Şimdi Ara

Araba ile İstanbul'dan Karadeniz Turu (Tamamlandı fotolar ekleniyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
5
Favori
77.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce bu turu yapan arkadaşlardan ve Karadenizi bilenlerden bilgi rica ediyorum.
    İstanbul'dan rota çizseniz Artvin'e kadar çizilecek rota
    Görülebilcek güzel yerler.
    Kaç gün yeterli olur.
    Sakın gitme yaptığın yola değmez denecek yerler.
    Çok bozuk yollar.
    Güzel yemek yenecek yerler
    Konaklama için tavsiye edeceğiniz yerler.
    Alınası yol üstü lezzetleri.
    Kısacası aklınıza gelen güzellikleri yazarsanız güzel bir başlığımız olur.
    Bende Haziran sonunda çıkacağım turun dönüşünde fotoğraflı bir açıklama yazarım.

Turda kullanılacak ekipmanlar.
    Araba:Peugeot 307 1.6 tiptronic
    DSLR :Nikon d80
    Video kamera :Panasonic g 250
    Dijital fotoğraf :Nikon s6
    Hp 614 +ıgo navigasyon
    Ipod classic arabaya sonradan aux'la monteli.(10 gün sonra takıcam)
    Hp compaq mini 701 3G(turkcell). Turdayken sadece edge özelliğini kullanabileceğim.

Merhaba Turu tamamladık fakat tatil sonrası iş yoğunluğu derken paylaşmak ancak bugüne nasip oldu.
    Fotoğrafları düzenlerken kullandığım picassa programı sayesinde tüm fotoları kolayca blogspotta yayınlayabiliyorum.
    http://usbkablosu.blogspot.com/
    adresinde yayınlayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetvel -- 17 Temmuz 2009; 12:48:12 >

•  Araba ile İstanbul'dan Karadeniz Turu (Tamamlandı fotolar ekleniyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetvel -- 16 Temmuz 2009; 13:54:55 >
  • bu soruların cevabını detaylı yazan arkadaş olursa tura çıkmaya gerek kalmaz gitmiş gibi olursunuz. bence sürpriz oynayın.aracın yağını suyunu kontrol edip çıkın.

ek: karadenizin yoğun yeşilliğinin D80 le nasıl olacağını merak ettim gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Lupara_ -- 7 Haziran 2009; 8:53:40 >
  • Bende kısmetse yazın Adanadan yola çıkarak Karadeniz turu yapmak istiyorum.Ykarıdaki soruların Adana-Karadeniz içinde cevaplarını bekliyorum.
  • Karadenizin sahil şeridini o kadar güzel yapmışlar ki,Kastamonu.dan Rize.ye kadar deniz kenarından çift şeritli yol ile çok rahat gidiliyor.Ben geçen sene yapmıştım bu geziyi.Her yeri hatırlamıyorum ama Ordu Çamlıtepe ile Giresun kalesi mutlaka görülmeli.Trabzon ve Rize.nin Uzungöl ve Sümela Manastırı da görülmeye değer.
  • Trabzonluyum , yaşım henüz 17 gittiğim , bildiğim yerleri sana sayayım abicim..

Öncelikle samilto ; hangi yollardan tam olarak nereye çıkacağını söylersen yardımcı olabiliriz.

Rotaya gelelim.

Istanbul - Izmit - Adapazari - Düzce - Bolu - Karabük - Çankırı - Tosya - Çorum - Amasya - Samsun - Ordu - Giresun - Trabzon - Rize Artvin.

Mola olarak Istanbuldan erken saatlerde çıkacaksanız yola adapazarı mudurnuyu geçtikten sonra sağda çok güzel bir yer var orada kahvaltı yapabilirsiniz gayet temiz ve lüx bir yer fiyatlarıda gayet uygun. ( Kendi yaptığınız yemekleride poğaça kek vs. orada yiyebilirsiniz. ) Ama genel olarak ulusoy tesislerini öneririm + otobüslerin bol olduğu yerlere gidin onlarda güzel ve temiz yerlerde duruyor genellikle

Samsunda Bandırma vapurunu ziyaret edebilirsiniz. ( illaki başka yerlerde vardır da şuan aklımda olanları yazıyorum :) )
    Orduda boztepe'ye mutlaka çıkın. O manzarayı görmeye değer.

