Şimdi Ara

Almanya Gezisinden Arda Kalan : Mercedes Müzesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen sene Aralık ayında 10 günlük bi Almanya tatilim olmuştu.Forumla yeni haşır neşir olduğumdan yeni ekleme fırsatım oluyor.Merak edenler için belki faydalı olabilir.Yoğun derecede Yıldız hayranı olduğum için benim için önemli gezi Mercedes Müzesi olmuşdu.Bi kaç resim ve bilgi paylaşmak istedim.Ayrıca Almanya hakkında az çok da bilgi edindim.Vize vs sorular hakkında elimden geldiğince yardımcı olabilirim.

Müze Stuttgart'da Porsche müzesinin hemen yanında.Ben Frankfurt'da kalmıştım tahmini bi 200 km yol katettik.Müzeyi gezmek için yürümeye alışkın olmanız lazım dön dön bitmiyor ve neredeyse tüm gününüz alıyor.Müze girişinde sizlere kulaklıklı bir kaset çalar gibi bir şey veriyorlar.Bazı manyetik alanlar var onun yaklaştığınız vakit.Ürünle ilgili tarih bilgilerini İngilizce ve Almanca olarak aktarıyor.

Buyrun ;

Bu resimdeki araçlar orjinal ve maket değiller.Takip ışığı üzerine gelen araç için ses sistemi simülasyon yapıp çalıştırıyor ve tüm etrafınızda dolaşıyor hissi veriyor :)

Bu aracın hikayesi büyük.Anlatılanlara göre Yunanistan'da bir taksici gelip sıfır olarak alıyor aracı sonrasında 700.000km kadar orjinalliğini bozmadan kullanıyor aracı.Almanya'ya bakım yaptırmak için geldiğinde aracı gören firma yetkilileri aracı bırakıp istediği sıfır aracı alabileceğini söylüyor ve araç o şekilde müzeye alınıyor.

Araçlar genelde kullanıldıktan sonra alınıyor müzeye

ve işte bu benim hayallerimin prensesi :) Yanına yaklaşıp resim çekilmeye çalıştım.Oradaki Türk görevli Türk olduğumu anlamış olmalı "Araçlara yaklaşmak yasak" diye uyardı beni

Dünyanın ilk içten yanmalı tek silindirli motoru olduğu söyleniyor

Bu araç Ralli yarışını kazanıyor ve kazandığı şekilde tozu toprağıyla alıp müzeye getiriliyor.Adamların bakış açısına hayranım.

Müzede en yeni modellerinde tanıtımı ve satışı yapılıyor.

Çok iyi resim çektiğim söylenemez ama belki işinize yarar :)

Buda bonuss :) (Ben başka türlü atlar bekliyordum ama bu da nasibimize : ) Not:Gerçek at konusunda merakı olanlarda bana pm atabilirler :))

Almanya konusunda ben yılbaşı zamanında gitmiştim.Öneririm güzel çarşı kuruyorlar v.s.Ancak Almanya pahalı bi memleket bilginiz olsun ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By__Belo -- 14 Temmuz 2014; 15:44:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.