Şimdi Ara

Araba ile İstanbul'dan Karadeniz Turu (Tamamlandı fotolar ekleniyor) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
5
Favori
77.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dostum, çok güzel yazmışsın, ben 2006'da bu geziyi yaptım, sarp sınır kapısını görüp geri döndük.

Sümela, Uzungöl, Ayder (fırtına vadisi) kesinlikle görülmesi gereken yerler.

Biz biraz farklı bir rota izledik, ankaradan sonra Çorum üzerinden Samsuna çıktık. Çorum'da hattuşaş'ı ziyaret ettik. Samsundan sonra hep sahil yoluna bağlı kaldık. Gece yarısı İstanbuldan çıktıktan sonra, Samsunda gecelediğimizi hatırlıyorum. Ondan sonraki durak Trabzon olmuştu. Daha sonra uzungölde bir gece geçirdik ki, muhteşemdi. Sarptan döndükten sonra Amasra'da sahilde kamp kurduk, en son dönüş yolunda bir de safranbolu yaptık. Tabii bu arada sahil yolu boyunca tüm şehirlere uğradık. Sinop kalesini gezdiğimiz hatırlıyorum meselea. Bir hafta içinde 3 kişi, 3 bin km kaptık, aracımız çok konforlu değildi, ama idare ettik :)

Yollar genel olarak güzel, 100km/s hızını tutturun, hem yakıttan tasarruf edersiniz, hem gezmenin zevkine varırsınız hem de çok güvenli olur. Bizim zamanımızda sahil yolunun son yapım aşamaları vardı, baya bir kamyon trafiği görmüştük. Şimdilerde bitmiştir.

Kalınacak yerlere dikkat etmek lazım, turizmin olmadığı yerlerde (samsun gibi) oteller çok pahalı (adam başı 120 tl istemişlerdi, biz de üçüncü sınıf bir yerde kaldık, hoş değildi), oysa uzungölde çok şirin ahşap bir kulubede tertemiz yataklar vs geceliği 10TL gibi bir rakama kaldık.

Araçta mutlaka 2-3 şöför olsun, tek kişi çok zorlanırsınız.

Gitmeden bir rota ve gezilecek yerler listesi yapmak çok faydalı.

Karadenizin trabzona yaklaştıkça başladığını göreceksiniz, rize ile beraber doğa çılgın bir hal alıyor, toprak yeşilden gözükmez hale geliyor. Ayder'e çıktığınızda zaten tüm yorugunluğunuzu unutacaksınız. Orada da gecelemenizi tavsiye ederim.

Aklıma gelenler bunlar, süper bir rota, süper bir gezi !!!

quote:

Orjinalden alıntı: 34birkaN61

Trabzonluyum , yaşım henüz 17 gittiğim , bildiğim yerleri sana sayayım abicim..

Öncelikle samilto ; hangi yollardan tam olarak nereye çıkacağını söylersen yardımcı olabiliriz.

Rotaya gelelim.

Istanbul - Izmit - Adapazari - Düzce - Bolu - Karabük - Çankırı - Tosya - Çorum - Amasya - Samsun - Ordu - Giresun - Trabzon - Rize Artvin.

/>

Mola olarak Istanbuldan erken saatlerde çıkacaksanız yola adapazarı mudurnuyu geçtikten sonra sağda çok güzel bir yer var orada kahvaltı yapabilirsiniz gayet temiz ve lüx bir yer fiyatlarıda gayet uygun. ( Kendi yaptığınız yemekleride poğaça kek vs. orada yiyebilirsiniz. ) Ama genel olarak ulusoy tesislerini öneririm + otobüslerin bol olduğu yerlere gidin onlarda güzel ve temiz yerlerde duruyor genellikle

Samsunda Bandırma vapurunu ziyaret edebilirsiniz. ( illaki başka yerlerde vardır da şuan aklımda olanları yazıyorum :) )
    Orduda boztepe'ye mutlaka çıkın. O manzarayı görmeye değer.

Ordu Boztepe :http://blog.gazi.edu.tr/ordu/files/2009/04/ordu-ordu.jpg
    Giresuna gittiğinizde Giresun kalesi , Giresunda bulunan Meryem Ana'yı ziyaret edebilirsiniz çok güzel yerlerdir.
    ve Gelduk Trabzona Akçaabat'ta Cemil Ustada köfte yemeden geçmeyin o kadar söylüyorum köftede 1 numara
    Isterseniz Beşikdüzünde Plaj keyfi yapabilirsiniz..
    Trabzon Boztepeyede çıkmayı unutmayın orda o manzara karşı semaver ile kaç bardak çay içilir anlatılmaz yaşanır..
    Sonra Yenicuma ganita .. Kolbastı müziğinde adı geçen yer :) Oradada deniz kenarında deniz kokusuyla birlikte bi dinlenebilirsiniz..