Ordu Boztepe :http://blog.gazi.edu.tr/ordu/files/2009/04/ordu-ordu.jpg
    Giresuna gittiğinizde Giresun kalesi , Giresunda bulunan Meryem Ana'yı ziyaret edebilirsiniz çok güzel yerlerdir.
    ve Gelduk Trabzona Akçaabat'ta Cemil Ustada köfte yemeden geçmeyin o kadar söylüyorum köftede 1 numara
    Isterseniz Beşikdüzünde Plaj keyfi yapabilirsiniz..
    Trabzon Boztepeyede çıkmayı unutmayın orda o manzara karşı semaver ile kaç bardak çay içilir anlatılmaz yaşanır..
    Sonra Yenicuma ganita .. Kolbastı müziğinde adı geçen yer :) Oradada deniz kenarında deniz kokusuyla birlikte bi dinlenebilirsiniz..

Sonra benim memleketim olan Maçka :) Öncelikle Sümela manastırını ziyaret edersiniz. O yorgunlukla birlikte çıkarsınız hamsiköye , hamsiköy sütlacı yersiniz kendinize gelirsiniz. Gelirseniz bende köyde olucam beklerim

Ondan sonra meryemana yoluna doğru giderken 5 km sonra alabalık tesisleri var çok güzel bir yer derenin kenarında ister piknik yapabilirsiniz isterseniz ailenizle birlikte oturursunuz size kalmış..
    Meryemana ziyaret edilebilir.

Bunlardan sonra olmazsa olmaz Çaykara - Uzungöl :)

Sonra ver elini Rize .. Çayelindede güzel yerler olduğunu duydum ama bilmiyorum nerelerdir , Rizeye gidipte aydere gitmezseniz ayıp edersiniz

Benden bu kadar Ayder'den sonra daha ileriye gitmedim :)

Yollardan biraz daha bahsedeyim bozuk yollar falan demişsiniz..

Otoban bitene kadar yollarda pek birşey yok gibi boluya kadar rahatlıkla gidebilrsiniz. Gidiş gelir yollarda dikkatli olmanız gerekir çünkü manyak manyak adamlar var. Biz altımızdaki binek arabayla sollamaya korkuyoruz arkadan kamyon geliyor 4 arabayı sollamaya kalkıyor falan. Dikkatli giderseniz pek birşey olmaz yani. Gelelim radarlara.. Babamın taktiği uygulayın : basmak istiyorsanız sizin gibi basan bir arabanın arkasına takılın radara o girer cezayı o yer sizde bastığınızla kalırsınız

Bildiğiniz gibi karadeniz sahil yolu yapıldı Samsun'dan itibaren.. O yollar çok güzel kaymak gibi hiç bir problem yok içiniz rahat olsun tabelalarda gayet iyi bir sıkıntı yok yani

Biraz resim ;

Bolu Abant ;

Samsun Bandırma vapuru ;

Giresun kalesi resimleri ;
    mynet
    MYNET - Türkiye'nin lider - haber - oyun - spor - magazin - sinema - portalı
    http://site.mynet.com/giresunekibi/Grsn/id3.htm

Akçaabat Cemil Usta ;

Sümela Manastırı ;

Uzungöl ;

Derenin kenarındaki alabalık tesisi Maçka ;

Dere ;

Rize - Ayder ;

Soracağınız soru varsa ilgilenirim , buraya yazmanız yeterli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Trabzon61~ -- 7 Haziran 2009; 11:22:07 >

• Tek bir mesajla anlatılamayacak kadar uzun bir soru listesi yapmışsın. Benim sana önerim ekin yayın grubunca yayınlanan ve her yıl güncellenen Gezi Türkiye rehberini edinmendir. Tüm Türkiye'yi kapsar bu kitap ve elde taşıacak boyutlarda hazırlanmıştır, tüm sorularına yanıt vardır. Yada sadece karadenizi içeren gezi rehberleri var, onlarda işine yarar.

Benim önerilerim ise; Artvin'de Camili(Borçka ilçesi) macehel vadisini gör ve orada kal, Tema vakfının misafirhanesi var.Çayeli'nde Hüsrev'de kuru fasulye yersiniz, balıkçı zaten her yerde var.

Rize Ayder yaylası (ardeşen) mutlaka görülmeli.Güzel küçük oteller var, kaplıca var. Uzungöl var Trabzon'da, Zigana var. Giresun'da Bektaş yaylası var.

