaratmıyor körfezi dolanmak ve bir açıdan avantajı oluyor. O da feribota göre ayarlamıyorsunuz kendinizi "acaba yetişir miyim trafik olur mu? ne kadar erken çıksam?" derdi olmuyor. Genel de de körfezi dolanıyorum ve istediğim saatte yola çıkıyorum bir yetişme derdi olmadan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    110 tl az bir para. Ben gecen avrupa yakasunda biyere gittim bursadan. Avrasya tuneli yss yollari osmangazi kullandim.250 tl civari gitti yakit haric.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.