Sonra benim memleketim olan Maçka :) Öncelikle Sümela manastırını ziyaret edersiniz. O yorgunlukla birlikte çıkarsınız hamsiköye , hamsiköy sütlacı yersiniz kendinize gelirsiniz. Gelirseniz bende köyde olucam beklerim

Ondan sonra meryemana yoluna doğru giderken 5 km sonra alabalık tesisleri var çok güzel bir yer derenin kenarında ister piknik yapabilirsiniz isterseniz ailenizle birlikte oturursunuz size kalmış..
    Meryemana ziyaret edilebilir.

Bunlardan sonra olmazsa olmaz Çaykara - Uzungöl :)

Sonra ver elini Rize .. Çayelindede güzel yerler olduğunu duydum ama bilmiyorum nerelerdir , Rizeye gidipte aydere gitmezseniz ayıp edersiniz

Benden bu kadar Ayder'den sonra daha ileriye gitmedim :)

Yollardan biraz daha bahsedeyim bozuk yollar falan demişsiniz..

Otoban bitene kadar yollarda pek birşey yok gibi boluya kadar rahatlıkla gidebilrsiniz. Gidiş gelir yollarda dikkatli olmanız gerekir çünkü manyak manyak adamlar var. Biz altımızdaki binek arabayla sollamaya korkuyoruz arkadan kamyon geliyor 4 arabayı sollamaya kalkıyor falan. Dikkatli giderseniz pek birşey olmaz yani. Gelelim radarlara.. Babamın taktiği uygulayın : basmak istiyorsanız sizin gibi basan bir arabanın arkasına takılın radara o girer cezayı o yer sizde bastığınızla kalırsınız

Bildiğiniz gibi karadeniz sahil yolu yapıldı Samsun'dan itibaren.. O yollar çok güzel kaymak gibi hiç bir problem yok içiniz rahat olsun tabelalarda gayet iyi bir sıkıntı yok yani

Biraz resim ;

Bolu Abant ;
     Araba ile İstanbul'dan Karadeniz Turu (Tamamlandı fotolar ekleniyor)

Samsun Bandırma vapuru ;

Giresun kalesi resimleri ;http://site.mynet.com/giresunekibi/Grsn/id3.htm

Akçaabat Cemil Usta ;

Sümela Manastırı ;

Uzungöl ;

Derenin kenarındaki alabalık tesisi Maçka ;

Dere ;

Rize - Ayder ;

Soracağınız soru varsa ilgilenirim , buraya yazmanız yeterli

• Bu konu ömürlük oldu arkadaşlar var olun.Bu tura çıkmayı düşünenleri cesaretlendirecek ve yol programlarını güzelleştirecektir.Teklifler için teşekkür ediyorum.Pazar günü sabah erkenden yola çıkıp Akşama Sinop'ta olmak istiyorum.720km. molalarla 9-10 saat sürer sanırım.Geceyi Sinop'ta geçirdikten sonra günüde Sinop'ta geçirip gece Samsun'da kalmayı düşünüyorum.Samsun Sinop 170 km.
  • toplam gezi süresine göre günlük km'leri iyi ayarlayın, ayder, uzungölde birer gece (ayder 2 de olabilir) geçirecek şekilde hesap yapın, dikakt olun, yavaş sürün :)
  • Dostum, söylemeyi unuttum, biz geziye çıkmadan önce şöyle bir uyanıklık yaptık, tur firmaları var ve karadeniz turu yapıyorlar biliyorsun (ets tur gibi), bunların sitelerinden rotalarına göz atabilirsin, hoşuna giden bir tanesine uyacak şekilde plan yapabilirsin...

ayrıca bu topikte arkadaşların yazdığı bilimum yeme-içme-görme mekanlarını bu rotaya serpiştirirsen süper olur...

ben bile bu sene tekrar yapabilirim bu rotayı...
  • aslında oviti görmen lazım ayderden de uzungölden de daha güzel bir yer türkiyenin en yüksek kara geçiti ve şuan oraya çıkarsan gerçek tereyağı bal peynir bulabilir doğallığın tadına varabilirsin ayrıca kuymak yiyebilirsin (muhlama değil kuymak bi adı daha var kuymağın ama h.... unuttum ben hep kuymak dediğim için) çünkü kuymak bi tek yaylada yenmesi iyidir aşağılarda ağır gelir yiyemezsin. ama ovit sizin çok zamanınızı alır eğer zamanınız varsa of u geçtikten sonra ikizdere yoluna saparak gidebilirsiniz bu arada geçen haftasonu orada kar vardı sanırım hala vardır kar görme imkanınızda var. ovit bu arada geleceğinde kayak merkezi. kışın 10 metreyi aşan bir karı var çünkü :D kayak tesisi ve yol çalışmaları da devam ediyor.