Sinop ve çevresi var.Cide- İnebolu çok güzel.

Sana önerim geziye Kastamonu üzerinden İnebolu'ya inerek başlamandır. Oradan hep sahili izleyerek Artvin'e dek gitmendir. Ben bu yolu Artvin'den başlayarak Amasra'da sonlandırmıştım. Amasra-İnebolu arası yol çok virajlı ve dar, bir o kadar bakir ve güzel. Bu yolu göze alırsan Amasra'dan da başlayabilirsin.

Ben bu dediğim güzergahı 10 günde gezmiştim ve yetmemişti süre, her gece başka yerde konaklama yapmama rağmen süre kısa kalmıştı. O kadar gezecek yer vardıki. Hakkı en az 20 gündür bu hattın.

İlk anda aklıma gelenler bunlar şimdilik.İyi geziler şimdiden sana.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

En önemlisi bahsettiğim kitabı edin. Ben o kitap sayesinde nice yerler gezdim, keşfettim.

ÖNEMLİ NOT; Sadece sahilde kalırsan fazla şey göremezsin, gerçek karadeniz içerde yaylalarda dağlarda.Artık bir çok yaylada konaklama olanağı var zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ARABA İLE TÜRKİYE TURU
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: vuralkan

Tek bir mesajla anlatılamayacak kadar uzun bir soru listesi yapmışsın. Benim sana önerim ekin yayın grubunca yayınlanan ve her yıl güncellenen Gezi Türkiye rehberini edinmendir. Tüm Türkiye'yi kapsar bu kitap ve elde taşıacak boyutlarda hazırlanmıştır, tüm sorularına yanıt vardır. Yada sadece karadenizi içeren gezi rehberleri var, onlarda işine yarar.

Benim önerilerim ise; Artvin'de Camili(Borçka ilçesi) macehel vadisini gör ve orada kal, Tema vakfının misafirhanesi var.Çayeli'nde Hüsrev'de kuru fasulye yersiniz, balıkçı zaten her yerde var.

Rize Ayder yaylası (ardeşen) mutlaka görülmeli.Güzel küçük oteller var, kaplıca var. Uzungöl var Trabzon'da, Zigana var. Giresun'da Bektaş yaylası var.

Sinop ve çevresi var.Cide- İnebolu çok güzel.

Sana önerim geziye Kastamonu üzerinden İnebolu'ya inerek başlamandır. Oradan hep sahili izleyerek Artvin'e dek gitmendir. Ben bu yolu Artvin'den başlayarak Amasra'da sonlandırmıştım. Amasra-İnebolu arası yol çok virajlı ve dar, bir o kadar bakir ve güzel. Bu yolu göze alırsan Amasra'dan da başlayabilirsin.

Ben bu dediğim güzergahı 10 günde gezmiştim ve yetmemişti süre, her gece başka yerde konaklama yapmama rağmen süre kısa kalmıştı. O kadar gezecek yer vardıki. Hakkı en az 20 gündür bu hattın.

İlk anda aklıma gelenler bunlar şimdilik.İyi geziler şimdiden sana.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

En önemlisi bahsettiğim kitabı edin. Ben o kitap sayesinde nice yerler gezdim, keşfettim.

ÖNEMLİ NOT; Sadece sahilde kalırsan fazla şey göremezsin, gerçek karadeniz içerde yaylalarda dağlarda.Artık bir çok yaylada konaklama olanağı var zaten.

+

Ayder Ardeşende değil , Çamlıhemşinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Trabzon61~ -- 7 Haziran 2009; 11:12:25 >

• karadeniz anlatılmaz yaşanır.yurdumun herköşesi çok güzel.amma ben karadenizliyim-rize-(doğduğum-büyüdüğüm yer)onun için karadenizim birbaşka güzel.makineniz(foto) yeşil-mavinin bütün tonlarına duyarlı olması gerekli özellikle.
  • Valla harika öneri ve tavsiyeler geliyor.Gördüğüm kadarıyla bu turu planlayan yanlız ben değilmişim.
  • 34birkan61 fotolar şahane

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _DavidGilmore_ -- 7 Haziran 2009; 17:43:24 >
  • bu turu yapmış biri olarak herkese tavsiye ederim.tek kelimeyle büyüleneceksiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _DavidGilmore_

