Şimdi Ara

Almanya Erasmus Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
1.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, erasmus programı için tercih yapıcam önümüzdeki ay. Almanya istiyorum özellikle. Almanya üniversiteleri olarak:
    Ruprecht Karls Universitat Heidelberg, TH Mittelhessen, Universität des Saarlandes, Universitat Bonn, FH Südwestfalen var.
    Bonn ya da Saarlandes düşünüyorum tercihte ön sıralarda. Düşünce ve bilgilerinize ihtiyacım var

• Eğer erasmus sınavını geçebilirsem TH mittelhessen seçmeyi düşünüyorum bende, mak.müh okuyorum. Okul giessen deymiş.Giessen 75 bin nüfusu olan(çoğunluğu öğrenci) küçük bir şehirmiş fakat gidenler çok beğeniyormuş araştırdığım kadarıyla. Ve frankfurt trenle 45dk kadar mesafede olduğundan bence seçilebiliecek bir üniversite.
    Oraya giderseniz bana da haber verirsiniz hocam belki bakarsınız karşılaşırız
  • quote:

Orijinalden alıntı: telebreathe

Hocam bende bu durumdayım onu söyleyeyim önce.

Ne okuduğunu bilmiyorum ama mühendislik okuyorsan almanya tecrübesi ve Almanca ön plana atar.Kalan bölümlerde ne kadar faydalı olur bilmiyorum.

Not ortalamasının düşmesi senin için önemsizse almanya iyi seçenek ama okullar almanca falan istiyor o şartları sağlayabilmen önemli birde almanya.gibi ülkelerde erasmus öğrencilerine ayrıcalık sağlandığını duymadım yani oranın öğrencisi.gibi eğitim alıyorsun

Almanyada kararlıysan okulun yurt imkanlarını araştır şehri araştır.Kafana sinmiş olana da git derim

Polonya gibi yerlerde derse gitmeyenler falan epey varmış

Daha önceden yurt dışı tecrüben yoksa almanya güzel tecrübe.Yani disiplinlerini vss kendinde özümsersen senin açından faydalı olur.Ben mesela ilk yurtdışı ziyaretimi Almanya'ya yapmıştım ve çok memnun kaldım, Türkiye'deki karışıklık stresli ortamdan eser yok..

Seçim açısından şöyle fikir vereyim mutlaka gezersin tabi.Uluslararası uçuşları bol olan havaalanlarına yakın yerleri tercih et.

Zaten saarbrücken Frankfurt'a yakın, Bonnda da Köln Bonn havaalanı var, ikiside gayet işlek.Ryan air vs uçuşları da var ucuza seyahat edersin

Heidelberg bilmiyorum ama duydum orası da düşünülebilir eğer senin kıstaslarına uygunsa

hocam Bonn da baya baya istekliydim araştırmalarım sonucu, fakat öğrendiğim kadarıyla Bonn da eğitim almancaymış, benimde almanca eğitimim lise düzeyinde. o nedenle diğer seçeneklere yöneleceğim sanırım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kanada vizesi hakkında!
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.