edit : bu arada söylemeyi unuttum dışardan sesler gelince aklıma geldi :D eğer ki gece kaldığınız yerde yada seyahat ederken artvin rize trabzon dolaylarında silah sesi duyarsanız umursamayın korkmayın rahat olun keza özellikle rizede çay arası olduğu için düğünler başladı takır takır silah atılıyor. rahat olun çatışma falan sanmayın :D
    kesinlikle onaylamadığımız hareketler ama buranın halkının ısrarla vazgeçmeyi reddettiği bi adet :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evrenz -- 24 Haziran 2009; 23:15:38 >

• Merhaba nihayet yolculuk başladı.
    Bu sabah saat 7'de İstaanbul'dan yola çıktık ve öğleden sonra saat 4'te sinop'a ulaştık.
    Yarın samsun'a doğru yoldayım.Harika fotolar var en müsait zamanda paylaşacağım.
    Şimdilik yol zamanı.Her şeyi not alıyorum km.süre. restoran ismi. onlarıda yazacağım
  • quote:

Orjinalden alıntı: cetvel

Merhaba nihayet yolculuk başladı.
    Bu sabah saat 7'de İstaanbul'dan yola çıktık ve öğleden sonra saat 4'te sinop'a ulaştık.
    Yarın samsun'a doğru yoldayım.Harika fotolar var en müsait zamanda paylaşacağım.
    Şimdilik yol zamanı.Her şeyi not alıyorum km.süre. restoran ismi. onlarıda yazacağım

Hayırlı yolculuklar abim dört gözle bekliyoruz
  • Bu gece Trabzon'a ulaştım saat 23:00 gibi yolllar bomboş ve şahane.Plajlar dolu Karadeniz çok güzel.Yarın uzungöl de kalmayı planlıyorum.
  • Karadeniz>Ordu>Fatsa canım memleketim yeşil ve mavi off off
  • Amasra, İnebolu ve Abanaya uğramayı unutmayın sakın. Benim de hedeflerim arasında karadeniz turu. İnşallah ileride gerçekleştiririm.
  • Karadeniz turu bitti bir hafta sonra harika fotolar yollayacağım.
  • quote:

Karadeniz turu bitti bir hafta sonra harika fotolar yollayacağım.

1 hafta mı? Geçmez bu bir hafta...

Fotoğraflar hazır, ama beklemek neden? Ufaktan ufaktan baksaydık gene de

Ama şu linkteki yazı ve fotoğraflardan daha güzel değilse, söyleyin de boşuna beklemeyelim...

http://www.kayihanzeybek.com/gezi_trabzon__rize_1.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lukunku -- 5 Temmuz 2009; 0:10:18 >

• Karadenize gideceklere bir uyarım var.

Benim gibi tereyağ yemeyen biriyseniz aç kalırsınız. Yaklaşık bir 10 sene evvel 1 haftalığına Rize ayder yaylasına gitmiştim fotoğraf klübü ile... Tüm yemekler tereyağ ile yapılıyordu... Yiyemedim hiç birini...
    Ayrıca yaylalara çıkanlarada bir uyarı daha.. Gün içinde sıcaklık çok çabuk değişebiliyor. Yaylaya yürürken güneş altında kavrulup inerken sisin içinde bütün derinizin çatladığına tanık olabilirsiniz.

AMA YİNEDE MUHTEŞEM YERLER.... ORALARI GÖRMEDEN BU DÜNYADAN GİDİLMEZ... İNSANLARI YETER...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 5 Temmuz 2009; 1:39:46 >
  • >Ordu>perşembe canım memleketim sınırsız yeşil ve mavi alabildiğince
    quote:

Orjinalden alıntı: yuci

Karadeniz>Ordu>Fatsa canım memleketim yeşil ve mavi off off

• @TEPEE PREMİUM PACK hemşehri çıktık
  • 1 Hafta beklemeden önce ben mi koysam biraz resim napsam
  • Yavaş yavaş eklerim artık fotoları.Çok güzel fotolar var fakat araba kullanmaktan çoğu güzel görüntüyü yakalayamadan es geçmek zorunda kaldım.

• quote:

Yavaş yavaş eklerim artık fotoları.Çok güzel fotolar var fakat araba kullanmaktan çoğu güzel görüntüyü yakalayamadan es geçmek zorunda kaldım.

Abi sen bütün resimleri bir klasöre at , winrar yapıp bir upload sitesine yükle burada paylaş veya bana pm at.
    Ben bütün resimleri upload edip uygun ölçülerde buraya koyarım yada upload linklerini sana pm olarak ulaştırır sana atarım , ilgilenirim yani aklında olsun

• evet resimleri bekliyoruz
  •  Araba ile İstanbul'dan Karadeniz Turu (Tamamlandı fotolar ekleniyor)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.