34birkan61 fotolar şahane

Vatanımızın 7 cennet köşesinden 1'i

Cetvel abi ( adını bilmiyorum bağışla ) , bakırköydemişin aynı zamanlarda yola çıkıyoruz takıl istiyosan peşimize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Trabzon61~ -- 7 Haziran 2009; 18:24:19 >

• bende yarın rize artvine gideceğim bakalım niyetin ispirden geçmek ikizdere filan ama kar kalkmışmıdır bilmiyorum
    dönüştede sonrada artvin ve aşağılara ineceğim
    rota yok plan yok
    herşey surpriz
  • quote:

Orjinalden alıntı: seiko5

bende yarın rize artvine gideceğim bakalım niyetin ispirden geçmek ikizdere filan ama kar kalkmışmıdır bilmiyorum
    dönüştede sonrada artvin ve aşağılara ineceğim
    rota yok plan yok
    herşey surpriz

Sahil tarafında bi yere gitmek istiyorsan doğan kartal tipi kuş serisi araçların peşine takıl yaylalara falan diyorsan 4x4 veya partner tarzı araçların arkasına takıl onlar seni götürür gideceğin yere
    Bu arada iyi yolculuklar kazasız belasız
    Bide gelince yol raporu verirsenuz iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Trabzon61~ -- 7 Haziran 2009; 18:29:19 >

• aklıma geldi fotograf makinesini sarj edeyim
  • bayburttan uzun göle çıkan bir yol var o yolu merak ediyorum birde artvin tortum yapabilirim birde ayderden daha ileride birkaç göl var asıl orası güzelde pek sapa bakalım
  • Bence sizin için karadeniz turu iki yerdedir bu güzergahta 1.si boluya kadar olan kısım, 2. si ise samsundan sonraki kısım arada kalan çorum yolu üzerinde hiç bişi yok platolardan başka onun yerine şöyle yapabilirsiniz Karabük üzerinden Bartına oradan sahil boyu Zonguldak,Kastamonu, Sinop, Samsun ,Giresun...
    güzergahı daha aşikar yalnız şunuda söylim yollar Bolu'dan sonra Samsun kadar tek yön dar biraz başınız döner ama doğayı görürsünüz gerçekten. Özellikle giderken Kastamonu(abana) ve Giresun (tirebolu) ya benim için bir selamı çok görmezsiniz umarım...Hayırlı yolculuklar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: seiko5

bayburttan uzun göle çıkan bir yol var o yolu merak ediyorum birde artvin tortum yapabilirim birde ayderden daha ileride birkaç göl var asıl orası güzelde pek sapa bakalım

Bayburttan direk Trabzona çıkan bir yol mu var ? Bilmiyordum vallahi Bildiğim kadarıyla Bayburt - Gümüşhane - Maçka yolundan Trabzona ordan bi 40-50 km daha gidip Çaykara uzungöl
  •  Araba ile İstanbul'dan Karadeniz Turu (Tamamlandı fotolar ekleniyor)

bu yıl 3. türkiye turunun 1.etabı gibi birşey olacak benim

bayburtta shellden çıkıştan 2-3 km ileride sapak var o yol uzun göle çıkar ama keçi yoludur

eski tikkocular yüzünden pek kullanılmaz

bayburt gümüşhane torul maçka bildiğin şehirler arası transit yol

karadenize iç anadoludan geçen tüm yolları giresun kürtünden ladikten niksardan ordudan adını hatırlayamadığım bir yerden

aklına gelebilecek hepsinden işte birde dağların üzerinde enine giden bir yol var . orada nüfusa kayıtlı bile olmayan kiralık katiller vardır

.götürürsün şahsın fotoğrafını ve bilgisini verirsin adam gider onu bulur işini tamamlar sonra şehirden ununu yağını bulgurunu erzagını alır yaylasına döner .hiç nufusa bile kayılı değildir.

ben birkez şereflikoçhisardan gümüşhaneye karadeniz dağlarını enine gece geçtim .

bir yerde 2-3 hane vardı kapıyı çaldım içerden şlak şlak mermi sürdüler silahın ağzına ..

ben seferiyim dedim öyle açtılar kapıyı
    ama o yolların en güzeli ladik ve eğribeldir.

karadenizde gezdiğim zaman bulutun nemini ciğerime kadar çekmeden haz alamıyorum asgari çıkacağım yükseklik 2000-2500 metre .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seiko5 -- 7 Haziran 2009; 18:53:20 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.